bende de 2007si vardı alteanın oldukça guzel bir arabaydı. yaylarına gelince sanırım yeni kasa toledo ile aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. kendi elinizdeki yaylar kesinlikle uymaz. ama yayları ile oynamamanızı tavsiye ederim.
donanım olarak stylance modeline göre referance tipinde sanırım dijital klima,mp3 çalar,yağmur sensoru,otomatik yanan farlar,ısıtmalı katlanır gövde rengi aynalar ve içeride otomatik kararan elektrokrom ayna ve guneşliklerde aydınlatmalı makyaj aynaları yoktu sanırım. benim arabam altea stylancedı.
meganı 1 gram aratmaz. çunku megane göre çok daha konforlu, geniş ve yuksek bir araçtır. aracınızda esp varmı bilmiyorum ama benim alteada vardı ve ben gayette yol tutuşundan memnundum.
bu arabadan o kadar memnun kaldımki anlatamam. her yerde oldukça dikkat çeken bir arabaydı. birde tabi araba siyah renkti. oldukça şık bir arabydı. ben çok seviyordum. hatta babamda çok seviyordu. arabyı aldığımızda babamda 2004 BMW 530D vardı ve hafta sonları ben 530d e binmek için can atardım babamda benim arabama. akşamları dışarı çıkarken veya hafta sonu çıkarken benim arabamla çıkardık ve biz oldukça geniş kalıplı bir aileyiz ve kardeşimle ikimiz arkada yayıla yayıla oturuyorduk.
gelelim satma nedenime bizim işimiz uluslararası nakliye ve benzinli arabanın yakıt masrafı bize oldukça ağır geliyordu. çunku ben depoyu full yapıp çıktığımda en baba 600km yapabiliyordum. ama bu nedenden dolayı arabayı 16000kmde sattım.
sattıktan sonra 2007 de cordoba aldım. hay lanet olsun almaz olaydım nerden aldım. araba motoru imalat hatalı çıktı arabayı sattığımda 24000kmdeydi ve bu kmye kadar 4 defa motor yapıldı arabya.
en sonunda allah kahretsin dedim ve rentele attım kendimi dedim verdiğiniz cordobayı geri alın yerine 1.9 tdı leon verin bana ve 2008 şubatta leon 1.9 tdı aldım. işte gerçek performans canavarı manyak bir aletti araba durmuyordu yerinde. açıkçası caddede stok civic vteclerin canına okuyordum leonla.
leonuda 19 hazıranda satıp yeniden bu sefer altea xl style aldım. arabamdan fevkalade memnunum. bir sıkıntım var o da altea xl den sonra babamın opel insigniasına veya abimin leonuna bindiğim zaman mezara girmiş gibi hissediyorum. bu arabadan sonra neye binerim onu duşunuyorum. muhtemelen altea xl freetrack 4x4 alırım artık.
bir ALTEA tutkunu olarak yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. saygılar.