Yakıt tüketimi neden artar

mevsimsel arkadaşım maşallah araban güzel sıkıntı etme kışın her aracın yakıt degerleri artar.

Herkese merhaba. İlk bakıma 1000 km kaldı ve aracı alalı 10 ay oldu. 2016 mod. 1,2 tsi dsg leonu geçen şubatta aldığımda yakıt 6,5 lt, yaz süresince ise 4,5-5 lt. civarındaydı. Şimdi ise 6,5-8 lt. yakmaya başladı. Sorun mevsimsel midir yoksa bakim zamanının gelmesinden midir?

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Bakım yakıtı çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Bulunduğunuz yer çok tozluysa bi ihtimal hava filtresi tıkanmış hava gelmiyor olabilir. Onun dışında çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Çok ufak farklar yaratır anca.

Yakıt tüketimizin artma sebebi. Kışın gelmesi ile alakalı olabilir. Artık motor çok daha zor ısınıyor.
Ayrıca geçen yıl arabanız yeni olduğundan çok daha dikkatli kullanıyor bu sene biraz daha rahat davranıyor olabilirsiniz.
Benimde 1-2 litre arttı geçen yıla göre. Ama geçen yıl çok dikkat ediyordum 0km diye

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzer tüketim değerlerini yaşıyorum ben de ibizamı nisan sonunda aldım eylüle kadar 5.8 i geçmeyen araba aynı trafikte 6.8 lere kadar çıktı. Kış şartları ve kalorifer kullanımı anladığım kadarıyla. En yüksek ısıda klima değil kaloriferi açınca rölantinin üzerine 400-500 ekliyor ilginç bir biçimde. Araba ısınana kadar tüketim fazla oluyor ısınınca da yol bitmiş oluyor zaten.

Benzer tüketim değerlerini yaşıyorum ben de ibizamı nisan sonunda aldım eylüle kadar 5.8 i geçmeyen araba aynı trafikte 6.8 lere kadar çıktı. Kış şartları ve kalorifer kullanımı anladığım kadarıyla. En yüksek ısıda klima değil kaloriferi açınca rölantinin üzerine 400-500 ekliyor ilginç bir biçimde. Araba ısınana kadar tüketim fazla oluyor ısınınca da yol bitmiş oluyor zaten.
Motor çok soğuksa daha doğrusu ilk çalıştırmada kaloriferi gereksiz yere açmama taraftarıyım, yani sizin o kaloriferi açma nedeniniz ısınmak değil mi? Isınmamış bir arabanın kaloriferini sonuna kadar açınca ısınmamış kalorifer daha çabuk mu ısınacak zannediyorsunuz 🙂 O kalorifer sensörleri artık içerde hangi parça varsa yine motorun ısınmasını bekleyecek , yani işin özeti araba ısınmamışsa kaloriferi gereksiz yere açmanız tabikide yakıtınızı çok arttıracaktır ve tabikide ısınmayacaksınız 🙂

Motor çok soğuksa daha doğrusu ilk çalıştırmada kaloriferi gereksiz yere açmama taraftarıyım, yani sizin o kaloriferi açma nedeniniz ısınmak değil mi? Isınmamış bir arabanın kaloriferini sonuna kadar açınca ısınmamış kalorifer daha çabuk mu ısınacak zannediyorsunuz 🙂 O kalorifer sensörleri artık içerde hangi parça varsa yine motorun ısınmasını bekleyecek , yani işin özeti araba ısınmamışsa kaloriferi gereksiz yere açmanız tabikide yakıtınızı çok arttıracaktır ve tabikide ısınmayacaksınız 🙂

Yazdıklarımdan sanki ısınmaya çalışmak için motor ısınmadan kalorifer açıyormuşum gibi bir izlenip oluşmuş ta aslında mesele biraz farklı. 🙂 Havalandırma yakıt tüketimi sorunsalı | SCW - Seat Club World - Seat, Seat Forum Türkiye konusunda muhabbetini yapmıştık arkadaşlarla.

Filitreler,bujiler, motor yağının kalitesi tabiki de etkiliyor yakıt değerlerini.Bakımdan sonra düşer biraz muhtemelen ama temel sebep kış mevsimi gibi görünüyor🙂

39,159Konu
763,923Mesajlar
21,966Kullanıcılar
Geri
Üst Alt