Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat leon ses yalitimi.

Ziya

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
1,379
Yaş
46
Arkadaşlar öncelikle yapacağım tüm işlemleri tek başlık altında toplamaya çalışacağım.

Aracımızın malum olduğu üzere ses yalıtım konusunda bazı eksiklikleri var. Aslında buna eksiklik diyemeyiz çünkü aynı segmenteki bir çok araçlarda da durum nerdeyse aynı. Biz buna aracımızdaki ses yalıtımını daha da iyileştirme de diyebiliriz. Premium ve daha üst klasdaki araçlardaki ses yalıtımlarda az çok biliyorsunuz ki normal döşeme yalıtımı haricinde akustik yalıtım da yapılmakta ve haliyle de aracın konforu da aşırı derecede üst seviyeye çıkmakta fakat bir o kadar da bu kalite; aracın fiyatına yansımaktadır. Bu başlıkta uygulayacağım işlemleri ilk etapta aracın tümüne yapmaktan ziyade bölge bölge yapıp, değişiklikleri izleyip, bu başlık altında paylaşmayı düşünüyorum. En azından bu işlemi yapacak arkadaşlara da yardımı olacağı düşüncesindeyim. Sizin de fikirleriniz olursa bunları önemle dikkate alacağımı bilmenizi isterim.
Yapacağımız bu ses yalıtım işleminin; anlatılanlar (henüz denemedik, deneyip göreceğiz) kadarıyla gayet ekonomik olup, bir o kadar da etkili olacağını düşünüyorum. İnternette okuduğum diğer yazılarda bu işlemi 3 katmanlı olarak yapanlar da var ama ben bu iki malzemenin yeteceğini düşünüyorum. Şimd bu işlemlerin nasıl yapıldığından önce kullanılacak malzemeler hakkında sizlere kısaca bilgi vereyim.

GEREKLİ MALZEMELER

1- BTM Bitüself : İnşaatlarda su yalıtım malzemesi olarak satılmakla birlikte, bir tarafı alüminyum folyolu diğer tarafı ise ziftli ve yapışkanlı bir kaplama malzemesi. Ziftli denilince bu mebran gibi bir şey değil. Yani koku falan yapmıyor. Ayrıca yanmaz ve nem tutmama gibi bir özelliğe sahip. 10 cm, 20 cm, 30 cm yanlışım yoksa bir de 60 cm lik enler halinde, 10 mt. boyunda top halde satılıyor. Ben temin etmede zorlanırım diye düşünüyordum ama hırdavatçıda kolayca buldum. 20 cm x 10 mt lik olan toptan 1 adet aldım ve bana maliyeti 58 TL oldu. İlk etapta deneme yapacağım için bu kadar yeterliydi.

bituself.jpg

Bir kaç tip versiyonu var bu malzemenin. Bizimkisi alüminyum folyolu olandan. Gelelim ikinci ürünümüze...

2-Thermaflex (FIREX) : Ürün tamamen ses ve ısı yalıtımında kullanımakta olup, bizim aslında aracımızın içindeki orta ve yüksek frekanslı sesleri emmeye yarayacak olan ürün. Ürünün temin edilmesinde çok olmasa da biraz araştırma yapmama sebep oldu ki öyle heryerde bulunmuyor. Yani muadilleri mevcut ama ben özellikle bu markadan almayı tercih ettim. Bu ürün de top şekilde satılıyor ve yaklaşık 1 mt eninde, 10 mt (firmanın en az satabildiği boy) uzunluğunda. Kalınlık olarak da ben 10 mm (1 cm) tercih ettim. Piyasada 5 mm den başlayıp çok daha kalın ebatları da mevcut. Üründe dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise piyasada firex adı altında bir çok ürün var ve bunlar yapışkasızdır. Bu üründe ise yapışkan mevcut. Yapışkansız da alabilirsiniz ama bu sefer de yapıştırıcı falan da almanız gerekecektir. Fiyat olarak da bu ürün 120 TL tuttu. Ürünün hakkını vereceğine eminim ama kargosu 27 TL tuttu o biraz can sıktı. :)

firex.jpg
Firex ürünümüzün görünüşü de bu şekilde. Bunun altında bir de yapıştırıcı bant olduğunu düşünün. Etiket gibi çıkıyor ve yapıştırıyorsunuz.

