yalcingedik
Kayıtlı Üye
serhat kardeşim konuda karalama yapdığımı sanmıyorum ben sadece kendimden bir örnek verdim. fikrine karsı değilim senin bildiğin sana doğrdur. rodajın sebebi aracın düzgün açılması çalışmasıysa ben düzgün ötesi açmayı seviyorum 🙂 art niyetim yok garanti süresi bittiğinde karşılaşacağım sorun varsa garanti kapsamında olsun yeteryeni bir motorun rödajda zorlanmamasının bence de önemi var ancak rödajda sıkıştırılarak kullanılan motorun rödajda kitabına göre kullanılan motordan daha iyi yada kötü gider diye bir söylemde çok yanlış.... hiçbir emsal araç aynı emsaldeki bir araçla aynı gücü ve kuvveti gösterecek diye bi kaide de yok malesef yani burdan şunu çıkarırsak daha doğru olur rödaj yapan yada yapmayan her emsal motor birbirini az bi farkla geçebilir ve bu rödaj yapıp yapmamaya bakmaz bence... ben araçlarımı hep sıfır aldım hayatımda ilk defa bu aracımı 2.el aldım ve hiçbir sıfır aldığım araçta aracı rödaj süresinde zorlamadım ancak hiçbir aracım rödaj süresi sonrası bana gitmeme yada motor arızası çıkarmadı ve emsalleriyle gayet makul şekilde yürüdü ve hiç kafamda soru işareti yaratmadı.... burda fikirleri karalamayın sadece fikirlerinizi paylaşın burda doğru olan budur....