Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 leon led far sorunu

Daha detaylı bir açıklama yapılması konusunda tabii ki haklısınız. Gittiğiniz servis dışında bunun için 444 7328 Seat Call Center ile de görüşmeyi deneyin, aynı zamanda yetkili servisin tavrı ve bilgi vermemesi ile ilgili şikayette de bulunabilirsiniz. Aracınızla ilgili bir sorunun kaynağı ile bilgi almak en doğal hakkınız. Ama bu, servisin bu bilgiye sahip olduğu anlamına gelmiyor. Yani far mı hatalı, araç elektroniklerinde bir sorundan kaynaklı mı far bozuldu, volan fabrika çıkıştan sorunlu olabilirmi bunları araştırmamış bile olabilirler.

Trim sesi Seat'larda biraz olmakla beraber fazlası varsa evet kullanıcıdan ya da kullanım şartlarından kaynaklı olabilir. Sürekli otoyolda giden bir araçla ömrünün %70ini bozuk/çakıllı/arnavut kaldırımı yollarda geçiren araçların metal yorgunluğu, şasesindeki çok küçük oynamalar haliyle trim sesi aynı seviyede olmayacaktır. Ya da öncesinde geçirdiği bir kaza sonucunda şasede ufak bir kayma olduysa gene trim sesi normalden fazla gelecektir.

Aynı şekilde volan da ömürlü bir parçadır ve sert kullanım şartlarında ömrünü daha çabuk tamamlayacaktır. Sert demek sadece performanslı kullanım değil, acemi bir sürücü de aracı deneylimli birine göre sert kullanır örnek olarak. Ya da aracın eski sahibi yokuş bir yerde oturuyor, aracını yokuşa park ediyorsa, sırf bu manevralar bile şanzımanı fazlasıyla yoracaktır. Bir sürücüde 20.000 km giden bir baskı balata ya da volan başka bir sürücüde 80.000 km gidebilir, bu aracı ya da parçayı hatalı duruma sokmaz, ama daha önce de dediğim gibi, servisin parça hatalımı, kullanıcı kaynaklımı gibi konularda çok detaylı bir araştırma yaptığını sanmıyorum. Yapsa bile bir sonuca varabilir mi, sonuca varsa bile bunu ücretsiz gidermeyi kabul edermi, zaten bambaşka konular.

Tekrar belirtiyorum sizin aracınıza ya da size özel konuşmuyorum şu anda ama 2. el bir araç aldığınızda bazı sorunlar olabileceğini kabul etmek lazım. Ben de şu anki aracımdan önce Golf almıştım 60.000 km de tamamen servis bakımlı, bütün bu yol boyunca bir kere tık dememiş araç ben aldıktan 5.000km sonra vites dişlilerini parçaladı, bütün şanzıman değişti, mekatronik, baskı balatalar, DSG beyni yenilendi. Ben aracı aldığımda o güne kadar bindiğim en sessiz araçken, sattığımda bir sürü trim sesi vardı, işe gidip geldiğim yol çok bozuk olduğundan dolayı. Benden önceki sahibini de yakınen tanıdığım ve kullanım şartlarını bildiğim için trim seslerinin benden kaynaklı olduğunu biliyorum örneğin.

Bu arada far ömrü konusunda kullanım kılavuzunda araç raf ömrüne eşdeğer olduğu (arabalar için 10-15 sene gibi birşey olması lazım) ve bakım gerektirmeyeceği yazıyor diye hatırlıyorum. Bu noktada tüketici mahkemesine gidip ayıplı mal üzerinden işlemin ücretsiz yapılması için talepte bulunabilirsiniz. Biraz uzun sürer ama en azından kesin sonuca bu şekilde ulaşabilirsiniz. Ürün ayıplı kabul edilir ve servis tarafından işlem yapılırsa, atıyorum 10 ay sonra tekrar far arıza yaparsa ayıp tekrarı/ayıbın giderilmemesinden aracın konuyla ilgili bütün işlemlerinin de ücretsiz yapılması sağlanabilir.

@faw13 Kitapçıkta bahsettiğiniz yazıyı buldum.Bununla birlikte tüketici heyetine gideceğim bayram dönüşü.
Doğuş oto müşteri hizmetleri ısrarla bana şunu diyor,sizin farınızda dışarıda bir şekilde işlem görmemiş.farınızda macun izi var.Yemin etsem başım ağrımaz,fara elimi sürmedim.Benden önce sürüldüyse dahi ben nerden bilebilirim.Sonuçta erya otoda kayıtlı orjinal far değimi kayıtları mevcut.Ben kendimi ıspatlayamadım,sizde kendinizi ıspat edin bakalım...Benim farımda çatlak kırık kaza bela yok,bınu servis kendisi de söyledi.
Hayırlısı bakalım.


