Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledo Kol Dayama

EAGLE01

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
179
Serviste 400küsür dediler çıkmacı da 250lira istediler. Meğerse bizim toledoların kol dayama delikleri golf 4 ve boranınkiyle birebir uyuyormuş. Param boşuna gitmesin diye baya bir araştırdım boraya kol dayama takanların fotoğraflarına kadar buldum ve sonunda siyah deri kaplı golf4 ve boraya uygun bir kol dayama bulabildim. 1yıl önce her yerde varken şu sıra siyahını bulmak çok zor. Benim gibi stella sahiplerine öneririm. :) 70liraya geldi kol dayama, biraz işçilik bir kaç parça aletle kendiniz de halledebilirsiniz.

Öncelikle orta konsol arka tarafdaki küllüğü yerinden çıkarıp görünen 2vidayı söküyoruz. Bunlar değişik bir vida seatın son kullanıcılar tarafından pek oynanmasını istemedikleri vidalardan heralde ki bu şekilde yapmışlar. :)



Sonrasında gaz pedalının orda bir kapak göreceksiniz ve vites topuzunun orda, orta konsolun hem sağında hem solunda bu kapakları biz tornavida yardımıyla çıkardıktan sonra karşınıza çıkarmanız gereken 4vida çıkacak ben 2tanesinin yerini gösteriyim diğerleri de simetriğin de zaten.





Sonrasında orta konsolu bu kadar kaldırmamız gerekiyor becerebilsem vites körüğünden kurtarıp tamamen yerinden çıkaracaktım ama beceremedim.



Ve işte orta konsolun altı. 2tane delik var. 2 ve 3 ile numaraladığım. 1 olarak numara verdiğim yerde bir tane somun var el frenini tutan o somunu sökeceğiz. Civatası zemine sabit.



Şimdi söktüğümüz somunun yerine özel bir civata takıyoruz. Bu civatanın başında delik var. Yere sabit olan civatanın zeminini yükseltmeye yarıyor, kutunun içinden çıkıyor.



Sonra kutunun içinden çıkan başka 2somun ve civatıyı da deliklere takarak kol dayamanın ayaklarının montajını bitiriyoruz.



Şimdi sıra kesmeye geldi bunun için ince testerelerden yararlandım, fazla düzgün kesemedim farkındayım umarım siz daha başarılı olursunuz.



Kol dayamayı ayakların üzerine oturtup yandan bir alyanla sıkıştırıyoruz. Ne yazık ki o kısmın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Ama zor kısmı bunlardı geriye sadece bir tane vidayı alyanla sıkıştırmak kalıyor kol dayamayla montaj ayakları arasındaki bağlantıyı sağlamak için.

Söktüğüm 6tane yıldız şekilli vidayı yerlerine takamadım bir tanesini kaybettim :) sağ arka paspasa düştüğünü gördüm yarım saat koltuğu bir oraya çektim bir buraya çektim bulamadım. Benim gibi pasaklı çalışmayın :(

Bu da bitmiş halinin fotoğrafları. Kol dayamanın yükseklik ayarı var ve de saklama gözü var içi açılabiliyor kapaklı yapmaları çok güzel olmuş.



 
iyimiş valla emeğine sağlık keyifle kullanırsın inş.. :)
 
eline saglık ugraşmışsın gercekten
 
elıne saglık yawru anlatım guzel olmus gule gule kullan ;)
 
cok guzel olmus gule gule kullan
bayagı ugrasmıssın elıne kolu saglık
 
evt gerçekten bayağı uğraşmısın emeğine sağlık bendekini de bostancıda ki tuningci yaptı ama sökme kesme yapmadı araya bi aparat koydu..vidayı gidip ben aldım ama:)uzun vidayla ikisini birbiine ve altta tuturdu..ben o arada çay sigara yapıyordum:D
 
kendi emeğinle yaptığım şeyler benimde çok hoşuma gidiyor... emeğine eline sağlık çok güzel olmuş... güle güle kullan...
 
konu eski ama fotoğrafları göremiyorum neden ..bende almak istiyorum kendim montajını yaparım..ve nerden almıştınız kolçağı
 
Geri
Üst Alt