Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sol ayak

sol ayak debriyaja bassın bana yeter :D
 
ben otomatik arabada sol ayak freni kullanmaya başlamıştım sonrasında tekrar bıraktım aman boş olmayan akan trafikte denemeyin
 
ön camdan çıkar herkez :D
 
ben farkında olmadan otomatik araba kullanırken debriyaja basıcam sanıp frene sağlam basmıştım:) Hiç unutmam:)
 
bir ara deneyecem eski arabayla anlatılanı :) solla frene basmıştım sag ayagıma maçtan sonra kramp girdigimde evet baskı kuvvetini ayarlamak çok zor...
 
Rallilerde debriyaj olmadığı için uygulanması kolay oluyo.
Rallilerde bunun kullanılmasının başka bi sebebi de, Turbo araçlarda Turbonun boşalmamasını sağlamak. Saliselerin önem kazandığı bir yarışta, her virajda turboyu tekrar boşaltıp doldurmak saniyelerce farka sebep olur.
 
abı bızde bır soz var"esegın aklına karpuz kabugu sokmak" sımdı ben bunu denemezsen uyuyamam:)
 
debriyaj sert olduğu için sol ile basılınca hassasiyeti ayarlamakta zorlanıyor..
ben uzun yolda eski leonla alışmıştım..sağ ayağım gaza basmaktan yorulduğu için sol ile gaza basıp sol ile yavaşlıyordum..
şimdi cruise control var sağ yorulmuyor..

ama hala grand tourismo yada benzer araba oyunlarını oynarken sol ile fren yapıyorum..
 
VW grupta özellikle yeni nesil VW'lerde bi çok araç sol ayak frenine izin vermez..hareket halinde gaza basarken sol ayağınızla frene basınca otomatik olarak gaz keser..gaz pedalı sıkışmaları tarzı olaylar için önlem niteliğinde bi durum..
 
ben denedim camdan cıkıyodum hort diye duruyo dikkat :)
 
Geri
Üst Alt