CUPRA - TYPE-R videoları

Geçilince bide Vites kaçırdım,araba gaz kesti,Eksiklerim var ondan geçtin gibi şeyler söyleniyo 😀

Gerçekten typerlar çok iyi gidiyor.Atmosferik olmasına rağmen çok iyi güç veriyor.Ama typerlar cupra ile yürüyebiliyorsa bu motorlarından değil kasalarının hafifliğinden.200hp atmosferik araba 240hp turbolu araba ile aynı kiloda olsaydı o zaman typerların yediği boyları sayamaz olurduk 🙂

Madem bu araçları performans olarak kıyaslayacağız BİLİMSEL olalım. Videolardan çıkarak bir sonuca varabileceğimizi sanmıyorum. Sonuçta çoğu modlu araçlar Burak'ın dediği gibi. Gelin biz verilerine bakalım:

EP3 Type R'ın 0-100km/h hızlanması 6.7 sn dir. Cupra'nın 6.4sn dir.

EP3 Type R'ın 1000m yi katedebileceği min. süre 27.80sn iken Cupranınki 26.40sn dir.

EP3 Type R'ın Max hızı 235km/h içen Cupra'nın 247km/h dir.

Çok ağır olmasın diye esneme verilerini yazmıyorum..

Cupra 250'yi rahat görüyo bütün Cupra sahipleri aynı şeyi söylüyo..
stock olanlar da..

Şöyle birşey var; Cupranın typer'ı geçtiğinde bahsedince ''Cupra Turbolu,diğeri atmosferik'' deniyor.Eğer bu iki araba kıyaslanıyorsa kimin ne kullandığı beni ilgilendirmez.İki şekilde bakarım karşılaştırmaya; Stock karşılaştırma,not stock karşılaştırma... Stock olarak leon 1p cupra her türlü typer'ı geçer.Oynanmış olarak iki arabada aynı şeyler yapılsın yine cupra geçer.Derseniz cai+eksoz ile typer geçiyor; O zaman cupra da cai ve eksoz yapsın o zaman noluyor bakalm 🙂
Stock olarak kıyaslaman için buraya arabalar yazıyorum İsmail kıyasla 😀
EK9 Type-R ile Cupra2
EP3 Type-R ile Leon MK1 Cupra 1.8T ya da Cupra4
FD2 Type-R ile Leon MK2 Cupra ya da Cupra R.

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Leon Cupra sahibi arkadaşlarımız Type R ları takmıyor bile. Kendi araçlarından eminler ispatlıyacak birşeyleri yok..
O ne demek Alp yaa 😀 Komikleşme. Arkadaşın takmıyo diye şimdi Type-R kötü araba mı oluyo..

Tayyar hayranları hava filtresiyler 17hp alıyor diye övünüyorlar ama Cupranın 18.6hp aldığını bilmiyorlar..
Atmosferik araçla aşırı besleme araçların aldığı gücü kıyasladığının farkında mısın Alp 😀 ?
Mazda 3 MPS'ye bir bak, hava filtresiyle kaç hp alıyor. 29'du galiba..

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:53 ----------

Aynen ahmet abi ben de onu demek istiyorum.Geçince bişe yok geçilince ''Zaten turbolu''...
Her Cupra'yı geçecek bir Type-R bulabilirsin. Ama her Type-R'ı geçecek bir Cupra bulamazsın İsmail 🙂

Mazda'nın motor hacmine bi bak istersen Ayberk..

39,131Konu
763,856Mesajlar
21,890Kullanıcılar
AlierkanSon üye
Geri
Üst Alt