Pascal
Kayıtlı Üye
dedikleriniz çok doğru ama bir de şu açıdan bakmak lazım, astranın sadece performans açısından yetmeyeceğini söylemişsiniz, orası kesin zaten de öyle bir araba performans için zaten alınmıyor. o motor ekonomi yapsın diye tercih ediliyor. sıkıntı da burada başlıyor bana göre. 1.3 motoru okadar güçsüz yaparsan torktan çalarsan o araba ekonomiden de çıkar. şimdi şöyle düşünelim, astra aldınız 1.3, yolda gidiyorsunuz, dur kalk, ara hızlanmalar veya yokuş yukarı giderken, o arabayı kaldırmak, hızlandırmak veya yokuşu çekebilmesi için muhtemelen 1 değil 2 vites birden küçültmek zorunda kalacağız yüksek ihtimalle, yada hızlansın / toparlarsın diye asılacağız gaza. bu da arabaya çok yakıtıracaktır.
astranın eski kasasına sahip yakın bir arkadaşım, 1.3 cdti 90 hp 6 ileri viteste bile bir depo ile 700 km gittiğini göz önünde bulundurursak bana yeni kasa astra dizel ekonomik olmaz izlenimi uyandırıyor
Hoş tüm bu söylediklerimin yanı sıra hala aklımda bir astra dizel var bunu da belirmeden geçmiyim 😀
astranın eski kasasına sahip yakın bir arkadaşım, 1.3 cdti 90 hp 6 ileri viteste bile bir depo ile 700 km gittiğini göz önünde bulundurursak bana yeni kasa astra dizel ekonomik olmaz izlenimi uyandırıyor
Hoş tüm bu söylediklerimin yanı sıra hala aklımda bir astra dizel var bunu da belirmeden geçmiyim 😀