Apofis
Kayıtlı Üye
Bilgi amaçlı bu yazımı paylaşmak istedim. Çünkü; işlem öncesi bilgi amaçlı int.de yaptığım aramalarda bu araba için bu konuyla ilgili pek bir bilgi ve yorum bulamadım. Umarım araştıranlar için bu yazı bir fikir verecektir. Bugün 2017(Makyajlı kasa) 1.6tdi dsg 115bg aracıma ist. Ataşehir Ecufast'da yazılım attırdım.Aracım 1160km'de idi. Öğrendiğim kadarıyla benim modele (115bg dsg tdi) yaptıkları işlem o şubede ilkkez oluyormuş.İşlem sonrası 200km yol yaptım. Aracın şuan 0-100 değeri için yaptığım denemelerde gördüm ki bir değişim olmamış(9.5sn), fakat ara hızlanmalarda hissedilir bir fark oluştu. Dikkat çeken şey ise; tüm agresif sürüşe rağmen yakıt tüketimini 7.3'ün üzerine çıkaramamış olmam. Yağ sıcaklığında normalden bir 20-25 derecelik artış gözlemledim yani 110/120C seviyelerine ulaşıyor. Buda yağ değişim ömrünün stok haline göre kısaldığını düşündürüyor bana.
Araç 145bg 320nm tork olmuş oldu. Fakat Dyno'ya sokmadığımız için bu değerden emin değilim.
Ve sonuç olarak;
aracın yazılımının oturması için bir 300km yol yapmak gerekiyor. Benim henüz 200 oldu. Ben bu işlemi yapmaya değdiğini düşünüyorum. Umarım merak edenler için aydınlatıcı olmuştur.
Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Araç 145bg 320nm tork olmuş oldu. Fakat Dyno'ya sokmadığımız için bu değerden emin değilim.
Ve sonuç olarak;
aracın yazılımının oturması için bir 300km yol yapmak gerekiyor. Benim henüz 200 oldu. Ben bu işlemi yapmaya değdiğini düşünüyorum. Umarım merak edenler için aydınlatıcı olmuştur.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.