Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2011 seat ıbıza sc sport 1.2 tsı 105 hp dsg ilk kullanım izlenimlerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar. Haftasonu ilk şehir dışı deneyimimi yaşadım 1.2 tsi dsg ibizam ile. Hız sabitleyiciyi 65 km civari bir hiza sabitlediğimde düz yolda ortalama 4.7 lerde tüketim gösteriyordu. Hızı 100 civarinda sabitleyince tüketim 5.5 lt lere geliyordu yol bilgisayarina göre. Sabitleyici olmadan 140 larda tüketim 7 lt lerde idi. Zorlanmadan 160-170 lere gelyiordu araç :) Km göstergesi biraz alttan başladığı için insan ne kadar hizlandiğini anlamiyor ibreden.Ona da dikkat etmek lazim. Son hızı deneyecek firsatim olmadi acikcasi oyle bir yola denk gelmedim. Dün yagmur ve rüzgar karısımı vardi yolda sanırım biraz etkilendi rüzgardan.Fakat genel olarak yol tutusunu da begendigimi soylemem gerekiyor.

Tüm yolculukta 100 den asagi dusmeden elde ettiğim ortalama yakıt tüketimi 7 lt civariydi.Yol bilgisarina göre tabiki. Manuel de 5. vites sollamalarda falan iyiydi bence.80-120 km/s hizlarda kastediyorum. Bir ara 0-100 km denedim. Ölçüm hatasi olabilir ama 9.5-10 sn civari idi. Gayet memnunum aracımdan. Tekrardan tavsiye ederim henüz sahip olmayanlara.
Allah nazardan ,kazadan,beladan korusun hepimizi...
 
Ayrıca ikinci depo ile 500km gittim yaklasik olarak. Bunun 300km sehir dışı ortalama hız 100 den asagi degil. Geri kalanı da şehir içi kopru trafiginde dur kalkli. Yakıtı da Full den aldim 97 oktan. Merak ediyordum nasil olacak diye.Şimdi yine 95 alirim.Gerci fiyatlari aynı bu şirkette ama alişmasin diyorum :)
Ayrıca demekki sadece sehir disi yapsaydim 600 rahat bulurdum 1 depo ile bunu da gordum. Hatta 70-80 km/s lere sabir edilebilirse daha da fazla olabilir gibi.
 
KAzasız belasız kullanırsınız inşallah. :) hayırlı uğurlu olsun :)
 
hayırlı olsun bende aynısından aldım geçtiğimiz hafta.. ilk aldıgında frenlerde dikkatini çeken birşey oldu mu ? bana az tutuyor gibi geldi .. opel astraya göre mi kıyaslama yapıyorum tam bilmiyorum ama pedala güç kullanmak gerekiyor durması için ...
 
allah kaza bela vermesin hayırlı olsun. bende ibiza ilk çıktığında askerde gördüm dnünce ilk işim almak oldu hala aynı hevesle biniyorum sabahları :) ve beni mutlu eden yanı bu kasada 1.6 olması ve bu hafta tüp takıp yakıt olayını da çözecem. Nasip olursa seneye kırmızı bocanegra :)
 
ilk depo ile sadece İstanbul köprü trafiğinde 500km'de ışık yaktım.. Hemen doldurdum, şu an 315km de yarımın üstündeki çizgiye yeni indi! :)
Rodajdayım diye çok dikkatli kullanıyorum, yine de köprü trafiği söz konusu...
 
Rodaji gecen arkadaslar, dsgli istanbul sehir ici yakit tuketiminiz ne durumda? Bilgi alabilir miyiz? Malum arabanin ilk haftalarinda her sey gulluk gulistanlik gelir. Aracla ilgili guncel yorumlarinizi merak ediyorum.
 
ilk depo ile sadece İstanbul köprü trafiğinde 500km'de ışık yaktım.. Hemen doldurdum, şu an 315km de yarımın üstündeki çizgiye yeni indi! :)
Rodajdayım diye çok dikkatli kullanıyorum, yine de köprü trafiği söz konusu...

valla abim nasıl bir köprü trafiği o imkansız desem yeridir :confused: ben daha arabayla 500 km zor bela yapıyorum oda 1 kere oldu
 
Hergün Kavacık-4. Levent sabah 07:00 ve 4.Levent - Kavacık (FSM haliyle) 18:00 ve sonrası..

Genel olarak şehir içi çok yoğun trafikte 500km'de ışık yakıyor. En son depomla 1 kere Ataşehir-Kavacık arası gece 160-210 km/h civarı gelmeme, aralarda da (başka zamanlarda) yüklenmeme rağmen 445km oldu halen ışık yanmadı.

Maaşallah :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt