Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Leon'da Savrulma Sorunu

ilkerbilim

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kas 2010
Mesajlar
1,593
Yaş
33
Geçen hafta Söğütözü yolunda son viraja hızlı yaklaştım. Arabanın savrulacağını bildiğim (fren yapınca) için 140'a falan düştüm. Virajda önüme araba çıkınca frene ucuna dokunmamla beraber direksiyon dümdüz olacak derecede arkanın kaydığını hissettim. Araba saçmaladı bildiğiniz. Sizde de var mı bu sorun? Çözümü var mı? ESP yok TCS var. Sanırım TCS olanlarda fren dağıtım sistemi yoktu bundan da olabilir. İlginize teşekkürler.
 
bununla ilgili bir konu vardı daha öncesinden..ama genede arkadaşlar cevap yazacaklardır
 
Baktım ama bulamadım konuyu açmadan önce. Bir daha bakayım.
 
evet bır arkadasında basına gelmıstı bu olay.cogu yorumda her araba vıraj ıcınde frene basıdıgında savurur olmustu..
 
Maalesef makyajlılarda standart ESP olmadığı için bu sorun var,TCS ESP den farklı olarak patinaj önleyici bir sistem yanlış bilmiyorsam,O yüzden makyajlı araclarda Viraj apexine girerken ani fren yapmamak mümkünse hiç fren yapmamak iyi olacaktır..
 
evet bır arkadasında basına gelmıstı bu olay.cogu yorumda her araba vıraj ıcınde frene basıdıgında savurur olmustu..

Arkadaşların yorumları da böyleydi ama Civic'de böyle bir şey yaşamadım hiç. Onda fren dağılım sistemi de var ama. Bir de ben öyle böyle değil bayağı hissettm savrulmayı. Üstelik sadece dokundum frene bi an basmadım bile. Sanki lastikler sabit de kasa şaseden ayrılır gibiydi.
 
bende konunun adını hatılamıyorum..ama şunu diyebilirim..viraja girince esp kullanmamalı o aracı yolda stabil tutmaya çalışır..yani düz tutmaya..yani frene basınca aptallaşıyor..o yüzden fren yerine her zaman vites küçültme tercihdir..ve nasıl viraj bilmiyorum otoyol mu şehir içi mi..
 
lastik havalarını bi kontrol et önler 35 arka 32 bende bi savurma filan yok sadece ilk aldıgım gün lastik havaları 40 dı otobanda beni viraja girerken baya bii savurmuştu
 
lütfen konuda ESP kavgası çıkmasın..
 
3 şeritli E-5 tarzı bir yol. Virajları saçma sapan tabi İ.Melih Gökçek'in mükemmel zekaya sahip mühendisleri saolsun. 50 dereceden fazladır heralde ama daha virajn başında oldu bu. O gece bir şey olmadı ama şansa bırakılmaz böyle bir şey.
 
Geri
Üst Alt