karapale
Kayıtlı Üye

Bildiğiniz gibi işim gereği DOBLO tarzı hafif ticari bir ihtiyacım var ve elimdekide artık miyadını doldurmuş durumda..Artık değiştirme zamanı geldi diye düşündüm ve bugun A.Pazarındaki Fiat bayine gittim..Elimdekini vererek yeni bir araç almak istedim,,tabiki anlaşamadık ölü fiyatına aldığı için..Bende bu esnada yeni dobloyu test etme imkanı buldum..

Test ettiğim araç 1.6 multijetti..aslında 2.0 Dizel versiyonunu merak ediyordum 135 bg olanını ama kısmet değilmiş.. Şunu belirteyim ben bir ticari araçtan bu kadar konfor beklemiyordum..Ticari araç olarak bu zamana kadar wv caddy kullandım,,ford connennd kullandım ama hiç birinden bu kadar zevk almamıştım..araçtan hiç inmek istemedim..

Yeni Doblo tamamen yeni bir tasarıma sahip. Hatta eski versiyondan o kadar farklı ki önceki versiyon ile ortak kullandığı parça oranı sadece yüzde 3.
Arka süspansiyon sedan araçlarda olduğu gibi bağımsız hale getirilmiş. Bu da arka koltuktakiler için daha rahat bir yolculuk anlamına geliyor.
Yakıt tüketimi 100 km’de 4.9 litreye düşürülen yeni nesil 1.3 litre Multijet dizel motor ilk kez yeni Doblo’da kullanıldı.
790 litrelik bir bagaj hacmi var ki sınıfının en yüksek değeri bu.
Yeni donanım özellikleri eklenmiş: ABS ve EBD baz modelde bile standart. Hatta Combi modelinde klima ve MP3 destekli Radyo CD çalar da standart. Donanım seçenekleri arasında ESP, park sensörü, navigasyon cihazı, Hill Holder ve Cruise Control bulunuyor.
Arka camlar elektrikli ve açılabilir hale getirilmiş.
6 ileri vites opsiyon olarak satın alınabiliyor
USB girişi yardımı ile müzik dosyalarını ses sistemi üzerinden çalabilme imkanı.

Yeni Doblo, benim açımdan sunduğu donanım seçenekleri ile oldukça cazip hale geliyor. Üstüne şık bir tasarım ve konfor da eklenince pek güzel bir sonuç çıkıyor ortaya. Ticarette de konfor olabileceğinin en güzel kanıtlarından biri bu otomobil olmuş. Rakipleri ile arasını açtığını da söylemek mümkün.