Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

toyotanın tahtı sallanıyor.

Evet iyi bir gelişme. Avrupa pazarı zaten VW nin elinde VW için önemli olan amerikan pazarını ele geçirmek. Yalnız amerikalılar VW kalitesini anlamakta zorluk çekiyor..
 
bence anlamakta zorluk çekmeden ziyade başka şeyler var arkasında. bence alman malına para vermek istemiorlar. geçmişteki düşmanlıktan gelen bir şeyler var sanırsam.

bu konuyu alıntı yaptığım yabancı sitede amerikadan üye insanlar bu açıklamayı görünce çok şaşırmışlar sokakta tek tük görüyorum nasıl olur modundalar şuan :)
 
vw avrupada gercekten cok başarılı satış oranları yakaladı ve kalitesinide her seferinde yukarı doğru cıkartıyor
 
Aynen dediğin gibi Yunus. Toyota'nın 10.000.000 araç üretme hedefi varmış seneye. VW'nin vöyle bir hedefi istese de olamaz heralde :)

Bu sene kriz fena vurdu herkesi. Özellikle Toyota ve GM'yi. Krizden kârda çıkanlar ise başta VW ve Kia oldu diye aklımda kalmış.

---------- Post added at 00:03 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Bu arada Amerika sorunsuzlupa çok önem veriyo. B yuzden de Japon araçlarını alıyolar genelde.

Eskiden kalan düşmanlıklıar olsa Alman'lara Japon'lara da olması lazımdı zaten :)
 
üretse 10 milyonu kime satacak melih :)
geçen sene %30 dan fazla düşmüş amerikan satışları. kardeşim amerikada idi yazın. o anlatıyor. ikinci el çok temiz 3 - 5 bn dolara corolla kaynıyor ortalık diye.

---------- Post added at 00:06 ---------- Previous post was at 00:05 ----------

[/COLOR]Bu arada Amerika sorunsuzlupa çok önem veriyo. B yuzden de Japon araçlarını alıyolar genelde.

Eskiden kalan düşmanlıklıar olsa Alman'lara Japon'lara da olması lazımdı zaten :)

melihim vw in amerikan pazarındaki modelleri zaten arıza yapmayacak yapıda makineler. boş donanım ve eski nesil yüksek hacimli motorlar. golf mk 4 facelift mesela 2,0 8v motor var üzerinde bizim 8v ler gibi.

bu arada amerikalılar japonlara tam düşman olmadı hiç bir zaman. savaş sonrası da japon ekonomisi tamamen amerikan pazarına yönelik gelişti zaten. almanlar ise 2 büyük savaşta amerikalılara kök söktürmüş ve yeniden tekrar kısa sürede kalkınıp dişli olabileceklerini kanıtlamış durumdalar. eğer yanlışım yoksa aynı durum ingilteredede var.

hatta sana br örnek fransadan ama olsn. 1. dnya savaşı sonrası daimler benz fransaya araç satabilmek için mercedes markasını çıkartmış. mercedes bir fransız bayan adı olduğu için seçilmiş.
 
Öyle de adamlar alışmış işte eskiden beri Toyota mazda mitsubihsi honda gibi markalara. Güveniyolar çok. E güvenlerini zedeleyecek de pek bişey olmadı demek ki ki durumlarından memnunlar ve başka maceralara atılmak istemiyolar :)

Yoksa oraya gidip bi şirokko alsan acayip havan olur çok az vardır belki de hiç yoktur :D

10.000.000 arabayı üretme hedefi demek zaten 10.000.000 tane satıcaz demek hacı. Haa baktılar satamıyolar zaten üretmezler :D Bence de satamazlar ama o kadar araba. Şu balon kriz bi biterse ama o zaman satarlar belki :)

Bu zamana kadar 8-9milyon satıyolardı yanlış hatırlamıyosam.
 
bu arada vw amerika sitasinden bakıyorum. çok saçma sapan bir araç yapmışlar. golf 6 da dsg yok eski nesil 6 ileri tiptronik olarak görünüyor. V kasadada öyleydi.
 
bu arada vw amerika sitasinden bakıyorum. çok saçma sapan bir araç yapmışlar. golf 6 da dsg yok eski nesil 6 ileri tiptronik olarak görünüyor. V kasadada öyleydi.

İşte sırf amerikanlar için. DSG biraz daha sorun çıkarmaya meyiili bir vites kutusu malum.

Onların umrunda mı daha az yaksın filan. Konforlu olsun sorun çıkarmasın yeter onlara. Tork konvertrlü otm vites de tam ideal işte onlar için :)
 
Geri
Üst Alt