d_darko
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Aracım2000 model Seat Toledo 1.6 Signo, 1.6 AKL motor. Bir süredir egzoz sesi çok değişti. Özellikle ilk çalıştırmalarda dizele yakın bir ses yapıyor, rölantide daha çok. Isınınca biraz düzeliyor ama bir sorun olduğu belli. Geçen gün bir egzozcuya gösterdim,"egzozda delik mi var usta, bi bak bakalım" dedim. Adam kanala girdi, gaza bastırdı, "abi delik yok ama egzozun içinden geliyor ses, tıkanmış, egzoz ömrünü tamamlamış, bir de katalitik konvertör sökülmüş aracımda" dedi. "İstersen uygun egzoz var, 250TL, katalitik konvertör de var, onu da 250'ye hallederiz" dedi... Şöyle bir baktım ordaki egzozlara, bildiğimiz galvanizli tesisat borusu ve sacdan kaynatılmış egzoz. Kalatilik konvertör ortalarda yok tabi... Neyse.
Şimdi bu durumdan nasıl kurtulabilirim acaba? Sesin tam olarak nerden geldiği de belli değil... Orjinal egzoz nerden bulabilirim, sağlam çıkma da olur? Ya da bu fırsattan istifade performans egzoz mu alsam? Nasıl birşey işimi görür, sesli olmayacak. Piyasadaki şahinler gibi olsun istemiyorum aracım.
Lambda sensörü nerde bulunuyor aracımda? Katalitik konvertör üzerinde mi yoksa farklı bir bölüm üzerinde mi? Yakıt tüketimi de çok fazla aracımda, o yüzden lambda sensöründen de şüpheleniyorum.
Arkadaşlar, her tür tavsiyeye açığım. teşekkürler şimdiden
Şimdi bu durumdan nasıl kurtulabilirim acaba? Sesin tam olarak nerden geldiği de belli değil... Orjinal egzoz nerden bulabilirim, sağlam çıkma da olur? Ya da bu fırsattan istifade performans egzoz mu alsam? Nasıl birşey işimi görür, sesli olmayacak. Piyasadaki şahinler gibi olsun istemiyorum aracım.
Lambda sensörü nerde bulunuyor aracımda? Katalitik konvertör üzerinde mi yoksa farklı bir bölüm üzerinde mi? Yakıt tüketimi de çok fazla aracımda, o yüzden lambda sensöründen de şüpheleniyorum.
Arkadaşlar, her tür tavsiyeye açığım. teşekkürler şimdiden