Rölentide Hafif Titreme

sercanbulut

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Aracım 2018 Model fr 1.4tsi act motor, Aracımı yaklaşık 1 ay önce aldım 68 bin km de volant ve kavrama değişimi yaptım. Bu işlemlerden sonra rölentide çok hafif bir motor sarsıntısını hissediyorum.
Ustaya sorduğumda normal dedi. Ben bu işlemleri yaptırmadan önce arabanın çalışmasını bile anlamıyordum ama şimdi titremeyi hissediyorum. Doğuşa götürdüm onlarda normal dedi. Motor kulağı yapar dediler onuda değiştirdim ama sorunum hala devam ediyor ve inanılmaz canımı sıkıyor.

Bu durumu yaşayanınız var mı ? veya sorunun çözümünü bilen ?

Teşekkürler.

Merhaba. Öncelikle aracınız hayırlısı olsun.
Aynı motor ve Dsg şanzıman bende de mevcut. Bahsettiğiniz gibi hafifte olsa inceden bir titreme yapıyor rölantide.
Önceki aracım 1,2 Tsi manuel di. O da aynı şekilde hafif titreme yapıyordu. Ustam normal olduğunu söyledi ve çevremdeki çoğu Tsi ler de aynı şekilde çalışıyor gibi.
Sanırım Tsi motorların genel çalışma prensibi bu şekilde. Kaputu açınca motor sesi de oldukça fazla klasik benzinli motorlara nazaran.

Merhaba. Öncelikle aracınız hayırlısı olsun.
Aynı motor ve Dsg şanzıman bende de mevcut. Bahsettiğiniz gibi hafifte olsa inceden bir titreme yapıyor rölantide.
Önceki aracım 1,2 Tsi manuel di. O da aynı şekilde hafif titreme yapıyordu. Ustam normal olduğunu söyledi ve çevremdeki çoğu Tsi ler de aynı şekilde çalışıyor gibi.
Sanırım Tsi motorların genel çalışma prensibi bu şekilde. Kaputu açınca motor sesi de oldukça fazla klasik benzinli motorlara nazaran.
Çok tuhaf bir sorun. Motor soğukken titreme yapmıyor. Isınınca titremeye başlıyor. Bunu gidermenin illa ki bir yolu vardır. İlk aldığımda bu titreme yoktu. Acaba aracı acıp kapatınca tüm boşluklar gittiği için mi böyle yapıyor

Merhabalar,

Aracım 2018 Model fr 1.4tsi act motor, Aracımı yaklaşık 1 ay önce aldım 68 bin km de volant ve kavrama değişimi yaptım. Bu işlemlerden sonra rölentide çok hafif bir motor sarsıntısını hissediyorum.
Ustaya sorduğumda normal dedi. Ben bu işlemleri yaptırmadan önce arabanın çalışmasını bile anlamıyordum ama şimdi titremeyi hissediyorum. Doğuşa götürdüm onlarda normal dedi. Motor kulağı yapar dediler onuda değiştirdim ama sorunum hala devam ediyor ve inanılmaz canımı sıkıyor.

Bu durumu yaşayanınız var mı ? veya sorunun çözümünü bilen ?

Teşekkürler.
1.4 125lik manuel var bende de hocam ama belirttiğiniz gibi sürekli değil hafif hissediliyor olunca mesela ben hissediyorum eşime söylüyorum o da a evet titreme var diyor yani alanen bir titreme değil bendeki.

1.4 125lik manuel var bende de hocam ama belirttiğiniz gibi sürekli değil hafif hissediliyor olunca mesela ben hissediyorum eşime söylüyorum o da a evet titreme var diyor yani alanen bir titreme değil bendeki.
Aynı sorun ama ben psikolojik olarak çok hissediyorum. Kavrama ve volant değişiminden önce hiç yoktu 0 dı titreşim ama bu parçalar değiştikten sonra titreme oluyor motorun tüm titreşimi arabada hissediliyor. DSG güncellettirmem mi gerekiyor ? ne yapmam gerekiyor bilemiyorum bu titreşimi istemiyorum arabada çok kafama takılıyor. 3 Tane özel servise ve yetkili doğuş'a götürdüm normal diyorlar bilgisayar bağlandı hata veya bir sorun görülmedi. Başına gelen ve çözüm bulan varsa çok sevinirim

Önceki aracım 2012 1.4 tsi fr aracımda da vardi şuan 2016 1.4 ecotsi act fr aracımda da var.Bu kronik bir durum

Önceki aracım 2012 1.4 tsi fr aracımda da vardi şuan 2016 1.4 ecotsi act fr aracımda da var.Bu kronik bir durum
Bu sorunu bi forumda okumuştum dsg güncellemesi ile ortadan kaldırabiliyorlarmış. Doğuşa sordum öyle bir güncelleme yok deniliyor. Volant ve kavramadan sonra adaptasyon işlemi yapılırken acaba eski sürüm bir yazılım mı yüklendi ondan mı aracın çalışmasını bariz bir şekilde hissediyorum. Çünkü volant ve kavrama değişmeden önce araba gram titremiyordu.

Bu sorunu bi forumda okumuştum dsg güncellemesi ile ortadan kaldırabiliyorlarmış. Doğuşa sordum öyle bir güncelleme yok deniliyor. Volant ve kavramadan sonra adaptasyon işlemi yapılırken acaba eski sürüm bir yazılım mı yüklendi ondan mı aracın çalışmasını bariz bir şekilde hissediyorum. Çünkü volant ve kavrama değişmeden önce araba gram titremiyordu.
Bence daha önceden farketmemiş olabilirsin hocam.Cunku bende arabayı aldıktan 2 sene sonra farkettim onu ilk arabamı aldıktan 2 sene sonra.Arada bir yapıyor zaten.Ben arkadaşın jettada da duymuştum bunu.Bence devir saatini oynatacak kadar bir dalgalanma değilse önemsemeyin ben öyle yapıyorum şahsen 🙂 Ama sizin dediginiz gibi bir güncelleme ile olacak bisey değildir bence bu sorun motorların çalışma prensibinde var olan bisey

Acaba bahsettiğiniz parçaların montajında bir sorun oluşmuş olabilirmi?Servisler akla ziyan hatalar yapıyorlar bazen

39,125Konu
763,840Mesajlar
21,882Kullanıcılar
Geri
Üst Alt