Rolanti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cnyd43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnyd43

Kayıtlı Üye
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar her zaman olmuyor ama bazen kontağı cevirdigimde motor normalde çalıştığından daha yüksek devirde çalışıyor. Mesela sabah ilk calistiginda 1000 devirin biraz altında çalışıyor ardından 15-20 sn sonra normal çalışma devrine iniyor. Fakat bazen kontağı ilk cevirdigimde 1000 devirin üzerinde ve biraz gürültülü çalışıyor. Bu neden kaynaklanir?

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

ilk calıştırmada motorun soguk olmasından dolayı yuksek devırde calısıyor daha sonra bellı bı zamn aralıgı yada bellı bı ısıya ulaşınca otomatık olarak devır kendını ayarlıyor.hatta aracınızı bellı bı sure kullandıktan sonra devırın ıyıce dustugunu fark edıceksınız aracınızn calıştıgını bıle fark etmezsınız..gurultu cıkartmasının nedenı yuksek devırde calıştıgı ıcındır gayet nolmal bı durumdur yenı nesıl aracların hepsı bu dogrultuda calışıyor..hatta eskı araclarda bı renault 9 fılan bunlarda ektradan jıkle dıye tabır edılen bı cubuk vardır arabanın devırını yukletmek ıcın ıstop etmesnı onlemek ve motoru ısıtmak ıcın ... ne cok konustum bee 🙂

bence bı sorun yok kafana takma bnm arcta oyle ıkı uc gun çalıştırmayayım yatsın aynı sekılde calışıyor sonra normale gelıyor hıc dusmese sorun var derım

Araç benzinliyse dikkat edin kontak kapattıktan sonra bir miktar gaz daha çıkmaya devam ediyor. Benim tahminime göre o gaz artık itme gücü kalmadığı için egzozda kalıyor ve araç da arada öksürük gibi bu gazı ilk çalıştırmada dışarı atıyor.
Tabii bunların hiçbiri de olmayabilir 🙂

Benim aracım da benzinli. Malum, kıştan yeni çıktık sayılır. Ocak, şubat aylarında 1-2 derecelerde neredeyse 1200 devirlere kadar çıktığına çok şahit oldum. Kafanıza takacağınız bir durum değil bu. Tabi dakikalarca sürmüyorsa. Benim ortalama 15 saniye civarında gaza hiç dokunmazsanız eğer normal devir seyrine iniyor. Anormal bir durum değil bu.

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,926Kullanıcılar
BlacklockSon üye
Geri
Üst Alt