Yeni araç

Batuhan furkan

Kayıtlı Üye
Merhabalar pazartesi yeni bir 1.2 TSİ leon almayı düşünüyorum dağ şanzıman nelere dikkat etmeliyim alırken ?

Merhabalar pazartesi yeni bir 1.2 TSİ leon almayı düşünüyorum dağ şanzıman nelere dikkat etmeliyim alırken ?

Şimdiden hayırlısı olsun dsg kullanan arkadaşlar daha iyi cevap verir
Ben sıkışık trafikte spor modda kullanma ve genelde durur vaziyette P konuma alıp freni bırakmak park kısmında da N alıp el freni çekilip araç ağırlığı frene binince P konumuna alınmalı

1.öncelik aracın iyi niyet garantisi devam ediyor mu yani tüm bakımları serviste yapılmış mı ve bi de kaç yaşında. mesela iyi niyet garantisi de 7 yıla kadar

merhabalar şimdiden hayırlı olması dileği ile dsg lerde genellikle yapılan hataları söyleyecek olursak aracı önce p konumuna getirmek aslında yanlış bir hareket araç yükünün belli bir miktarını şanzumana yüklemiş oluyoruz doğrusu önce boşa alıp el frenini kaldırıp ayak frenine yeniden basıp p ye almak olacaktır.
bir diğer yanlış ise anlık yüklenme ve frenleme ile vites küçültüp büyütmek olacaktır şanzuman beyni arıza oluşturabilir bu tür yüklenmelerde
yoğun trafıkte d de kullanmanız yerine ya sport modda ya da manuel kullanmanızı tavsiye ederim şanzuman yağının vukavemetini kaybetmemesi için
birde genelde 30 bin ile 60 bin arası derler yağ değişimi için ama elden geldikce 30 bini geçmemek lazım .

aracı alır almaz bı dsg ustasına ya da servise götürüp göstermenizi ayrıca tavsıye ederım genelde ekspertizler pek anlamıyor

4,5 yıldır dsg kullanan birisiyim dsg için çok problemli yok efendim dağılıyor yok masrafı fazla denilir ben bu zamana kadar hiçbir kere yolda kalmadım iki aracımız oldu dsg golf ve leondu , kullanımla ilgili epey bir bilgiye bu arada sahip olduk bu süreçlerde dsg bir kere kullandığım otomatik şanzımanlara göre çok atiktir ve sürüş esnasında vites geçişini hissettirmez , gel gelelim kullanım tarzına her arac sogukken ilk marştan sonra vites e aldıgınız zaman 1 dk beklemenizi şiddetle öneririm sıkışık trafikte dur kalkta ısıklarda driveden n ye almanızı öneririm şanzıman ısınmaz böylelikle park edeceğiniz zaman ise d konumunda iken el frenini çekip şanzımanın yükünü el frenine bindirip sonra park konumuna alın hiç bir sorun yaşamazsınız iyi günlerde kullanmanız dileği ile ...

39,144Konu
763,885Mesajlar
21,924Kullanıcılar
korcanSon üye
Geri
Üst Alt