İbiza Cupra/Bocanegra ların Kalitesizliği VeDoğuş Oto Faktörü...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zafa38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1. Bizim cupra 1 yıla yaklaşıyor ama 4000 km de, sayılanların hiçbiri yok, km si düşüktür ona bağlanabilir.
2. Teknoloji yoğun parçalar işin içine girince, bazı unsurları göz ardı etmek veya normal karşılamak gerekir, ayrıca servisin bazı konularda önceden uyarması da lazımdır. Örneğin kullanılmış mercekli far ile sıfır farın, xenon ampül ile vereceği ışık rengi değişktir, bu eski fardaki merceğin zamanla özelliğini kaybetmesinden kaynaklanır.
ÖZellikle hiç dikkat etmedim ama bir aynam, diğerine göre az fark ile kapanıp açılabilir, işlediği sürece bence problem yoktur, servis personelinin de, istese de senkronizsayon sağlayabileceğini hiç sanmam, ayrıca bu bir arıza da değildir
3. Marka/model mukayesesi yaparken, hangi teknolojiyi kullandıklarına da bakmalı, dsg şu anda otomotivin sürücüye sunduğu bir nimet, / te düşük hızda bozuk asfaltta alttan ses getirmesi mevcut ancak bunun yanında vites geçişlerinde sorun olmadığı sürece fazla üzülmemeli derim.
Opel gibi bir markaya bakarken, iflas etti edecek, uçurum kenarındaki bir üreticiden fazla bir şey beklemem.
Bazı markalar vardır ki, aylık motor, marşa bassan çalışmaz, ancak müşteri sesini çıkarmaz, servis alıp götürmesini 1 hafta sonra teslim etmesini paşa paşa bekler, bol yıldızlı ve pervaneli modelleri de fazla gözünüzde büyütmeyin derim.
Şahsen yine tercih yapsam, Ibiza Cupra alırdım.

1. Bizim cupra 1 yıla yaklaşıyor ama 4000 km de, sayılanların hiçbiri yok, km si düşüktür ona bağlanabilir.2. Teknoloji yoğun parçalar işin içine girince, bazı unsurları göz ardı etmek veya normal karşılamak gerekir, ayrıca servisin bazı konularda önceden uyarması da lazımdır. Örneğin kullanılmış mercekli far ile sıfır farın, xenon ampül ile vereceği ışık rengi değişktir, bu eski fardaki merceğin zamanla özelliğini kaybetmesinden kaynaklanır.ÖZellikle hiç dikkat etmedim ama bir aynam, diğerine göre az fark ile kapanıp açılabilir, işlediği sürece bence problem yoktur, servis personelinin de, istese de senkronizsayon sağlayabileceğini hiç sanmam, ayrıca bu bir arıza da değildir3. Marka/model mukayesesi yaparken, hangi teknolojiyi kullandıklarına da bakmalı, dsg şu anda otomotivin sürücüye sunduğu bir nimet, / te düşük hızda bozuk asfaltta alttan ses getirmesi mevcut ancak bunun yanında vites geçişlerinde sorun olmadığı sürece fazla üzülmemeli derim.Opel gibi bir markaya bakarken, iflas etti edecek, uçurum kenarındaki bir üreticiden fazla bir şey beklemem.Bazı markalar vardır ki, aylık motor, marşa bassan çalışmaz, ancak müşteri sesini çıkarmaz, servis alıp götürmesini 1 hafta sonra teslim etmesini paşa paşa bekler, bol yıldızlı ve pervaneli modelleri de fazla gözünüzde büyütmeyin derim.Şahsen yine tercih yapsam, Ibiza Cupra alırdım.
Daha guzel anlatilamazdi

vag vag dır alırken dsg yi araştırmadanmı aldın safa ben herşeyi kabullenerek gittim aldım Allaha şükür hiçbir sorunum yok inş kimsedede olmaz ama yapıcak bişi yok araba şans meselesi etrafımda okadar çok lüks araç kullanan ins varki araçlarındaki arızaları buralara yazsam inanamazsın 😀

4 yorumun 3ünde köfte ekmek yazısı yazıyo karnım acıktı okurken 😀 her neyse her zaman söylüyorum yarı otomatik şanzımanların ses çıkartmayanı yok! tek kavramalı easytronicte bile vites geçişlerinde tak diye ses gelirdi ve o şanzımanın hiç iyi bir yanı yoktu. Çalışma prensibi otomatikleştirilmiş çift kavrama olduğu için o seslerin önüne geçmek çok zordur. Diğer markalarda tam otomatik şanzımanlarda vardır sessiz çalışır ama o kadar seri değişim ve yakıt ekonomisi sunamaz!

