Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Toledo 1.6, egzoz sorunu

Kusura bakmayın arkadaşlar, internete giremedim bayram tatili dolayısıyla. Köydeyim de :) Araçla ilgili şuanda bir değişme yok. Hurdalık diye tabir ettiğiniz yer tam neresi bilmiyorum. Çıkmacıları diyorsanız bu tür parçalar yokmuş çıkmacılarda, kapı-kaput-tampon vs var.

Yalancı katalitiği de soramadım, araştıracağım.
1-Öncelikle şu gaz kelebeği ve düzensiz/zayıf çalışma sorununu çözmeyi düşünüyorum.
2-Eğer onu halledersem yakıt tüketimini kontrol edeceğim.
3-Eğer araç düzgün çalışıyor ve gidiyorsa ama halen yakıt tüketimi fazla ise lambda sensörü ve katalitik konvertör bakacacağım.

İş-güç arasında tüm bunlarla uğraşmak gerçekten zor... Bakalım neler yapabileceğim. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
 
Çıkmacılarda her tür parça bulunur aslında. Sanırım ellerinde olmadığı için size yanlış bilgi vermişler.
 
Merhaba arkadaşlar. Aracıma yeni bir gaz kelebeği aldım, orjinal Siemens VDO. Bir türlü adaptasyon olmuyor. Devamlı olarak 2 hata kodu veriyor(aşağıda). Ne yapacağımı şaşırdım. Acaba gaz kelebeği mi yanlış? Acaba beyinde mi sorun var? Elimde hazır başka bir beyin var ama onunla da olmamıştı daha önce denediğimde (Golf IV beyni), hatta yol bilgisayarı yakıt tüketimini hep sıfır(0) gösteriyordu, eskisini taktık. Bu işten anlayan, ya da daha önce başına gelmiş kimse yok mu arkadaşlar? Kafayı yemek üzereyim. Adana'da bu işlerden anlayan, tanıdığınız usta var mı?

Address 01: Engine Labels: 06A-906-019-AEH.lbl
Part No: 06A 906 019 BR
Component: 1.6l 2V/R4 SIMOS HS3319
Coding: 00031
Shop #: WSC 00000

2 Faults Found:
01087 - Basic Setting Not Performed
27-00 - Implausible Signal
00282 - Throttle Position Actuator (V60)
44-00 - Short Circuit
Readiness: N/A
 
Seat'ın sitesinden İspanya'ya mail atın bence.
 
Bir-iki yerden daha cevap bekliyorum. Eğer yine bir sonuca ulaşamazsam kesin Seat'la irtibata geçeceğim...

Herşeyi anladım da, motor düzensiz çalışıyor, eyvallah, yakıt neden iki katına çıkıyor? ve benzindeyken LPG'den daha kötü çalışıyor araç. LPG'de biraz daha canlı motor. Bir de araç çalışırken çiğ yakıt kokusu alıyorum sanki....
 
Lambda sensörünü yenilemiş miydiniz?
 
Lambda sensöründen de şüpjelenmiştim ama henüz onunla ilgili bir çalışma yapmadım, yani değiştirmedik. Bu arada arabadan arabaya değiştiği için lamda sensörü nerede bulunuyor tam bilmiyorum. Aracımda katalitik konvertör iptali yapılmış olduğunu öğrenmiştim, belki onun üzerindedir sensör diye ikinci planda bırakmıştım. Cumartesi bi ustaya götüreceğim, ona da baktıracağım, gerekirse değiştireceğim. Tabi aracımdaki egzoz sorununu da çözmek gerek bu arada...

İşten güçten vakit ayıramıyorum toledo'ma. Yoksa herşeyiyle ilgileneceğim...
 
Geri
Üst Alt