İşte fren testinden kalırsa muayeneden gecemicem belki o yüzden öncesinde göstereyim sıkıntısı varsa halletireyim diye söyledim 🙂Herhangi bir ustan varsa oraya gidip frenlerin dahil genel baktırabilirsin. Eğer balata ve bunu bağlayan parçalarda sıkıntı varsa fren testinden zaten kalırsın.
O yüzden frenciye gidip boşuna para verme derim. Onun haricinde lambalara ve emniyet kemerine bak. Egzoz testini orada yaptırma derim. Şartlar biraz daha ağır çünkü.
Bunların dışında başka bir şeye bakmana gerek yok diye düşünüyorum.
Bu arada ilk yardım çantası, yangın tüpü, stepne olmadan da muayeneden geçebiliyorsun.
Normal şartlarda ustan işin ehli ise balatalarda sıkıntı var mı yok mu diye söyleyebilir. O işini görür bence gitmene gerek yok. Yapılacak bir şey olursa o yapar zaten.İşte fren testinden kalırsa muayeneden gecemicem belki o yüzden öncesinde göstereyim sıkıntısı varsa halletireyim diye söyledim 🙂
28 bin de aracim 2 ay önce falan 30 bin bakımını yaptırdım avek deYeni kasa ibizamın ilk muayenesinden bir hafta önce serviste far ayarı yaptırmama ve farlarım fabrika çıkışı stok olmasına rağmen ne hikmetse TÜV Türk hafif kusur yazdı 😀 Frenlere gelirsek de kilometrenizin kaç olduğunu bilmiyorum ancak 20 senelik Ford Focus'umuzda bile frenlerin sadece balata değişimi ile bakım görmesine rağmen her seferinde geçiyor ancak içiniz rahat etsin istiyorsanız gösterin. Şimdiden kolay gelsin.