tsi leoncular bakarmısınız.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayham85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Faruk abi sensör var zaten yağ sağlıksız oranda azalırsa lamba koymuş adamlar.. 🙂

yağ sıfır motorda zaten azalır bildiğin gibi ki bakımlar arasında motorun aşağı yukarı 2L yağ yakmış olması da kabul edilebilir bi orandır zaten..
ne ben yaşadım ne de birinden duydum fazla yağ yakmayla ilgili bi sorun şu zamana kadar..

yiğitcim lamba sağlıksız azalınca değil yağ bitipde motor gümlemeden hemen önce yanıyor yani hemen arabayı stop et anlamında. sakın güvenme ona sık sık bak.

yağ eksiltme ise ne golfü ilk aldığımda oldu nede 2001 de toledoyu aldığımızda oldu. birde merak ettiğim nokta passatı alırken ilk 1000 kmde servise gelin kontrol edelim dediler. eksiltmeyi de o kontrolde farkettim zaten.

kılavuzu okuduğum ilk günlerde yağ ile ilgili 2 süreç vardı diye hatırlıyorum..
ilkinde önce lamba yanıyo sonrasında tehlikeli hale geldiğinde de ötmeye başlıyomuş araba..
tabii ki kontrol etmek sağlıklı ama yağsız kalarak saran motorlar biraz eskide kaldı ya.. 🙂

kılavuzu okuduğum ilk günlerde yağ ile ilgili 2 süreç vardı diye hatırlıyorum..
ilkinde önce lamba yanıyo sonrasında tehlikeli hale geldiğinde de ötmeye başlıyomuş araba..
tabii ki kontrol etmek sağlıklı ama yağsız kalarak saran motorlar biraz eskide kaldı ya.. 🙂

cemal abi eskişeire çip yapmak için gelmişti. olayın canlı şahidiyim. araç 1,9 jtd alfa romeo. eleman tam 16000 km açıp bakmamış(servis kayıtlarını birmottan ben aldım aracın) kaputun altına ne ışık ne başka bir şey çatır çatır yatak sardı alet cemal abi komple turbo ve motor yaptırdı. onun şansına bu olay çip yapıldıktan sonra test sürüşünün 3. kmsinde oldu.

aynı şekilde yolda kalan 8v golflerde biliyorum. ışık yandığında durmak zorundasın devam edersen direk yatak sarar komple motor yaptırmak zorunda kalırsn.

tamam tamam mesaj alındı.. 😀

aman ha sonra tsilar kusurlu falan diye laf çıkar 😀

aman almiyim yakından uzaktan alakam olmasın arızayla.. 😀

Emre zaman yaklaştıkça ateş bacayı sarıyor galiba 😀 iyi bir tercih ve zaten yabancı olmadığın bir makine.

Yag konusunda aynı ornegı bende verebılırm.Arkadasımın 170 lık golf gt sınde de aynı sey olmustu.Araba neyseki yatak sarmadı beyaz dumanı gordugu anda arabayı kapattı sadece turbo ıle kurtardı.Yalnız sunu da soylım aynı gun ıcerısınde yazılım yapılmıstı b takım benzerlıklerde var ornekler arasında🙂

Can ne diyosun olm sen kıllandırma adamı gece gece.. 😀

39,143Konu
763,884Mesajlar
21,923Kullanıcılar
korcanSon üye
Geri
Üst Alt