Malzemelerimiz bu kadar. Bir de bitüselfi güzelce yedirmeye yardımı olması açısından bir tane de rulo ezici lazım. Bu ürünün tam adını bilmiyorum, bilen varsa paylaşırsa sevinirim fakat hırdavatçı da bunun da olacağına eminim. Bitüselfi normal yapıştırmak yerine bu rulo ile hafifçe ezerek yapıştırılırsa boşluk ve gözenek kalmamasına yardımcı olacak faydalı bir aparat diye düşünüyorum.

İnternette yaptığım araştırmalarda bir çok kişinin bitüselfi uygularken pürmüz ya da ısıtıcı kullandığını gördüm. Fakat bitüselfi aldığım hırdavatçı da üstüne basa basa kendinden yapışkanın fazlasıyla yeterli olduğu, mebran gibi ısıtıcıya gerek kalmadığı yönündeydi. Gerekirse önce metal bir malzemede bunu test edip ona göre hareket edeceğim.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Haftasonu dua edelim havalar güzel ve işimiz olmasın. Proje çalışmamıza kaldığımız yerden devam edelim.

NOT: Uygulamaya geçildi işte detayları...


Evet arkadaşlar, ben de dahil olmak üzere herkesin merakla sonucunu beklediği seat leon araç yalıtımımız sona ermiş bulunmakta. Uzun ve yorucu uğraşlar sonucu (ellerim yara bere içinde ve aracın orasına burasına sokulup, iş yapacağım diye tabir-i caizse yamulmadık yerim kalmadı
smile.gif
) aracımın arka çamurluk davlumbazları, bagaj ve arka koltuk altı yalıtımı tamamlandı.
Elimden geldiğince sizlere detaylarıyla anlatmaya çalışacağım bu projede size tavsiyem eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız iki şeye gerçekten sahip olduğunuza inanmanız. Bunlardan ilki sabır, ikincisi de emek. Aksi halde başarılı bir sonuç alamayacağınıza şimdiden garanti veriyorum.

Kullandığımız malzemeler hakkında daha önceden bahsetmiştim ama yine de ufakça üstünden tekrar geçmek istiyorum.

BTM Bitüself : Aracımızdaki rezonansları emen malzememiz. Bir tarafı alüminyum folyolu diğer tarafı ise ziftli ve yapışkanlı bir kaplama malzemesi. Hırdavatçılarda çok rahat bulabilirsiniz. Aman dikkat : Mebran falan değil bu. Bitüself diyeceksiniz. Eni 20 cm lik olanı gayet ideal. Fiyat 59 TL/Topu (Toplam uygulamamızda 1 top ve bir de arka koltuğa yetmedi 2. topu da almak zorunda kaldım)

THERMAFLEX (Firex) : Bitüself ve firex ikisi de birbirini tamamlayıcı malzeme gibi görünse de Firex benim favori malzemem. Çünkü akustik bir çok yerde kullanılan yanmaz bir malzeme. Orta ve yüksek ses frekanslarını kendi içinde hapsedip, emen bir yapıya sahip. Kendinden yapışkanlı olanını kullanacağız.
1 mt x 10 mt lik top şeklinde fiyatı 120 TL (Yaklaşık yarım topunu kullanacağız)

DİĞER MALZEMELER : Ruler, Saç Kurutma Makinesi, Yere oturup çalışacağımız için kilim, molalarda dinlenirken içeceğimiz nescafe, kimsenin bıdı bıdı yapmayacağı bahçeli sakin bir mekan.
smile.gif



MALZEMELERİMİZ HAZIR, HADİ BAŞLAYALIM O HALDE..

Aracımızın önce çamurluk içi ve davlumbaz üstü yalıtımından başlıyoruz. Güzelce krikomuzla arka tekerimizi güvenli bir şekilde kaldırıyoruz ve tekerimizi çıkartıyoruz.

Önemli DipNot : Aracımızın tekerleğini sökerken ortamdaki azami güvenliği sağlayınız !
Ayrıca davlumbaz sökümü, o bölgede çalışırken ve işimiz bittiğinde davlumbazı geri takarken aracın fren aksamına da çok dikkat ediniz !







Ben sol arka tekerlekten başladım; diyeceksiniz ki "sağ sol farkeder mi?" ben de diyeceğim ki "eder" Çünkü sol taraf bizim amatör bölgemiz oluyor. Sağ tarafta durum biraz farklı çünkü o bölgede yakıt tankına giden boru var. Sağ bölgede elimizi alıştırırsak, diğer yerlerde nasıl durumlarla karşı karşıya kalacağımızı analiz edebilme şansımız oluyor.

