Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mazda RX-8

benim tanıdığım bi arkadaşımda vardı 34000km de motoru değişti vede dedikleri gibi çok özel bi motor yağı var oda çok zor bulunuyormuş servisteki yağlarda aracın orjinalideki yağdan değilmiş yağ yakmasının nedenide bundan kaynaklanıyormuş bence sağlıklı bi araç değil

Evet yağ konusuda müşterilerini çok üzdü mazda ama bunun yanında mazda servislere sentetik yağ kullanmayacaksınız, sadece mineral yağ kullanacaksınız dediği halde bazı servisler sentetik yağ koydular.
Yakın geçmişte Türkiyedeki bütün mazda servislerinde Dexelia mazda yağları geldi artık. Bir de yeni nesil RX8'ler daha sorunsuz olması için tasarlandı. yapılan değişikliklerin bazıları;

1-Motordaki emme sistemi 4 noktadan 6 noktaya çıkarıldı.
2-Vuruntu sensörü sayısı 1'den 2'ye çıkarıldı.
3-Yağ karterinin yapısı değiştirildi,böylece virajlarda yağ basıncı sabit tutulacak.
4-Motorun yağlama sisteminde yapılan değişiklikle,hem daha az yağ yakması hem de rotor kovanlarının
yüzeyinin yağlı kalması sağlanıyor.
5-Şanzımanı komple değişti.
6-Aracın alt kısmında yapılan iyileştirmeler ile sürtünme katsayısı 0,30'dan 0,29'a indirildi..

Bakalım yeni nesillerde neler olacak...
 
benim tanıdığım bi arkadaşımda vardı 34000km de motoru değişti vede dedikleri gibi çok özel bi motor yağı var oda çok zor bulunuyormuş servisteki yağlarda aracın orjinalideki yağdan değilmiş yağ yakmasının nedenide bundan kaynaklanıyormuş bence sağlıklı bi araç değil

aslında turkıyede kı servıslerın yetersızlıgı becerıkszılıgı ve kullanıcıların bılıncsızlıgını rx-8 yuklemek bence cok yanlış yurtdısında paşa paşa kullananlar keyfını surenler vardır
 
Evet almayın bu arabayı çok dandik motoru var, dayanmıyor. Benim gibi 20 yıllık TDi teknolojili motor alın, tüm servislerin bildiği tanıdığı motor hani! Bide süper bakın arabaya, start stop zamanlarını düşünün, yakıtını bilmemnesini düzgün kullanın. Üstüne 80.000km'de elinize alın motoru!

Neyse konuya gelince, bir ara ciddi ciddi düşünüyordum bunlardan. Bayağı uzun süre araştırdım da. Alamama sebebim de ne leon'u elden çıkarabildim ne başka kaynak bulabildim o dönemde. Alacağım sıfır motorlu rx8'de satılınca vazgeçtim. Sonradan da fiyatlar yükseldi birden nedense.
1. Yurtdışı forumlarda oldu genelde araştırmalarım ve nedense Türkiye'de olduğu kadar motor bitiyor, yeni motor alıyoruz diye ağlayan adam pek görmedim. Bakımlarla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.
2. Motor yağ yakıyor evet, ama 4.000 km'de bir yarım litre yağ ekleyerek sorunsuz ve uzun kilometreler kullanan insanlar var.
3. Sandıkta gelen motor diğer araçların motorlarına göre hacimden/vergiden dolayı mantıklı bir fiyata geliyor.
4. Bu fiyata cidden çok zevkli bir araç, esp'yi kapatıp denemedim ama yol tutuşu çok çok iyiydi.
5. Sırf 9500rpm'deki vites değiştir ikazı için bile kullanılır.
6. Turbo ve Supercharger ile çok ciddi güçler veriyor.
7. Veilside BodyKit replikası Yunanistan'da Amerika fiyatının bayağı bir altına var. Hem ziyaret hem ticaret olabilir.
8. Her şeyi geçtim zevk için alıyorsun bu arabayı, taksi olsun diye değil. 40/50 kuruş yakmasını takmayacaksan alacaksın. Yok az yaksın devirsiz gezeyim diyorsan ne gerek var buna.
9. Ha son olarak aklıma geldi, 1.3 vergisi ödüyorsun bu arabada o da geçen yıl 351 lira idi :D
 
5 para etmez bi araba. Masraflıdır, deli gibi yakıt yakar ve 207RC'yi bile geçemez.

---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:15 ----------

RX alacağıma MK1 Leon Cupra R alırım..
 
bir araba markası yada modeli fark etmez; performans için üretilmişse nazik olması, orasına dikkat edeceksin burasını aman elleme gibi durumlar söz konusu ise hiç bulaşmamak en iyisi bence, hadi bunlardan geçtim bu kusurlarını görmezden geliyim desen satın alırkende bir fiyat avantajı yok, muhakkak ayrı bir sürüş zevki vardır o ayrı bir konu ama şahsen bu çerçeveden bakınca düşünmez, seçeneklere bakardım.
 
bu rx görünümüyle bana çok çekici geliyor ama hiç sahip olmak istediğim bi araç olamadı.
 
honda alacaksam FN2 typr alırım yerım ep3 s2000 ıclerı cop gıbı ama FN2 bomba ıcıne bayıldım


ozgur gol3 3 gtı bak:)
Ben gidişine daha çok önem veriyorum Şemun :D Ki, FN2'leri hiç beğenmiyorum. Arabadan başka herşeye benziyo :D
 
Geri
Üst Alt