Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Ibiza VR6 2,8Turbo 460PS/743Nm bei 1,65bar

Ayberk Türkiyede Swap işinin uygun olduğunu özellikle Ankarada bu işin uygun fiyatlara bittiğini söylüyosan o senin fikrin burda herkes fikrini söyler ve konuşur ankarada genel yapılan araçların zaten hergün oralarda olduğunu biliyoruz başka yerlerdede az çok takip ediyoruz Swap işi Türkiyede avrupaya nazaran çok daha pahalı ve emek istiyo.. aracın muayene ve ruhsat sorunu da büyük problem oluyo bu yüzden mantıklı insanların çoğu bu işe girmiyo çünkü ne mantık ne maliyet kaldırmıyo!!!
Türkiye'de swapın pahalı olmasının sebebi, araçların pahalı olması. Avrupada 10 liraya alınacak araç, Türkiye'de 25 liraya alındığı için, parça fiyatlarıda benzer ölçüde artış göstermek zorunda kalıyor.
Uygun olması, söylediklerime verilen tepkilerden anlaşılıyor. "O kadar ucuza olması imkansız", "işçiliği kötüdür o yüzden ucuzdur", "ben aracıma o kadar ucuz birşey takmaya güvenemem". Benim demek istediğim, yapılan işçiliğe, görülmeden, araştırmadan yapılan eleştirilerin sebeplerini de belirtmeleri. 15.000TL (misal olarak) kimine ucuz kimine çoktur. Lafım buna değil.
Swap işinden alınan güçler belli. Bu beygirleri standart olarak üreten araçlar aldığınız takdirde, bir yağ değişiminin bile ne kadar masraf açacağını da araştırıp kıyaslamak lazım. Evet bu işler masraflı. Ama neye göre? Stock bir STI, EVO'nun bile ne kadar sık bakım aralıkları var. Ki swap olayında rahatça 600 - 700hp'lere çıkmak mümkün. Kimse size bu işin para harcatmayacağını söylemiyor zaten.
Bu swap olayından beklentiler nedir? Önce bunu herkesin kendi aklında netleştirmesi lazım. Sıradan 1.6, 2.0 bir araba gibi günlük kullanıp, bakımlarının masraflarının da benzer olacağını beklemek zaten komik. Swap işini yapan insanların çoğu, 100hp 150hp için swap yapmıyor zaten. Alınan güçlere ve harcanan paraya baktığınız zaman işlemler gayet uygun. Leon'a yapılacak basit bir Turbo (soft) konusunda bile 6.000'ler 10.000'ler havada uçuştu. Üstüne jant lastik takımı parasını ekleyip, 600hp - 800hp'lere çıkmak pahalı mı oluyor şimdi..?
 
bende bu kasa ibiza var yau :) ... 1.8 ama , üst kapak+enjektörler+pompa+forged piston seti+1.8T turbosu+yazılım+filtre+vs vs. = 170 ps yaparım herhalde :) 5.000 tl cik'e :)
 
bende bu kasa ibiza var yau :) ... 1.8 ama , üst kapak+enjektörler+pompa+forged piston seti+1.8T turbosu+yazılım+filtre+vs vs. = 170 ps yaparım herhalde :) 5.000 tl cik'e :)
o kadar kasıcagına 1.8 t ganı ganı zaten onu swapla gıtsın:)
 
Geri
Üst Alt