YCO
Kayıtlı Üye
Leon ile Jetta (Golf) kıyaslamasını kendi adıma şu şekilde yapıyorum:
Öncelikle iki marka arasındaki parça kalite farkına dikkat etmek lazım. Seat'da kullanılan basit ve kalitesiz iç aksam yerine, VW'de daha kaliteli parçalar kullanılmakta.
Kendi adıma 1.6 motoru hiçbir zaman bu araçlarda tercih etmem. 2. el olsa bile bir TSI ya da dizel seçeneklerine bakardım.
Konfor paketleri kıyaslamasına bakarsak, pazarlama stratejileri ile ilgili detayları görebiliriz. Paketleri birbiriyle aynı yapmak yerine, farklılıklar yaratarak, 2 aracı birbirine göre daha cazip kılmışlar. Daha dolu bir araca binmek isteyenler Seat'a, daha kaliteli bir araca binmek isteyenler VW'e yönlendirilmiş.
Eskiden bir 0km Cupra almak istediğiniz zaman, Passat'ın dolu ve yüksek motorlu modellerinden daha fazla para ödemeniz gerekmekteydi. Şimdi ise Cupra, uygun fiyatıyla pazardaki yerini almak için iyi bir alternatif oluşturuyor. Eski Cupra'lar ile yenileri arasındaki toplam sayı farkına bakıldığı zaman bu açıkça görülmekte. Marka, bu aracı sevabına daha ucuza satmıyor. Oradan parça çalıyor, izolasyon malzemesini kalitesiz takıyor, parça kalitesini düşürüyor, vs. vs.
Golf'ün fiyat farkına herkes dikkat çekmiş. Ancak kimse 2. elde hangi modelin ne kadar değer kaybettiğine kimse dikkat etmemiş.
Bu araçlar arasında ben tercihimi Golf'ten yana kullanırdım.
Yunus'um aralarında 100kg'den fazla var biliyosun dimi..
şanzıman ya da kaliteyle alakalı bi durum değil yani direkt fizik.. 🙂