Davlumbazımı tutan yaklaşık 8 tane vidayı güzelce söküyoruz. Bu vidalar için yıldız başlı alyan anahtar kullanabilirsiniz. O yoksa eğer oraya tam denk gelecek düz bir tornavida ile de açabilirsiniz fakat düz tornavida kullanacak kişiler bu işlemi çok dikkatli yapmalılar aksi halde vidanın içini bozabilirler. Davlumbazımızı söktükten sonra güzelce içini dışını çamurundan arıdırıp, tertemiz yapmak suretiyle hortumla güzelce yıkayıp, kuruması için kenara bırakıyoruz. Şimdilik onunla işimiz bitiyor. Gelelim çamurluğumuzun içine. Bu bölgede de yine çamur, pislik ve özellikle amortisör bölgesine sürülen balmumu gibi bir katmanı göreceğiz. Bu bölgeyi de güzelce temizlememiz gerekmekte. Size tavsiyem bu bölgeyi temizlemeden önce bir bezi güzelce ıslatıp önce çamuru pisliğini bezle yumuşatmanız ardından da hortumla su ile güzelce o bölgeyi durulamanız. Arkasından da kuru ve temiz bir bezle kurulamanız. Çamur ve pisliği temizlediniz fakat o balmumu gibi akmış malzemeyi çıkaramadınız hala orda duruyor. Onu da çıkarmanın kolay yolunu söyleyeyim. Bolca peçete ya da kağıt havlu alıyoruz. (bez önermiyorum, işi bitince o bezden bir daha hayır gelmiyor. Beklentiniz olmayan beziniz varsa o da olur
smile.gif
) Saç kurutma makinemiz ile o akmış bölgeye ısı vererek güzelce yumuşatıyoruz ve peçetemizle siliyoruz, anında çıkıyor. Bu kadar basit.







Evet çamurluk içini temizledikten sonra bitüself malzememizi çamurluk içine yerleştireceğimiz boyutlarda kesiyoruz ve bir ucundan başlayarak yapıştırıyoruz.

Önemli DipNot :
Kestiğimiz bitüselfi direkt yapıştırmıyoruz. Aksi halde içinde hava kabarcığı oluşacağından yaptığımız işin esprisi kalmaz. Belli bir uçtan diğer uca ruler ile doğru şeklinde yediriyoruz.


Yapıştırma işlemini yaparken bir elimizde saç kurutma makinemiz diğer elimizde ruler'ımızı kullanarak güzelce bitüselfi ısıtarak yedirmeye başlıyoruz. Hava bıraktırmadan çamurluk içine mümkün olduğunca her bölgeye bitüselfi yapıştırıyoruz. Çok sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum ama bitüselfi mümkün olduğunca az parçalar halinde (mümkün olduğunca büyük ve bütün) yapıştırmanızı tavsiye ederim. Amacımız bu işin sonunda alacağımız verimin mükemmele yakın olması.







Gelelim temizleyip kurumaya bıraktığımız davlumbazımıza. Firex akustik malzememizi güzelce düz bir bölgeye seriyoruz. Özellikle şu ebatta keseceğiz demiyorum ama şöyle bir tarifte bulunursam gayet açıklayıcı olacaktır diye düşünüyorum. Eni yaklaşık 1 mt idi firexin. Bunun tam yarısından itibaren davlumbazın sırtı kadar kesiyoruz. Resimde de görülüyordur. Sonra yapışkanlı kısmının yağlı kağıdını güzelce çıkarıyoruz.

Önemli DipNot : Firexin yapışkanı oldukça iyidir. O yüzden birbirine ya da sağa sola yapışmamasına dikkat ediniz. Sonra yapışkanı ayırmak nerdeyse imkansız gibi birşey. Asıldığınızda süngeri yırtabilirsiniz.







