Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Pc crashed

Abi bilemiyorum açıp kurcalamak lazım :D
 
bilgisayarı servise verdiğimde onlar format attı nası attı peki.. :D :D
makinenin içinin bomboş olması virüs olamayacağı anlamına gelmiyo ki..'net bağlantısı yeterli..

senın bılgısayarın ımagecını alıyolar ve wındowsu onarıyolar sahsen ben bole durumlarda ole yapıyorum sende deneyebılırsın erhan bunu...
 
Erhan'ım sen PC'ni Cesur'a götürsene harbiden ya nası düşünemedik.. :D :D
 
foto niye küçük çıktı bilmiyorum :(

burada büyük hali.

http://yfrog.com/ncimg00609201009281950j

Sistem neydi yahu :)

intel core duo E6300 1.8mhz falandı sanırım

2x1gb 667mhz consair ram

gigabyte mainboard

2x250gb hdd

x1650 ati ekran kartı

Erhan olası hataları sana yazayım;

Ana bellek arızası (RAM), L2 bellek arızası (İŞLEMCİ), video RAM arızası. Bunlar birbirleriyle çakışabilir. Kimi zaman yüklediğin 3.parti yazılım bilgisayarın donanım çakışmasına neden oluyor. Bu hata ile 3 bilgisayarımda format atmama rağmen defalarca karşılaşmıştım ki sorununuda bulmuştum. Win 7x64 bit işletim sisteminde çok sık rastlanıyor ben smart recovery güvenlik kartı kullanıyordum ( USB aygıtı idi ) bu aygıtın programını yüklediğimde bu hatayı alabiliyordum. En sonunda kurmadım sorunum kalktı. Ve ayriyettende win.7 crackininde önemi var çünkü bazı crackler biosu crackleyip orjinalleştirmeye çalışıyor ve dolasıyla hataya sebebiyet verebiliyor. Senin yerinde olsam yapacağım şeyler şu olurdu ;

- Anakartın tüm sürücülerini internetten indirirdim bios dahil ve bunu bi flasha harici belleğe kopyalardım sadece biosu güncellerdim sürücüleri yüklemezdim.
- Yukarki işlemden sonra bir temiz format çekerdim ve windowsu yeniden kurardım, kurduktan sonra en güncel çalışan cracked indirip onu kurardım pc restart atardım.
- Creack yaptıktan sonra windows update ye bağlanarak bilgisayarı güncellerdim
-Windows updatenin hemen ardından biosu update etmiştik zaten ardından harici belleğe sakladığımız anakartın sürücülerini tek tek kurarak her kurduğum sürücüden sonra restart atardım (biraz sabır gerek)
- Anakart sürücülerinide kurduktan sonra ATI'nin sitesine girerek en güncel driverini indirip setupunu kurardım.
- Daha sonra gerekli programların kurulumuna geçerdim.

Eğerki bunlarla uğraşamam diyorsan; ramleri sök tek ram olarak çalıştır veya ramlerin yerlerini değiştir ( 4 slottur muhtemelen aynı renklere tak 1-3 slotlardır ) sonuç değişmez ise ekran kartını sök tekrar yuvasına tak. Bunlarda olmazsa tek çaren yukarıdaki yapacağın işlemdir. Haa bu arada unutmadan söyleyeyim bilgisayarını bunları yapmadan önce güzel bir compressor ile hava tutup tozlarını iyicene yok etmeyi ihmal etme :)
 
Serbay çok saol uğraşıp yazmışsın, dün son satıda yazdıklarını denedim ve sonuç aldım, inşallah tekrar bir sorun olmazda üst tarafı yaomak zorunda kalmam :D
 
Varol abim söylediğine göre PC'de bi prog. çalışırken fişten mi çıkmış elektrik mi gitmiş o tarz bişi..


yiğit bu işte klasik sorunlardan pek hata vermez ama herzaman uyarı verir pc düzgün kapatılmadığı için bir arızaya sebebiyet vermiş olabilir de ama genelde açılışta recovery yaptığı için sorun olmaz..demek ki kendi kendini onarmamış olabilir anlatılandan anladığım kadarı ile..
 
yiğit bu işte klasik sorunlardan pek hata vermez ama herzaman uyarı verir pc düzgün kapatılmadığı için bir arızaya sebebiyet vermiş olabilir de ama genelde açılışta recovery yaptığı için sorun olmaz..demek ki kendi kendini onarmamış olabilir anlatılandan anladığım kadarı ile..

recovry 3 CD'sini istiyodu yanlış hatırlamıyosam F8'e falan basınca PC ama arkadaş onun ne olduğu konusunda en ufak bi fikir sahibi değil.. :)
 
Geri
Üst Alt