Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 pd tdi 3 cylinder dyno run

Bu arada ustundekı Vnt tıp turbo olmadıgı ıcın 2300 lerde gelmesı cok normal
 
Şu ülkeye düzgün bi dyno ne zaman gelecek acaba.
 
sağolun:) pratikte bana yetiyor zaten,2 ay boyunca değerleri bilmeden sürdüm,gayet de iyi,195i gördük,uygulama sonrası tahmini değer 95hp-255nm idi,ölçümde daha iyi çıkınca oynama yaptırmak istemedim.. benden önce çift kırmızılı tsi dsg golfe ölçüm yapıldı,bayağı bi sürdü,7 vites ölç ölç bitmiyo,250ye yasladı dyno üstünde;diyorum ki acaba kalibrasyonu mu bozdu o çift beslemeli canavar:) ondan sonrada eski kasa 1.8 duratorq focus sedan çıktı,o da 105hp çıktı,bana az gibi geldi..
kısacası tıkırtı sıkırtı yok:D
 
benim de kafam cok karisti bu vgt, vnt isine?? ne oluyor bunlar? benim aracimda hangisi var ?? :D:D
 
vgt ,bildiğin günlük kullanıma uygun alt devirlerde de normal turboya göre daha iyi basınç sağlayan; değişken geometrili türbinlere sahip turbodur..
vnt ise daha çok yarış tipi,alt devirlere değil de üst devirlerde basınç sağlamaya yönelik özel amaçlı bi turbo diye biliyorum;draglarda ideal mesela:)
bilmem yanlış mı??
edit: ikisi de aynı şeymiş,öğrendim..variable nozzle turbo=variable geometry turbo..
demek ki bu geometrilerin oranları turboların tipine göre değişebiliyor;mesela günlük kullanım vgtli veya yarış tip vgtli :)
 
benim bildiğim vnt turbolar üst devirlerde tork basıyor,zira Gazihan'ın polosunda ondan vardı..
vgt ile karıştırıyor olmayasınız:confused:

gazıhan ın arabasında vnt tıpı turbo yok,onun da alt devırlerı ölü ,o yuzden draglarda nos bastıgını da soyluyor

VNT= Variable Nozzle Turbo Türkçe Meali: Değişken Türbinli Turbo
 
gazıhan ın arabasında vnt tıpı turbo yok,onun da alt devırlerı ölü ,o yuzden draglarda nos bastıgını da soyluyor

VNT= Variable Nozzle Turbo Türkçe Meali: Değişken Türbinli Turbo

benim bildiğim var ki şöyle; bu geometri oranları yüksek devirlere göre ayarlanmış ki draglarda bu işe yarar.. ayrıca onun dyno çıktısını gördüm akıllara zarar ; 350hp@4751rpm-500nm@4500rpm
bu durumda vntsi üst devir odaklı:)
 
kısa b alıntı yapım suan kendım yazmaya usendım:) vnt nın amacı

Değişken türbinli turbo, sistem basıncının gecikmeli olarak devreye girmesi problemine çare olarak bulunmuştur. Türbin üzerinde bulunan kanatçıkların pozisyonu elektronik olarak vakum kontrolüyle ayarlanmakta ve basıncın yüksek tutulabilmesi amacıyla güç sağlayan kompresörün hızı denetlenmektedir. Değişken yapıya sahip bu turbolar, kanatçıklarının düzenini değiştirerek geniş bir egzoz gazı akış yelpazesinde verimli olarak çalışabilmektedir. Yaptığı etki açısından, tek bir boyuttaki üniteye bağlı kalındığında ortaya çıkan problemlerin birçoğunu ortadan kaldırarak, büyükten küçüğe farklı boyutlardaki turboların yerini almaktadır.
 
bana söylediği vnt tip büyük turboyla yürüdüğü:) alt devirlerde basınç basmıyormuş.. patlamayı üstlere saklıyor heralde:D
 
Geri
Üst Alt