Gidelim benim icin farketmez guzel olur.senin dizelmi ?Bende yazılım attırmak istiyorum. Toplanıp mı gitsek acaba Sponsorumuza
Kesinlikle katılıyorum. Yazılım zararsız diyenler genellikle motorda bulunan hp ve tork açığını argüman olarak kullanırlar. Fakat bu açığın olması gerekmektedir. Zararlı gaz salınımı, motor ömrü gibi konularda fazla zorlanma olmaması acısından üretim aşamasında tam verime ayarlanmaz. Yoksa 30.000km'de bir yeni motor ihtiyacı doğar ve firmalar bunu istemez. Özel olarak ar-ge mühendisleri yıllarca uğraşıp o dengeyi oluşturuyorlar.Arkadaşlar şuna bir açıklık getirelim. Yazılımın zararsız olma gibi bir ihtimali yok. Yapanlar elbette ki bunun bir zararı yok diyecekler. Bende 150 beygir manuel FR var. Daha yaptırmadım, ama yaptıracağım mesela. Fakat zararlı olduğunun bilincinde olarak yaptıracağım. Bakımlarını sıklaştıracağım en basitinden.
Elbette bu aracı üreten mühendisler motordan maksimum güç almayı hedeflemiyorlar, o nedenle bir güvenlik payı bulundururlar alacakları güçte. Bunun egsoz gazı salınımları var, ekonomi boyutu var vs vs. Motordan 200 beygir de alırsınız. Fakat buna uzun vadede ne aracın üzerindeki stok turbo dayanır ne de şanzıman. Mutlaka bir yerden problem yaşayacaksınızdır.
RSA ile görüştüm. RSA bence bu işi en iyi yapan aralarında. Standart yazılımları var 185 beygir güç alınıyor araçtan. Ben mesela onu istemedim. İsteğime göre yapabileceklerini söylediler. Kısmet olur da gidersem 170 beygir civarlarında bir güç talep edeceğim. Yani kimse kendini kandırmasın zararsız diye. Elbette 3 bin km'de 5 bin km'de göremeyeceksiniz zararlarını. Ama aracınızı kalıcı düşünüyorsanız o zaman zaten direk baştan hiç girmeyin derim yazılıma. Herkese saygılar, iyi forumlar.
Arkadaslar 2014 15binde olan leon 1.6 dizel aracıma yazılım yaptırıcam.varmı bilgi vericek olanlar yaptiranlar vs.2013 yilinda mk2 leonuma yaptirmistim.bi zaman sonra turboda ıslık sesi başlamiştı.ama yazılımdan dolayımıydı ?onu bilmiyorum
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4 sene yazılımlı, kat iptali + downpipe vs ile 90.000 km kullandığım bir aracım vardı.
Sıkıntısız sattım.
Ama..
Yazılım yukarda da arkadaşlarımız söylemiş, zarar vermez diye bir kaide asla ama asla yok.
Aracı ne şekilde kullandığınızdan tutun bakım aralıklarına daha fazla dikkat etmeniz bile en büyük etkendir bunlara.
Kısa vadede sorun çıkarmaz ama siz yazılımlı arabaya soğuk motorda daha fazla özen göstermezseniz turbonuzun ömrü çok daha fazla şekilde azalır.
Dsg konusu.
Maximum tork 250 nm muhabbeti şehir efsanesi olabilir evet doğrudur ama tork değeri limit üstü açılan bir dsg nin ömrü zaten ucunda olan istanbul trafiğinde çok daha kısa olur.
Aynı şey manuel de de geçerlidir ama hassasiyet dsg ye oranla daha az olur.
Son olarak FR 2016 bazı serilerin turbosu Mitsubishi marka. Bu marka turboya sahip olan araçlar yazılım yaptırmasın..
Bu turbo çok hassas ve RSA firması ile görüştüğümde bana bu kod sahibi araçlara yazılım yapmadıklarını söyledi.
Ecufast ile görüştüm doğru ama sorun yok biz turbodan güç almıyoruz bu modellerde dedi. (Nerden aldığını anlamadım turbodan almıyorsa) neyse..
Selametle 🙂
Turbonun hassasiyeti varmış öyle dediler.DSG nin tork limitlerinin aşılması taraftarı değilim bende haklısınız. Turbo konusunda da aydınlattığınız için teşekkürler. Ama mitsubishi olması çok birşey ifade etmez. Yine yaptıran hayli çok olacaktır 😀