Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 tsi vs 1.6 tdi roll

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.4 ile rollde 1.6 tdi kafa çıkarsın ben arabamı satarım:) yok öyle bir dünya hiçbir prensipte üstünlüğü yok 1.6 tdi ın.
3 4 ay önce başakşehirde 1.6 tdi ile karşılaşmıştım kendisinin üçbeş kızdırma dalaşma denemesinden sonra yanına gelip 2de deneyelim dedim.
ikimizinde jantları 16ydı 3. vitesi bitirirken tdi 2 boy gerimdeydi sadece başlangıçta yarım boy öne fırladı o kadar.
İsteyen 1.6 ile uygun zamanda deneyebiliriz.:)


Aracın plakası,çocugun siması veya ismini söylermisin :D
 
1. 1.2tsi ve 1.6tdi golf dsg denedik. 1.vitesim bittiginde kafa kafaya 2ye attigimda ve 2yi bitirdigimde 2-3 boy fark oluyordu. Bu 1.6 dizelcileri anlamiyorum, benm kiyaslamama bok atmisinizda kusura bakmayin f30la aramizda 200 kilo fark var 24hp fazlasi var. E92lerle kafa kafaya hatta 200e kadar onde surukluyorum. Youtubeu acin ve e92lerin 100-200unu olcun bide benm 100-200umu olcun. Sonra f30un 100-150 hizlanmasina bakin saniye saniye ayni. 150den sonrasini acmaya basliyor. 1.4tsila kilolar ayni hatta siz daha agirsiniz. 20hp eksiginiz var. Dizelsiniz devir ceviremiyorsunuz. Siz deneyin videoyu atin. 200e kadar olan farki gorun. Sonra bn f30la olan videomu koyarim aradaki farka bakarsiniz. F30un avantaji 8 ileri olmasi. Millete bok atarken iyi dusunun. Benim arkadasimda da yazilimli cordoba var. İcine bindiginde ucuyo gibi geliyo ama 1.2 tsia geciliyordu. 1.6tdi golfu de geciyordu. Dizelciler arabalarini iyice ucak yapmis. Muratcanda bana diyodu seni gecerim diye. Once gidin 1.2 tsi i gecin. 18jantliydi ayrica ben denedigimde golfle. Golftede 15 jant kapagi vardi. Teknik verilere bakmicaksoniz orda. Acicaksiniz videolarda sure tutcaksnz. 3assa 5 yukari cikar. Yine soyluyorum bosa benzin israfi. Neyin sidigini yaristiriyosunuz anlamadm, gelms bnm kiyaslamama bok atiyosunz
ben seninle gayet düzgün bi dille konustum ergunlede dun evdeydik boyle bişe deneyelim dedik benim kapısmam sonucta aynı segmment aynı araba ve ben dizelin gucune herzaman guvenmişimdir kimseye de bok attıgım yok sadece saygı cercesi içinde konusursanız sevinirim o kadar sinirde iyi degil kimseye kalkıp klavye artistligide yapmam boklu moklu konusmada bana yakısmaz
 
6sayfayı okudum elle tutulur 1-2 yazı var..onu geçerim bunu geçerim..
şu dizeldeki tork sürücüyü tatmin ediyor sonra şöyle giderim falan oluyor..
tdi dsgler düz tsi ları zorluyor ama 100den sonra ufak ufak uzuyor tsi..
golf6larla kağıthane tünelinde roll yaptık 60-130 arası..
 
Sen herşeyi yaşayarak öğrenmek istiyorsun.Teknik detayları es gectıgın için yukarıda yazdıgın msj dıkkate almıyorum.F30 ile golf arasındakı aynı olay senın ıcınde gecerlı......Bırıncısı benzınliden daha agırsın,devir aralıgın kısa ve 20 hp düşük güce sahipsin ve inatlaşman ilginc olmuş.
ben inatlasmıyorum olabilir gecer veya gecemez benim ki sadece bi denemek istemek yukarda da acıkladım ben ergunun arabasınıda kullandım sadece deneyelim dedim abi herkeste bi ezme dalga gecme havası bu ne havadır bir kaç kişi ne guzel yazmıs biri yok ben ibizayla ezdim yok benzin israfı her actıgım konuda boyle dalga mı gecilecek bu forum da bi arkadasa da f30 ile kapıstırman da cok sacma adam boklu moklu konusmaya baslamıs ben mersinde SCW logosunu tasıyan biriyim ve simdiye kadar bir tek ergunde gördüm o logoyu her servise gittigime forumdaki bilgilerimi aktarıyorum diger kullanıcılara demek yanılmısım kimse kusura bakmasın
 
