Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni ibiza yay ve jant

alpsena

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
9
Merhaba
0 km 1.4 ibiza aldım ilk iş olarak jant ve yay alıcam. Konforu çok düşürmemek ve orjinal amortisörler ile kullanacağım için yay olarak tavsiye edeceğiniz başka bir marka yok ise eibach 25mm almayı düşünüyorum.
Bu yayları orjinal amortisörler ile kullanmam bir sıkıntı yaratır mı ve servis garanti konusunda yay olduğu için problem çıkartır mı?

Aracım Reference donanımlı olduğu için çelik jantada ihtiyacım var. 16" jant ile 1.4 85bglik aracın performansında çok fazla düşüş olur mu? Özellikle kullananların yorumlarını merak ediyorum. Jant konusunda tercih yapmak çok zor olduğu için sizlerinde tavsiyelerine açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
merhaba, forumumuzdan yararlanmak için üyelerimiz kısmından sizi tanımak isteriz..
 
35 mm yay ile orjinal amortisör sorun çıkamıyor 25 ile hiç çıkarmaz ama 25 mm yay var mı bilmiyorum hiç duymadım...marka seçimi güzel
 
Eibach 2,5 yayı yok bildiğim kadarıyla 3,5 cm var 5 cm var piyasada kullanılan. 16" jant için kullanacaksan eğer 5cm lik yay seni üzer kesinlikle 3,5 dan vazgeçme. 16" jant çok fazla büyük değil performansından etkileneceğini düşünmüyorum.
 
Eibach'ın sitesinde ibiza 6j ile uyumlu 25mm ve 50mm var gözüküyor ancak burada araştırınca sizinde dediğiniz gibi 35mm olduklarını öğrendim.
Piyasada birde H&R var ön 25mm arka 40mm ama genelde Eibach tavsiye ediliyor sanırım.
Son olarak 16" beğendiğim hemde hafif bir model bulursam onu tercih edeceğim ancak model seçeneği çok kısıtlı malesef.. İyi bir marka hafif bir 17" sıkıntı çıkartır mı?
 
hr yenı ıbızada guzel dusuruyor sanırım ama sakın hata yapıp 16 jant falan alma?17 al
 
bencede 17 ben polomda 16jantla 5cm yay kullandım 1.5cm de spacer taktım hiç sıkıntıı yaşamadım ne amortisörde nede arabada bu arabaları zaten 3.5 yay fazla alçaltmıyo 5cm bile sıkıntı yaratmıyo ama karar sizin jant 16 alacaksanız kesinlikle kolları dışarıda çanağın sonunda bitsin ki büyük görünsün kolları içeri kıvrık jantlar çok küçük duruyo :eek:key:
 
kardesim yeni ibiza icin H&R 2,5-4 cm almani taviye ederim. konfordan cok odun vermek istemiyorsan. eger aracim dussun istiyorum diyorsan kesinlikle 5cm lik yay tercih et.
ayrica jant konusunda 16" ile 17" arasinda kilo bakimindan cok fark olmayacaktir. bu yuzden 17" tercih edin ve guzel bir goruntu elde edin..
 
17" güzel duruyo..
forumdan Melih'in (kaya5789) aracında var..
 
Geri
Üst Alt