Bugün gazetede okudum. Devlet ucuz benzin için çare arıyormuş.. ama bende o kadar önemli görmüyorum açıkçası.. Evet batıda lüx değil otomobil ama burası Türkiye ve şimdilik lüx eğri oturalım doğru konuşalım ve lüx olmak da zorunda.. Karayolları verimsizliğini ve kişi başına düşen milli hasılayı gözönüne alırsak lüx olmak zorunda. Benzinin 2 liralara dülştüğünü düşünün, tabi diğer akaryakıtların oranla takip ettiğini.. bence en az %15-20 araç artışı görülür piyasada.. Sonra şikayetçi olduğunuz kara yolunun ne hale geleceğini siz düşünün.. Ama o özendiğimiz otomobilin lüx olmadığı batı ülkeler gibi bir düzenimiz, gücümüz olsaydı o zaman zaten emin olun bu kadar yüksek fiyatlara almazdık benzinide, arabayıda.. Son 8-10 yıldaki gelişme oranını son 50 yılda da gösteren bi Türkiye olsaydı belki şu an o hayal ettiğiniz Türkiye olabilirdi.. Devlet çok zengin olurdu kat kat vergilere ihtiyac duymazdı, halkta zengin olurdu araç sayısı belki 3 katına çıkardı o yüzden vergi halka dokunmadığı halde düşürülsede araç fazlalığından dolayı yine sürümvergiden devlet çok kazanırdı🙂 E hazine zenginya bilmem kaç katlı otoyollar falanda yapılırdı trafik sorunuda olmazdı.. Yani demem o ki temelden gelen dengesizlik ve yokluğu dengeye sokmak için bizlere daha çok iş düşüyor..bence. O özendiğimiz batı ülkelerinin çoğu şimdiki hallerine gelebilmek için kazandığının 3/4 lerini hazineye verdiği zamanlar oldu, vergi olarak, tabi bunlar çok eskide kaldı.. öyle öyle bu zamana geldiler, ne bush ne clinton nede armin para basmadı halkına.. fedakarlık yoksa zaferde yok ilkesini keşeke bizde en azından son 50 yıl göğüsleyebilseydik şu an çok farklı olurdu diye düşünüyorum.. Ben mantıklı düşündüğüm zaman beynimden bu slayt geçiyor.. Hayal ettiğim zaman da 8-10 yılda bi bi Avrupa yada bi USA kadar güçlü olabilmiş olan şimdiki Türkiye'yi görüyorum🙂 Hayalsiz de yaşanmaz tabi🙂 Ama böyle giderse 15-20 yıl sonra hayal ettiğimiz Türkiyeyi göreceğimizi umut ediyorum.. Herşey gönlümüzce olsun inş.