kendime ;) en azından F30 ile golf'ü kafa kafaya vermekten daha mantıklı

Bu yazdığın adam akıllı oluyor demek. F30'la Golf'ü neden kıyaslayamazmışım gidişte. Sonuçta konfor sessizlik yada başka bir şeyi denemiyoruz. Hız deniyoruz. E92'lerle aynı dedim tekrar yeniliyorum. Neyse Neden kıyaslayamayacağımı sen bana açıkla da. Gerisine bakarız. Aynı sınıf aynı segmentmiş. Sen hız denerken Aynı segment demiceksin. Hız bu sonuçta. Her aracı her araçla denersin. Insignia OPC ile Polo GTI roll yapan var. Sınıf olarak aralarında uçurum var. Biri 3.6 mı 3.2 mi ne. Diğeri 1.4 motor. Kıyaslanamaz mı yani. Adamlar cillop gibi kıyaslamışlar. Biri yazılımlı Revo var poloda diğeri stock. biri 1800kg diğer 1200kg. Çokta mantıklı yani he OPC geçti çünkü ciğerli motor. Ama kıyaslanır.

Gelelim sizin konunuza. Boşa benzin israfı çünkü ben 1.2 TSI ve 1.6 TDI Golf DSG'yi her hızda her devirde denedim. Tek bir yerde geçemedi. Geçtiği tek yer var, 0-40km/h. Öyle bi kafa atıyor, ben 1'i bitirdiğimde 2'ye çektiğimde önündeyim. Ve bende 18jant onda 15 kapaklar vardı. Siz düşünün. 1.6 TDI ile şehiriçi çok güzel gezilir, ekonomiktir ama o kadardır. 1.4 TSI'la gelemez. Gelirsiniz video koyarsınız denemenizi sonra konuşursunuz istediğiniz gibi.

Bok mok ben kimseye demedim. Bok atma dedim. Kendin bi kıyaslama yapıyorsun, yorumumu beğenmiyorsan yorumlarıma laf söyle gerekçelerimi çürüt. Gelipte benim kıyaslamama laf söylersen o zaman haklı olarak sana bok atma benim kıyaslamama derim. Seninkinden daha mantıklı olduğuna da burada herkes hemfikir olur.

Şimdi bana söyle niye golf 160lıkla F30'u kıyaslayamazmışım? 100-200 21-22sn de hızlanıyor aracım. 100-150 video hesabıyla aynı. Kıyaslayamamam için bi gerekçe göster bana.! Geçilceğimi bende biliyorum ayrıca, bizimki sadece eğlence!
 
2 mesajında dile getirmişin, boklu konuşma diye eminim b*k yazsaydım bu kadar üzerinde durmicaktın ikincisi, 'en azından f30la golfü kıyaslamıyorum' demenin başka bir izahı yok. Benim kıyaslamama bok atıyosun yani. Kelime tabiriyle başka izahı vardı da ben mi yazmadım. Olsa yazardım.
 

VW Golf VI 1.6 TDI ( 105 PS ) 0 - 180 km/h - YouTube

TSI 14sn'de 100'den 160'a geliyor.
TDI 21sn'de 100'den 160'a geliyor. 7sn fark var. DSG manuel durumu göz ederek 5sn diyorum. TSI'daki şahsın vites geçişlerinin iyi olduğunu düşünerek. E 5 saniyelik 160'a kadar bir fark oluşuyor. Buyrun size kanıtı. Boşa benzin israfı değil mi ciddi bir kapışma. eğlencesine denicekseniz deneyin ona birşey diyen yok.

Benim f30'la 150'ye kadar aynı 200'de 4sn fark açılıyor. Hangilerini kıyaslamak mantıklı, hangileri mantıksız?
Ve benim kıyaslamamı mantıksız bulmanızın dayanağı nedir tekrar soruyorum.

2 video eklenmiyordu diğerini link olarak ekledim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt