sanırım benim 1.6 ile artvinde 15 yaktığım yerde 1.2 11 i geçmez diye düşünüyorum...gökhan 1.2 tsı 1.6 dan iyi hem tork değeride yüksekki bu 1.6 dan daha güçlü olmasını sağlıyor ekonomik olması zaten + aracı devamlı devirli kullansan bie 8 9 ortalamalarını geçemiyorsun
murat ben aracı acayip ekonomik sürerim mesela benim 1.6 ile artvinden samsuna indim 600 km ortalamam 5.9!!!80-90 ı geçmedim ama...sanırım bu şekilde 1.2 yi kullansan 4.5 yakar🙂...mesela artvin marmaris şehir içleri dahil 4000 km de benim 1.6 nın ortalama 6.7 ise sanırım 1.2/ 5.5 i hayatta aynı kullanımda geçmez ne dersin...yokuşlarda 1.6'lardan çok daha iyi bir çekiş gücüne sahip. Tolga(tolga32) ve Umut(Welet) konuyu görürseler cevap yazsınlar. Sakin kullanımda egsoz + hava filtreli bir 1.2 4.9 yakabiliyor. Ben halısaha organizasyonu olduğu gün arkadaşları da alıcaktım ve ewimden yola çıktım. 30km sonra onları aldım ve 110-120li hızlarla geldim 4.9. Sonrasında araçta 4 kişiydik ve köprü trafiği vardı biraz, bahçeşehir-bahçelievler-idealtepe arasınnı 5.3'e gittim. 1.4 TSI'ı olan o 2 arkadaş isyan ediyolardı 🙂 Yani ben tavsiye ederim pişmanda olmazsınız.
ahmetcim gerçekten biraz kullanıp görmek lazım aslında...Yakit konusunda ozellikle sehir ici 2lt kafadan az yakarsiniz 1.2 ile🙂
Performans konusunda gidin bir test edin burada ne soylesek bos ama arada gayet tatminkar bir performans farki oldugunu
gorursunuz🙂
Rampada bayilma diye bir durum soz konusu olamaz ki zaten araci bagirtmak gerekmiyor torktan dolayi orta devirlerde gayet
Rahat cikar yokusu ki zaten 1.6 ile asil farkida rampalarda anlarsiniz🙂
Sonuc olarak mantikli bir secim olur. Performans yakit ve vergiyi goz onunde bulundurursak deger🙂