Öncelikle sol yandan profilimde aracıma bakın. Sakin kullanım ş.içi 30 krş yakıyor litresi 2.69 LPG'nin.
Sistem olarak Prins var.
Genelde 90-100 TL arası yakıt alıyorum. 330 km'yi görünce Opet'ten fulletiyorum.
Aracı ilk alıp da (03 Ocak 2014)'te İstanbul'dan Kayseri'ye gelirken uzun yolda 28 krş gibi saçma bir değer vardı yolda lt'si 3,2 TL' den aldım LPG'leri. Kayseri'ye geldiğim ilk hafta 2,98'den LPG alıp da Ş.içi 36 krş görünce YUH deyip sanayiye prins servisine gittim. Hem LPG'yi cihaza bağladılar hem de aracı... Yani 2 bilgisayar ile lpg ayarı yapıldı lambda sensörü ile. Sonra aracım LPG fiyatlarının da düşmesiyle 28 krş'a kadar indi.
Bu arada araçta "sente kaçıklığı" olduğunu farkettik. Onu yaptırınca yakıt bir miktar yükselip 30 krş'a geldi. Tabi sakin kullanım dediğimde iş yerim 18 km evime ve yaklaşık 150 m yüksekliğinde bir tepeye çıkıp iniyorum her seferde. Gaza getiren olunca pek de sakin kaldığım söylenemez.
Siz bir LPG ayarınızı doğru şekilde yaptırın yani tek pc'ye bağlayıp "adaptasyon" tuluna basıp "tamam abi 20 TL ver" demelerini kabul etmeyin. Lambda sensörünü okuyarak doğru ayar yapsınlar.
Yine düşmez ise LPG filtresini değiştirin eğer ki LPG takılalı 10.000 km olduysa. Bir de yakıt aldığınız yeri sorgulayın. Yani hangi marka LPG alıyorsunuz?
Bunları yaptıktan sonra kontrol edilmesi gereken çok yer var, yine yardımcı oluruz.