Resimdeki gibi güzelce davlumbazımı firex ile yapıştırarak sarıyoruz. Fazlalıkları da makas veya falçata ile temizliyoruz. Davlumbazımız da artık hazır sayılır.
Şimdi sıra bunları güzelce yerine monte etmeye geldi. Firexten dolayı davlumbaz yerine girmede biraz zorlanacaktır. Hatta bu işi yaparken benim gibi baya bir yorulacaksınız. Şimdi özellikle yerleşsin diye ben firexin bir kısmını çıkarayım mı çıkarmayayım mı diye düşündüm ama çıkardıktan sonra yaptığım işin performansından çalacağımı düşünerek bundan vazgeçtim. Bunun yerine o bölgede davlumbazı tutan 1 vidayı takmaktan vazgeçtim. Bir zararı var mı, şu an için yok. Olacağını da sanmıyorum. Sonuçta toplamdan eksik bir vida çok bir şey değiştirmeyecektir diye düşünüyorum. Zaten iyi usta malzeme artırandır derler
biggrin.gif





Evet arkadaşlar bu işlemden sonra tekerimizi güzelce geri yerine takarak işlemimizi tamamlamış oluyoruz. Aynı işlemi sağ arka tekerleğe de yapıyoruz. Yazımın başında da söylediğim gibi tek fark o bölgede yakıt borusu ve bir de yakıt kapağının içindeki yağmur suyunu tahliye eden silikon hortum var ve o bölgede firexi biraz yırtmanız gerekebilir. Çünkü tam oturmuyor, kasma yapıyor. Yine aynı şekilde 1 vida eksiği ile o bölgeyi de tamamlıyoruz. Takma işlemini yaparken bahsettiğim silikon hortumu yerine takmayı unutmayın.


Evet arkadaşlar çamurluklarımız bitti, şimdi arka yolcu koltuğumuza geçiyoruz.

Bu bölgenin sökümünü daha önce hiç yapmadığım için öncelikle koltuğun sökümünde yardımını esirgemeyen @Çöllü kardeşime teşekkür ediyorum. Ona sordum, güzelce tarif etti bana. Gayet kolay ve pratikmiş. Haliyle ilk kez bir işi yapana; o iş zor gelir. Öncelikle koltuğumuzun oturduğumuz yerin ön, alt (koltuğun altına bakan) kısmında kapılara yakın tarafta toplamda 2 adet klips mevcut. Koltuğu önden direkt yukarı hızlıca asıldığımızda çıt diye çıkıyor. Daha sonra arkadan yukarı çekerek çıkartıyoruz. Koltuğun oturulan kısmını sökünce haliyle benim gibi ilk kez o bölgeyi görüyorsanız manzara biraz canınızı sıkacaktır diye düşünüyorum.




Resimde de görüldüğü gibi zemin halısını resmen koltukların klipslerinin yaklaşık 25-30 cm sonrasında kesip öylece halısız bırakmış adamlar. Üvey evlat dedik te bu kadarı da ayıp be kardeşim.
Neyse o hırsla güzelce bitüsefimizi alıyoruz ve güzelce aracımızın sacına yedirerek montajımıza devam ediyoruz.






Burada dikkat edilmesi gereken bir kısım var o da aracın koltuğunun sağ tarafına bakan kısımda yuvarlak bir plastik ve içine giden elektrik kabloları gördüm. O kısma bir de yanlardaki hava yastığı kısımlarına fazla ilişmiyoruz. Geriye kalan sac olarak görünen tüm yerleri bitüselfle kapatıyoruz. Tekrar söylüyorum arkadaşlar, bitüselfi saç kurutma makinesi ile çok güzel ısıtarak yedirmemiz lazım aksi halde emeğimiz boş gidecektir.

Bu işlemden sonra firex malzememizi koltuğumuzun ebadında güzelce kesiyoruz. Yalnız burda normalden farklı bir durum söz konusu. Yukarda da söylediğim gibi normalde zemin halısını öyle bir yerde bırakmışlar ki adamlar koltuğun oturma yerinin tam yarısında bir yerde. Halı ne çok kalkıyor ne de kalkmıyor arası bişi. Dolayısıyla firexi o bölgede tam anlamıyla yapıştırmak tam bir işkence olacağından, kullanacağımız firexin yapışkanını çıkarmadım ve güzelce halının altına yerleştirdim. Bunda da hiç bir sıkıntı olmadı. Yapıştırmak isteyenlere tavsiyem odur ki, sağa sola yapışacaktır arkadaşlar o yüzden kasmanıza gerek yok. Aynı görevi görüyor bu şekilde de. Bir de emniyet kemerlerinin olduğu kısımları mümkün olduğunca firex ile boğarak doldurun ki sağdan soldan frekans kaçışı olmasın.