Orasından burasından ses geliyor diyorsunuz fakat OPC kadar yol sesini ve rüzgar sesini içeri alan araç görmedim. İbiza da daha fazla olduğunu sanmıyorum. Lastiklerinde etkisi olabilir tabi.

OPC alırsan eğer stock haliyle her cupraya geçileceksin konu eğer hız ise,
OPC aldığında ses konusunda arada bir fark olmayacak, sadece dsg sesini duymayacaksın,
OPC aldığında yaktığının en az 3litre altını yakabilirsin ki eğer 8 yakıyorsan şuan onunla 12'den aşşağıya düşemezsin

Bu fiyatlarda hot-hatchlere bakıldığında en mantıklısı bence İbiza Cupra'dır Ne kadar sorunu da olsa. he POLO GTI çok daha kalitelidir alınacak bir araçtır ama fiyat konusunda bilmiyorum 45.200 boş fiyatı sanırım GTI'ın

1. Bizim cupra 1 yıla yaklaşıyor ama 4000 km de, sayılanların hiçbiri yok, km si düşüktür ona bağlanabilir.
2. Teknoloji yoğun parçalar işin içine girince, bazı unsurları göz ardı etmek veya normal karşılamak gerekir, ayrıca servisin bazı konularda önceden uyarması da lazımdır. Örneğin kullanılmış mercekli far ile sıfır farın, xenon ampül ile vereceği ışık rengi değişktir, bu eski fardaki merceğin zamanla özelliğini kaybetmesinden kaynaklanır.
ÖZellikle hiç dikkat etmedim ama bir aynam, diğerine göre az fark ile kapanıp açılabilir, işlediği sürece bence problem yoktur, servis personelinin de, istese de senkronizsayon sağlayabileceğini hiç sanmam, ayrıca bu bir arıza da değildir
3. Marka/model mukayesesi yaparken, hangi teknolojiyi kullandıklarına da bakmalı, dsg şu anda otomotivin sürücüye sunduğu bir nimet, / te düşük hızda bozuk asfaltta alttan ses getirmesi mevcut ancak bunun yanında vites geçişlerinde sorun olmadığı sürece fazla üzülmemeli derim.
Opel gibi bir markaya bakarken, iflas etti edecek, uçurum kenarındaki bir üreticiden fazla bir şey beklemem.
Bazı markalar vardır ki, aylık motor, marşa bassan çalışmaz, ancak müşteri sesini çıkarmaz, servis alıp götürmesini 1 hafta sonra teslim etmesini paşa paşa bekler, bol yıldızlı ve pervaneli modelleri de fazla gözünüzde büyütmeyin derim.

Aracınızla kaç defa uzun yol yaptınız? Kaç defa Roll Makas tarzı seyler yaptınız. Ben sizin gibi aile arabası tarzında kullansaydım benimkide 6000 bin kmde olur ve çok memnunum ve yine tercih ediceğim otomobil cupra olur derdim...
Ama ben aile arabası tarzı için almadım bu araba spor araba ben dayanıklılıga bakarım arabamın sınırlarını zorlarım bukadar para verdiysem. Performans ok ama kalite uzun ömür için aynı şeyi diyemicem...

Aracınız 30bin km ye geldiğinde tekrar görüşelim ki senede 4000 bin km yapıyor iseniz 7.5 yıl binmeniz lazım bnm km ye gelmesi için ki ben ozamana güzel bir S3 almış ve onuda eskitmiş olurum....

vag vag dır alırken dsg yi araştırmadanmı aldın safa ben herşeyi kabullenerek gittim aldım Allaha şükür hiçbir sorunum yok inş kimsedede olmaz ama yapıcak bişi yok araba şans meselesi etrafımda okadar çok lüks araç kullanan ins varki araçlarındaki arızaları buralara yazsam inanamazsın 😀

Araban spor araba deil roll falan tarzı aracın sınırlarını kaç defa zorladın dostum neden kendi aracınla kıyaslyorsun... Senin aracın aile arabası yumuşacık gel bi benim araca bin bakalım aglayarak inersin... Bilmediğin araçlara yorum yapma lütfen....

