Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mazda RX-8

motor bitti diyelim yeniledik dedıgınız sandık motor olayından
yenıledıkten sonra da tekrar motor ıster mı bu araba
 
ister tabiki. safa yazmış ya birisi 3 tane sandık motor getirtmiş diye
 
0 alcaksın o da 90k da bıtcek :) olm ınandın mı ne bu ıstek,hıt honda flan ıllakı atmosferık yuruyen arab ıstıyosan s2k al keyfıne bak ;)
 
Hocam RX8 arabalara ben de çok merak salmıştım, gerçekten çok güzel ve keyifli arabalar. hatta jeremy clarkson'un sürdüğü bir bölüm var topgear'da, kendinden geçiyor Jeremy sürerken keyiften:) Alt devirlerde cansız üst devirlerde canlı demek haksızlık olur; zaten arabayı 4500 devirin altında kullanmaman lazım. Yüklendikçe ömrü kısalan değil ömrü artan bir motor. Turboya felan zaten bulaşma. Hızıda performansıda sana yeter, yol tutuşu zaten aynı paraya alacağın arabalardan daha keyifli. Amerikada 300bin km gören örnekler var. Elde kalan motorlar tamamen Türkiyedeki servislerin bilgisizliği ve sürücülerin acemelikleri yüzünden oldu.
Dikkat edeceğin hususlar:
1-) kısa mesafe gitmeyecekesin mümkün oldukça, çalıştırdın, markete kadar geldin kontağı kapattın, sonra yine çalıştırdın vs vs. yapmamaya özen göstereceksin.
2-) fırsat buldukça devirli kullanmaya özen göstereceksin.
3-) Yağ kullanımına çok dikkat edeceksin, asla pahalı sentetik yağ koydurmayacaksın (koyan servisler oldu), mineral yağ kullanacaksın. RX8'lerin yağ yaktıkları doğrudur. yanında yağ taşıyıp arabanı ara sıra kontrol edeceksin. normalde 10binde olsada sen 5bin km'de bir yağ değiştireceksin. Kısaca arabanı seveceksin.
4-) Soğuk havalarda motoru çalıştırdıktan sonra motor ısınana kadar aracı hareket ettirmeyeceksin.

Bunları yaparsan araban canavar gibi gider, örnekleri de var. Arkadan çekişli %50 %50 ağırlık dağılımına sahip safkan bir japon aracın olacak. 9000 devir çevirerek vites değiştirmenin keyfini yaşayacaksın :)
Ben bu kadar nazlı bir arabayı ancak ikinci arabam olarak alabileceğime karar vermiştim en sonunda. kısmetse 2-3 seneye araba değiştirmek yerine birtane'de RX8 alacağım.

NOT: 2. el almak çok riskli. Önceki sahibi arabaya nasıl baktı, hangi servise gitti araç, bunları öğrenmen daha sonrada servisi araştırman lazım. Mazdaclubtr'deki arkadaşlardan servisler hakkında bilgi alabilirsin.
 
ordaki yüklenmek devir çevirmek anlamında değildi abi.. :) ;)
 
bencede çok keyifli bi araç ama ben senin yerinde olsam RX8 yerine can abininde dediği gibi s2k kalırım. çünkü burda okudukların yüzünden arabaya her bindiğinde bi tedirginlik olucak içinde servise gidince adamlar işlerini en iyi şekilde halletseler bile sen kötü yaptılar gözüyle bakıcaksın. en güzeli temiz bi s2k bulup alman olur eğer almayı düşünüyosan..
 
bu araclara pek yuklenmeye gelmez stok bıneceksın ozgurcum ama bakımını yapıp araca onsafsızca davranmassan arac 100000 km yı rahat devırır ama soyle bır durum var bu arac honda type r golf gtı cupra gıbı aracların gucunde ama yakıt tuketımı bu araclardan en az 3 lt daha fazla... aayrıca bu araclar asırı yag yakıyor motorun huyu ole yag cok yakıyor o yuzden bkımına dıkkatlı yapmak lazım bu sekılde kullanırsan arac uzun sure kullanılır...
 
büyük dikkat ve büyük masrafları olan bi araba oldugu kesin..

herkese teşekkürler bilgiler için :)
 
benim tanıdığım bi arkadaşımda vardı 34000km de motoru değişti vede dedikleri gibi çok özel bi motor yağı var oda çok zor bulunuyormuş servisteki yağlarda aracın orjinalideki yağdan değilmiş yağ yakmasının nedenide bundan kaynaklanıyormuş bence sağlıklı bi araç değil
 
Geri
Üst Alt