Böylece koltuk altı yalıtımımız da bitmiş oldu. Yine uğraştırıcı bir bölge olan bagaj kısmına geldik. Ben en çok çamurluklarda yorulmuştum, daha da yorucu kısım kalmadı diyordum ama bagaj da en az bi o kadar yorucu bir bölge çıktı. İlk başta dışarıdan eğilerek yaparım dedim ama bir süre sonra baktım belim kopacak gibi oldu, atla oğlum bagaja dedim girdim bagaja
biggrin.gif







Önemli DipNot : Özellikle benim gibi kilolu arkadaşlar bagaja girerken stepnenin zemin sacına abanarak binmesinler. Sonra bir çatırtı ile aşağı maşağı çöker Allah korusun. Bir de onunla uğraşmayın
biggrin.gif


İşin şakası bir yana zemin sacına yapıştırılmış macunlar var. Bunlar haliyle kuruduğu için macunun yerinden çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmanızı önemle hatırlatmak istiyorum.



İşimize devam edelim. Bitüselfi bu bölgede uygularken normalden daha da dikkat etmemiz gerekiyor arkadaşlar. Çünkü burada çok daha hassas davranmalıyız, aracın bagajına siz de dikkat ettiyseniz sanırsınız sanki 0,90 mm sacdan başka bişi yokmuş gibi. Elinizle vurduğunuzda teneke sesi gibi ses gelmekte. Dolayısıyla bu bölgede bitüself çok daha iyi yedirilmek zorundayız. Ben önce stepne içinden başladım. Önce stepne havuz zeminini, sonra da stepne havuz kenarlarını bitüselfledim. Bu gölgede çok girinti çıkıntı ve eğim olduğu için oldukça meşakkatli oldu.





Stepne havuz dışında kalan yerlerde de yan döşemeleri sökmeden direkt olarak altına elimizle sokabildiğimiz kadar ileri sokarak bitüselfi yapıştırmaya devam ediyoruz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra fireximizi alıp bagajımıza uygulamaya başlıyoruz. Ben stepne havuzunun kenarlarından başladım öncelikle. Yaklaşık 13 cm eninde ve 180 cm uzunluğunda firexi keserek bu bölgeye yapıştırdım.










Arkasından da stepne havuzunun zeminine yaklaşık daireye benzer bir firex parçası ayarladım.





Bunu da bu bölgeye yapıştırdıktan sonra bagajın sağ ve sol bölgesindeki kısımlar ve arka koltuğa yakın kısımlar kalıyor. Size tavsiyem bagajın sağ ya da sol bölgesinin yarım parçasını ayarladıktan sonra aynı parçanın simetriğini kılavuz niyetinde kullanarak çizip, aynı şekilde keserseniz birebir aynı ayarı tutturmuş olursunuz. Geriye de yapıştırmak kalır. Bu da işimizi oldukça kolaylaştırır. Aksi halde ayrı ayrı ölçü almaya kalkarsanız orantısız bir işçilik ortaya çıkabilir. Bu işlemi de tamamladıktan sonra etrafa dağıttığımız bitüself ve firex artıklarını topluyoruz sağdan soldan fırça yememek için
biggrin.gif



ve....


İşlemimiz tamamlanmış oluyor. Projemiz için harcadığımız emeklerin karşılığı görmek için test sürüşüne çıkıyoruz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki benim gibi tek kulağınız duyuyorsa (sol kulağımda işitme kaybından dolayı sol tarafımdan duymuyorum) sonucu hemen algılayacaksınız.

"Tek kulakla zaten az duyman normal" diyenleriniz olabilir ama yıllardır tek kullanmamdan dolayı da sağ kulağım aşırı hassastır. Aracı şu an için sadece sürücü olarak test ettim ve ciddi derecede farkı hissedebiliyorum. Bundan dolayı da aşırı mutluyum.
smile.gif



Kaldı ki sürücü haricindeki tüm bölgede eminim ki çok daha konfor var (özellikle arka koltukta). Çünkü sürücü aracı sürerken direksiyon, gaz, fren,debriyaj gibi bölgelerden daha çok titreşim alır. O yüzden yolcu olarak aracımı daha şimdiye kadar hiç test edemedim. Özellikle bir arkadaşı direksiyona, kendimi de ön ve arka yolcu koltuğuna atabilirsem desibel testleri falan da yapmak istiyorum.


