TDI'cılara bir tavsiyem var, devire bakmayın hele hele araç dsg ise: Siz anlık yakıt kısmını açın yol bilgisayarının, ve ayağınızı sabitleyip aracı 70-80-90'dan yola uygun olanı hangisi ise ona sabitleyip anlık yakıt kısmına bakın. Aracınız 5-6 lt göstermiyorsa (hatta 4.5 gibi olması gerek ama aracınız daha yeni) o zaman aracınızın çok yaktığını düşünebilirsiniz. Ama bu konuda çözüm maalesef sunamam.
Boşta 9 lt yakması(!) olayına gelince, tamamiyle yol bilgisayarının oyunu... Benim araçla ışıkta bekleyince anlık yakıt 2,6 lt' de gösterse, 21 lt de gösterse her 3 saniyede bir ortalama yakıtım artıyor. 18 lt' yi gördüm ben 😀 1.6 SR motor 250'yle gitse ancak yakar onu puhaha
Bakın şöyle bir çözüm var bizimkilerde, yol bilgisayarının yakıt kısmını kapatıp sadece dış sıcaklığı gösterebiliyorum, yakıta kafam takılmamış oluyor 😎 (işin şakası)
Yakıt ölçümünü fulle-fulle yöntemiyle yapmıyorsanız hata yaparsınız arkadaşlar. Arabama kalsa 12 lt ortalama ile şehiriçi geziyorum ama o ölçüm tam yaktığım LPG' ye denk geliyor. LPG' yi de ölçemeyeceğine göre...