VW’den silindir kapatarak yakıt tasarrufu

plajhavlusu

Kayıtlı Üye
[h=2]Volkswagen yeni 1,4 litrelik TSI motoruna 2012’den itibaren silindir kapama teknolojisi ekleyecek.[/h]
110905%20tsi.hlarge.jpg

[TD="width: 100%"][/TD]
[TABLE="class: boxH_3053751"]
[TR]
[TD="class: boxHC_3053751, width: *"]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ntvmsnbc
Güncelleme: 15:14 TSİ 05 Eylül. 2011 Pazartesi

Böylece VW yüksek sayıda üretilen dört silindirli bir motora, silindir kapatma yakıt tasarrufu teknolojisi ekleyen ilk üretici olacak.
Bu sistem 1400 ile 4000 devir/dakika arasında, motor düşük veya orta yük altındayken dört silindirden ikisini kapatıyor.
Şirket EU6 uyumlu motorun 100 kilometrede 0,4 litre yakıt tasarrufu sağladığını, VW’nin durdurma-çalıştırma sistemiyle birleştiğinde bu değerin 100 kilometrede 0,6 litreye yükseldiğini iddia ediyor.

güzel bir düşünce ama 100 km de 0,6 lt için de değer mi o da ayrı tartışma konusu

9 göreceğine 8 görür 🙂 1.4 tsi o zaman 1.2 tsi gibi yakar işte Enes abi, 100 kilometrede 2-3 lira kâr benim gibi günde 100-200km yapan biri için gayet hoş bişi aslında 😀

1.4 tsi'a silindir kapama teknolojisi uyguluycaklarına 1.2 tsi'a silindir açma teknolojisi uygulasalarmış devamlı yakıt tasarrufu istendiğindede performans elde edilmiş olurdu vergidende avantaj🙂

Ben bu silindir kapatma teknolojisini Camaro nun belgeselinde izlemiştim.Yanlış hatırlamıyorsam bu teknoloji yeni motorlarında kullanılıyor.Belli hızlarda 8 silindir yerine sadece 4 silindir çalışıyor.

ya ben bu silindir kapatma olayını tam çözemedim iki silindir hareket halindeyken diğer ikisi çalışmıyor mu 😕

ya ben bu silindir kapatma olayını tam çözemedim iki silindir hareket halindeyken diğer ikisi çalışmıyor mu 😕

Aynen öyle abi, 2 silindire benzin işenmiyor 😀 Ki büyük ihtimalle uzun yolda 100 sabitle giderken filan çalışır. Şehir içinde 60la sabit,40la sabit giderken çalışır. Ve o durumda 125hp güçle gitmez araç, güce ihtiyaç duymadığın için 2 silindire benzin işemeyip gücüde azaltır. Böylece ekonomik bir sürüş gerçekleşir. Küçük motorda iyi bir etki yaratılacağını düşünmüyorum ya. Can'ın dediği gibi Camaro'da güzel bir etkisi olur 🙂

Aynen öyle abi, 2 silindire benzin işenmiyor 😀 Ki büyük ihtimalle uzun yolda 100 sabitle giderken filan çalışır. Şehir içinde 60la sabit,40la sabit giderken çalışır. Ve o durumda 125hp güçle gitmez araç, güce ihtiyaç duymadığın için 2 silindire benzin işemeyip gücüde azaltır. Böylece ekonomik bir sürüş gerçekleşir. Küçük motorda iyi bir etki yaratılacağını düşünmüyorum ya. Can'ın dediği gibi Camaro'da güzel bir etkisi olur 🙂

ama murat o benzin işenmeyen silidirler yine hareket halinde olacak sonuçta aynı kranka bağlı hatta benzin işenmeyen silindirlerin hareketini yine diğer silindirler üstlenecek daha fazla yakıt sarfiyatı oluşmayacak mı 😕

Onun da bi yöntemini bulmuşlardır abi, ama sabit hızda giderken güce ihtiyaç duyulmadığı için ekonomik olur ama gaza yüklendiğinde güç gerektiği için silindirler açılır 🙂 youtube'da filan videosu varsa çalışma prensibinin izleyelim 🙂 şuan işim olmasa kafa yorarım da akşama belki bakınırım nasıl bişimiş diye 😀

yanlış hatırlamıyosam eski s600 mercedes ler de vardı 12 silindirin 6 sı kapatılıyodu 4 silindirde işe yararmı görcez bakalım

39,125Konu
763,840Mesajlar
21,882Kullanıcılar
Geri
Üst Alt