Ama şu kadarını söylemek istiyorum ki, eskiye nazaran benim için mükemmel bir sonuç oldu. Şunu da leon kullanan araçlar iyi bilir ki bizim aracımızın motoru rölantide iken o kadar sessizdir ki sanırsınız ki start/stop varmış gibidir. Fakat yalıtımı yaptım, artık sadece motor sesi dikkatimi çekmeye başladı
biggrin.gif


Üstelik aracımızda 17 inçlik nerdeyse konfor yoksunu bir lastik olmasına rağmen içi gayet konforlu bir hale geldi. Şunu da belirtmeliyim ki bu yalıtım olayı da sonuçta göreceli bir kavram içermektedir. Amacımız "Fabrika çıkışlı bir aracı nasıl daha konforlu hale getirebiliriz." O yüzden beklentiniz de çok uçuk kaçık olmasın. Aracımızı, high premium araca dönüştürmemiz imkansız. Bunu da göz ardı etmeyelim.

Aracına yalıtım düşünen arkadaşlar varsa; özellikle FR aracı olanlar (birebir kıyaslama yapmak açısından aynı donanımdaki araçlar daha uygun olacaktır) bir gün yolları bu taraflara düşerler ve test etmek isterlerse çay kahve içmeye de muhakkak beklerim.

Yapılan işlemlerin ne kadar fiyata mal olduğunun haricinde işlem sürelerini de merak edenler için aşağıda bir tablo yaptım. Fikir vermesi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

YAPILAN İŞLEMLERİN SÜRELERİ
4,5 Saat SOL ARKA DAVLUMBAZ - ÇAMURLUK İÇİ YALITIM TAMAMLANDI
3,5 Saat SAĞ ARKA DAVLUMBAZ - ÇAMURLUK İÇİ YALITIM TAMAMLANDI
1,5 Saat ARKA KOLTUK ALTI YALITIM TAMAMLANDI
6,5 Saat BAGAJ YALITIMI TAMAMLANDI

İşlemleri tek başıma yaptığım için süreler oldukça yüksek, haliyle işin içinde ilk kez yapma faktörü de var. Bir de en önemlisi özene bezene ve yavaş yavaş, en iyi şekilde yapmaya çalıştım.

Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum arkadaşlar. Sizin de bildiğiniz üzere bu çalışmamı tamamen kendi aracım için yaptım ve başından sonuna kadar geçen süreçte yaşadığım bu tecrübelere istinaden bu işte artık kendime fazlasıyla güveniyorum. Konu ile ilgili merak eden arkadaşlara elimden geldiğince A'dan Z'ye yardımcı olmaya da çalışacağım. Bunun haricinde de,

"Bütün bu anlattıklarının okuması bile zor geliyor kardeşim, hiç ben böyle işlerle uğraşmak istemiyorum ama aracıma yalıtım da yaptırmak istiyorum, sen bedeli neyse söyle; ben ödemeye razıyım" diyenleri de geri çevirmiyorum;

"Her emeğin muhakkak bir karşılığı kesinlikle vardır, gel kardeşim yaparız" diyorum.
smile.gif



Bir projemiz daha burada sona ermiştir. Bir sonraki projemizde görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın arkadaşlar.
smile.gif




EN ÖNEMLİ DİP NOT : Bu tip işlere yatkınlığı, tecrübesi olmayan kişi ya da kişilerin; muhakkak bu işleri yapmamalarını önemle tavsiye ediyorum. Aksi halde oluşabilecek tüm olumsuzluklar, kişi ya da kişilerin kendi sorumluluğundadır.
 

Ekli dosyalar

  • bituself.jpg
    bituself.jpg
    42.7 KB · Görüntüleme: 231
  • firex.jpg
    firex.jpg
    16.5 KB · Görüntüleme: 207
guzel bır konu olmus sen uygulamayı her anı resımle dostum bızede yol goster bende dusunuyorum
 
Uygulama fotolarını sabırsızlıkla bekliyorum..
 
Arkadaşlar merak etmeyin, konunun faydalı olması için resim, video, vs ne gerekirse elimden geldiğince paylaşmaya özen göstereceğim.
 
gerçekten faydalı olacaktır eminim bekliyorum
 
sonunda yaa bu ses konusu beni çok üzüdou arabamın tek kusuru bu bana göre ajaip takipteyim sizi ona göre :))
 
Geri
Üst Alt