106FEADE-EA1F-433D-B2B6-205FEC63DB84.jpeg
 
Bakalım bugün servisi bir arayıp haftasonuna erken saate randevu alayım,hayırlısı artık.
Bu arada bukadar sürede farın bu vaziyeti alması sizce normalmidir?ışık konumu sürekli auto da duruyor,bunun bir dezavantajı olurmu farlara?yani araç kontağını kapattığımızda tamamen far düğmesini off konumda tutup ,aracı çalıştırdığımızda farları açmakmı daha sağlıklıdır acaba?çünkü kontoğı çevirdiğiniz gibi ledler yada farkar devreye giriyor bildiğiniz üzere,bu elektriksel olarak bir dezavantajmıdır hep kafamda soru işaretidir
aracta leaving home coming home özelliği var. far anahtarını 0 a getirirseniz bu ozelligi kullanamazsın. yani auto da birakman üreticinin tavsiyesi
 
Konuyu merak ediyorum açıkcası, @srknatmn var mıdır bir gelişme?

merhaba,henüz gelişme yok sallayıp duruyorlar insanı.Hafta başında en son seat türkiye instagram hesabından dönüş yapmışlar irtibat numaramı istediler gerekli gördükleri durumda arayacaklarına dair ancak aramadılar hala.Ben işlemleri ilk fırsatta başlatacağım,elimdeki verilerle.Teşekkürler ilginiz için
 
Geçen sene tüketici heyetine açtığım dava ile alakalı bugün bilirkişi eşimi aramış.Konu hakkında araç başında benimle görüşmek ve inceleme yapmak için gelecekmiş.
Hadi bakalım hayırlısı..
 
Geçen sene tüketici heyetine açtığım dava ile alakalı bugün bilirkişi eşimi aramış.Konu hakkında araç başında benimle görüşmek ve inceleme yapmak için gelecekmiş.
Hadi bakalım hayırlısı..
Hocam sizin sıkıntınız sanırım far senkron bozukluğu, başıma geldi bununla ilgili 3-4 sene öncesinde 2-3 tane servis kaydım var. Benimde sol farda başıma geldi garantim devam ediyordu değişim yapmadılar sadece güncelleme yaptılar ve bir süre sonra senkronda problem yaşamamaya başladım. Karanlık bir noktada kontağı kapatın anahtar çıkartın, tekrar takıp (far auto modda) aracın kontağını açın senkron yaparken sol far senkron yapıyor sağ far aşağı inip tekrar yukarı kalkmıyor muhtemelen yani ledler yanıyor ama çok aşağı bakıyor. Özelden tel no yazarsanız whatsapptan video paylaşabilirim.
 
Son düzenleme:
Hocam sizin sıkıntınız sanırım far senkron bozukluğu, başıma geldi bununla ilgili 3-4 sene öncesinde 2-3 tane servis kaydım var. Benimde sol farda başıma geldi garantim devam ediyordu değişim yapmadılar sadece güncelleme yaptılar ve bir süre sonra senkronda problem yaşamamaya başladım. Karanlık bir noktada kontağı kapatın anahtar çıkartın, tekrar takıp (far auto modda) aracın kontağını açın senkron yaparken sol far senkron yapıyor sağ far aşağı inip tekrar yukarı kalkmıyor muhtemelen yani ledler yanıyor ama çok aşağı bakıyor. Özelden tel no yazarsanız whatsapptan video paylaşabilirim.
Merhaba,
Özelden yazdım size.
Saygılar
 
Herkeze merhaba,

Geçen sene başvuruda bulunduğumuz davamız nihayet lehimize sonuçlandı.
Bilir kişi raporları ile birlikte,davanın imzalı kaşeli sonuçları tarafımıza ağustos ayı başında tebliğ edildi.
Aynı şekilde bayi’ye de tebliğ edilmiş ancak bayiyi aradığımda böyle bir konun önlerine gelmediğini vs epey bir hikayeler okundu kendileri tarafından.Son 1 aydır kendilerinden sürekli haber bekledim,neymiş efendim konuya hukuksal avukatları bakacakmış da bilmem ne de..

Dedim zaten sizin itiraz süreniz vs dahi dolmuş,bu noktadan sonra icraya gidebileceğimi dahi söyledi bana tüketici mahkeme..

Bu sabah arandım ve hafta başında servise davet edildim.

Anlamadığım bir konu var,bana diyorlar ki aracınızın birkaç gün kalması gerektiği.Yahu 1 far değişimi yapmak kaç gün sürüyor anlamış değilim?

Tahminimce en başında yapmadıkları detaylı incelemeleri yapıp,muhtemelen kronik sorunu bulmaya çalışacaklar..

Ancak ben kendilerine şu süreçte öyle günşerle araç bırakamayacağımı çünkü aracın bana sürekli lazım olduğundan bahsettim.

Uzun lafın kısası,1.5 senedir savaş vediğim davamı kazanmanın haklı sevincini yaşıyorum.

Geçen sene benden 1 far için 6.300TL para talep etmişlerdi.Buyursunlar alsınlar…

Herkezi ,sındırma pisikolojisi ile alt edemeyeceklerini umarım anlamışlardır…
 
Geri
Üst Alt