Uzun yıllar Opel kullandım.
Opel her zaman verdiğiniz paradan daha fazlasını size sunar. Örneğin Corsa'ya verdiğiniz parayla daha "iyi" bir araç alamazsınız. Aynısı Astra ve Insignia için de geçerli. Bakın en iyisi demiyorum, cümleye dikkat. Bu araçlara "verdiğiniz paraya" daha iyisini alamazsınız.
Malzeme kalitesi ve mühendisliği harikadır, belki Seat'tan da iyidir. Frenlemesi kesinlikle Seat'tan daha iyidir. Fabrika çıkışlı spor paketli Astra ve Leon'un yol tutuşu ayırt edemeyeceğiniz kadar birbirine yakındır. Bakımı, yedek parçası, opsiyonları, aksesuarları daha ucuzdur.
Negatif yönleri ise pek öyle ekonomik değillerdir. Hele ki benzinli tercih edecekseniz, canınız biraz yanacaktır. Benzin zammı küfür gibi gelmeye başlar. Çok güçlü motorlar değil fakat çok dayanıklı motorlardır. Chip ve kat iptali ile güzel güç elde edebilirsiniz.
Yeni Astra görünüm ve iç donanım olarak da çok güzel, tercih edilebilir bir araç. Yalnız yakışıklı birşey alacaksanız lastik tabanları mutlaka geniş olacak. E bir de benzinli alırsanız vay halinize. Uyaracağım tek konu çok yakması.