İbiza Cupra/Bocanegra ların Kalitesizliği VeDoğuş Oto Faktörü...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zafa38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba..
2011 model Beyaz Bocanegra kayadibinden satın aldım. Çarşamba teslim alırım herhalde. Serbay bey ile telefonda görüştüm. İnanın aracı araştırıp, soruşturup aldım ancak 3 konuda (foruma üye olduktan) sonra takıldım.

1-Fren problemi(Diskler ufakmış, herhalde yarış freni alacağız.)
2-Dsg şanzumandaki kronik ses.(Sorun değil, özelliği buymuş.)
3-Sert süspansiyon.(Sanırım eibach yay ile tölere edilebiliyormuş.)

Merhaba..
2011 model Beyaz Bocanegra kayadibinden satın aldım. Çarşamba teslim alırım herhalde. Serbay bey ile telefonda görüştüm. İnanın aracı araştırıp, soruşturup aldım ancak 3 konuda (foruma üye olduktan) sonra takıldım.

1-Fren problemi(Diskler ufakmış, herhalde yarış freni alacağız.)
2-Dsg şanzumandaki kronik ses.(Sorun değil, özelliği buymuş.)
3-Sert süspansiyon.(Sanırım eibach yay ile tölere edilebiliyormuş.)

Öncelikle hayırlı olsun.kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
1.sorunuz,frenleri günlük normal kullanımda yeterli fakat,yüksek hızlarda,veya ani frenlemelerde problem var doğru.balata değişimi şimdilik idare eder.hatta büyük fark sağlıyor diyebilirim.ebc balatalar yeterli frenler için bence.
2.dsg olayı biraz şans aslında bazısında oluyor bazısına hiç denk bile gelmiyor..mekatronik arızası diye servis garantiden değişiyor fakat gene başlıyor aynı şey en önemli çaresi alışmak 🙂
3-yaylar stock halinde sert evet eibachlardada biraz fazla zıplıyo sadece okadar.ama eibach 2,5-4 öneririm.

tekrardan hayırlı olsun aracınız.

Teşekkür ederim.. Mekanik ve elektronik dediğiniz gibi şans işi.Bakalım formu okuduktan sonra aynalara bakmaya gittim. Benim ki de aynı anda kapanıp, açılıyor.
Formu şöyle bir incaladikten sonra daha aracı almadan takıntı yaptım inan.

Bak hala anlamak istemiyorsun kardeşim bırak şimdi atar yada patronlugu konunun buraya gelmesi benim Agresifleşmemdir Neden sence?
Sende aynı seyi yaptın. Dİyorumki madem size dert değil okumucaksın konuyu burda binlerce kişi var neden bukadar kişi yazmıyor sadece 3 5 kişi ısrarla daha arabanı sat arabanı sat diyip duruyor benimi sınıyorsunuz en bastan beri diyorum çözümünüz öneriniz yada aynı sorunlara sahipseniz buraya yazın sorun sizi enterese etmiyorsa yazmayın diye... BEn en basta yazdımmı arabamdan sogudum satsammı satmasammı veya satayımmı sizce diye bir ibare gördünüzmü? Ben herhangi birine arabadan sogudummu dedim neden ısrarla buna yorunmluyorsunuz onu anlamadım neden 5000 kişiden sadece 8 10 kişi aynı seyi yazıyor?

Safa şöyle bir durum var, sen arabanın kötü yanlarından bahsediceksin tabi fakat araç hakkında tek iyi birşey söylemiyorsun. Aylardır ağzından ilk defa bugün iyi birşey gördüm ve şaşırdım sen mi yazdın diye baktım yani 🙂 Aracın motoru tipi ve sesi saymazsak şanzımanı 10 numara demişin. Senin o ard arda olumsuz yorumlarından sonra araçtan soğuduğunu düşündük ister istemez. Şimdi burda bende aracımı kötülesem hiç iyi bişi yazmasam bana da denir. Yani insanlar araç konusunda hevesi kaçınca ve bir araçtan bu kadar rahatsız olunca satar. Sende bu kadar şikayetçi olduğun için forumdaki 8-10 kişi bıkmış bu şikayetlerden sat sende kurtul bizde mantığıyla söylüyodur 😀 nedeni basit yani 😀

Araca yay takmayı düşündüm mü hiç? Ben orjinalleri çıkarıp eibach taktığımda daha konforlu gelmişti. Dene istersen yada direk süspansiyonları değiştir daha kaliteli birşey al. Bilstein yada kw gibi. süspansiyonları sert ve satmak istemiyorum dersen böyle tavsiyelerde bulunuruz 😀 ama çok şikayetçisin aracından 😉 yanlış anlama ama 🙂

Bu arada şunu belirtmek isterim. Suan en üst düzey bir araç ta alsanız, hiçbir kimse bu araçta sorun yok, asla olmaz diyemez. Ben durduk yere yanan 2 tane son mercedese şahit oldum. Bilginize.

Safa kardeşim yorumlarınızdan cok irkildim. Aracı aldım (Henüz Teslim alınmadı) ama sıralamış olduğun sorunların var olup olmadığını tespiti için 10 kereye yakın yetkili bayiiye gittim. 🙂

Safa şöyle bir durum var, sen arabanın kötü yanlarından bahsediceksin tabi fakat araç hakkında tek iyi birşey söylemiyorsun. Aylardır ağzından ilk defa bugün iyi birşey gördüm ve şaşırdım sen mi yazdın diye baktım yani 🙂 Aracın motoru tipi ve sesi saymazsak şanzımanı 10 numara demişin. Senin o ard arda olumsuz yorumlarından sonra araçtan soğuduğunu düşündük ister istemez. Şimdi burda bende aracımı kötülesem hiç iyi bişi yazmasam bana da denir. Yani insanlar araç konusunda hevesi kaçınca ve bir araçtan bu kadar rahatsız olunca satar. Sende bu kadar şikayetçi olduğun için forumdaki 8-10 kişi bıkmış bu şikayetlerden sat sende kurtul bizde mantığıyla söylüyodur 😀 nedeni basit yani 😀

Araca yay takmayı düşündüm mü hiç? Ben orjinalleri çıkarıp eibach taktığımda daha konforlu gelmişti. Dene istersen yada direk süspansiyonları değiştir daha kaliteli birşey al. Bilstein yada kw gibi. süspansiyonları sert ve satmak istemiyorum dersen böyle tavsiyelerde bulunuruz 😀 ama çok şikayetçisin aracından 😉 yanlış anlama ama 🙂

Yok muratcım yanlış anlamıyorum dediğinde sende haklısın ben zaten aracı neden alıyım yada kullanıyım hep kötü hep kötü desem.. Arabanın iyi yanı olmazmı zaten aldırtan beni iyi yönleri bunu uzun zamandır yazıyorum zaten heryere hatta aracımda eibach yay kullanıyorum dahada sertleşti açtıgım konudan haberin yok orda resimleride paylaştım sen sadece bu konumu okuşsun sanırsam 🙂

Sadece burda ben sorunların paylaşımı cozumu ve eleştrilerini yaptım herhangi bir soguma yada satma durumu yok bana siz sattırcaksınız arabayı 😀

39,131Konu
763,859Mesajlar
21,890Kullanıcılar
AlierkanSon üye
Geri
Üst Alt