Araban spor araba deil roll falan tarzı aracın sınırlarını kaç defa zorladın dostum neden kendi aracınla kıyaslyorsun... Senin aracın aile arabası yumuşacık gel bi benim araca bin bakalım aglayarak inersin... Spor araba yapılıyorsa ben okadar para veriosan ben sınırları zorlarım... İşte dayanıklılık ozaman belli olur öyle garajda arabayı yatırarak memnunum diyen yalan söylemiş olur. ayrıyeten Kaç defa DSG li aracın sesini duydun? Bu aracı TR de 3. getirttirdim ozamanlar imkanlar sınırlıydı ispanyaya kadar mail atarak arastırdım aldım şimdikiler gibi test etme falan gibi imkanım yoktu Sen gece Lavabodayken ben bu Araba ile Otobanda Rolldeydim..... 😀

4 yorumun 3ünde köfte ekmek yazısı yazıyo karnım acıktı okurken 😀 her neyse her zaman söylüyorum yarı otomatik şanzımanların ses çıkartmayanı yok! tek kavramalı easytronicte bile vites geçişlerinde tak diye ses gelirdi ve o şanzımanın hiç iyi bir yanı yoktu. Çalışma prensibi otomatikleştirilmiş çift kavrama olduğu için o seslerin önüne geçmek çok zordur. Diğer markalarda tam otomatik şanzımanlarda vardır sessiz çalışır ama o kadar seri değişim ve yakıt ekonomisi sunamaz!

Orasından burasından ses geliyor diyorsunuz fakat OPC kadar yol sesini ve rüzgar sesini içeri alan araç görmedim. İbiza da daha fazla olduğunu sanmıyorum. Lastiklerinde etkisi olabilir tabi.

OPC alırsan eğer stock haliyle her cupraya geçileceksin konu eğer hız ise,
OPC aldığında ses konusunda arada bir fark olmayacak, sadece dsg sesini duymayacaksın,
OPC aldığında yaktığının en az 3litre altını yakabilirsin ki eğer 8 yakıyorsan şuan onunla 12'den aşşağıya düşemezsin

Bu fiyatlarda hot-hatchlere bakıldığında en mantıklısı bence İbiza Cupra'dır Ne kadar sorunu da olsa. he POLO GTI çok daha kalitelidir alınacak bir araçtır ama fiyat konusunda bilmiyorum 45.200 boş fiyatı sanırım GTI'ın

1- Opc benim aracım kadar sert ve dandik süspansiyonlara sahip değil yay taksan bile aşırı sertlik olmuyor...
2-Opel kesinlikle SEAT ın yanına yanaşamaz kalite konfor bakımından....
3- DÜn 207 RC ile kalktık ondada -5 lik yaylar vardı. Bindim 207 ye arac yumusak öle bam güm vurma yok süspansiyonlar kaliteli...
4- Geçilirim Cupraya ama kafam rahat eder kalitenin tadına varırım son olarak bi cupranın konsoluna bak bide OPC nin baskada bişi demeye gerek yok....

DKG , PDK , G-tronic şanzımanları hiç duymadınız sanırım, dsg yi otomotiv endüstrisi için bir mucize ve nimet olarak nitelendirdiğinize göre 🙂

Bide şu bazı markaları merak ettim yıldızlı pervaneli 1 aylıkken marşı basmayan ve müşterinin ses çıkarmadığı araçları.. yukarda bmw şanzıman kırınca kimse laf etmez güçlü arabayla benzer bi cümle gibi geldi bana. Öyle bişey kesinlikle yokta nerden çıkıyo bu laflar anlamıyorum.

Cupra bizdeki zevk otomobili, aile otomobili tarzı sürüşü günleri için zaten diğerini seçiyorum. 4000km içinde yeterince zevkli gidiş zamanı da mevcut.

39,131Konu
763,860Mesajlar
21,890Kullanıcılar
AlierkanSon üye
Geri
Üst Alt