80'li 90'lı yıllar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kfy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
BMW-E-30-+Car-+16.jpg

giris.jpg

80li yılların sonunda 90ların başında cocukluğunu yaşayan şanslı insanlardanım 🙂

arkadaşlar sizlerinde bu yıllara ait paylaşımını bekliyorum

perihan-abla_22078.jpghe-man-kılıcı_25202.jpgvoltran_213490.jpgmickael-20and-20kitt.jpg

Ya bunlar unutulur mu🙁

Ekli dosyalar

• perihan-abla_22078.jpg
    perihan-abla_22078.jpg
    61.9 KB · Görüntüleme: 12
  • he-man-kılıcı_25202.jpg
    he-man-kılıcı_25202.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 6
  • voltran_213490.jpg
    voltran_213490.jpg
    47.2 KB · Görüntüleme: 6
  • mickael-20and-20kitt.jpg
    mickael-20and-20kitt.jpg
    14.5 KB · Görüntüleme: 6
-;Üç korner Bir penaltıydı
-;En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı

-;Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.

-;Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi.

-; Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.

-;Anne-baba çağırınca maç biterdi.

-;Topu patlatan parasını öderdi

-;Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.

-;Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı.

-;Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi

-;Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.

-;Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi.

-;Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.

-;Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 180 derece dönerek durumu kabullenirdi.

-;Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi.

-;Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.

-;Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu.
-;kaleci oyuncu vardı.

-;kaleden kaleye gol de sayılmazdı.

Buda çocukluğumuzdaki mahalle macı kuralları🙂

vay be o gğnler çok güzelmiştye kıymetini bilememişiz

39,154Konu
763,914Mesajlar
21,954Kullanıcılar
alitscSon üye
Geri
Üst Alt