Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Raikkonen hayal kurmuyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
kimi-raikkonen-belcika-300809.jpg


Kimi Raikkonen sezonun geri kalanında Belçika Grand Prix'indeki galibiyeti tekrarlayabileceği konusunda hayal dünyasına kapılmıyor.

2007 Dünya Şampiyonu SPA'da Force India pilotu ve artık takım arkadaşı Giancarlo Fisichella ile uzun mücadelesinin ardından Ferrari takımına sezonun ilk galibiyetini kazandırmıştı.

Fakat galibiyete rağmen Raikkonen Ferrari'nin artık 2010 yılına odaklanmasıyla birilikte aynı başarıyı tekrar etmenin zor olacağına inanıyor.

"Kolay olmayacağını biliyoruz. Hala olmak istediğimiz yerde değiliz ve olamayacağız çünkü artık araca daha fazla yeni parça eklemeyeceğiz. Daha fazla yarış kazanmayı deneyeceğiz fakat hiç kolay olmayacağını biliyoruz, diğerleri yeni parçalar eklerken biz bunu yapmayacağız."

"Zaferin piste ve şartlara çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaparak finiş çizgisini nerede geçeceğimizi hep birlikte göreceğiz."

Fin pilot ayrıca KERS kullanan araçların bu haftasonu Monza'da avantajlı olacakları beklentisini önemsemiyor.

KERS kullanacak olan Ferrari, McLaren ve Renault takımlarının yarışı domine edip etmeyecekleri sorulduğunda Raikkonen "Sanmıyorum." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Hızlı olabilecek diğer araçlar da var, bu sezon birçok yarış bunu gördük. Önde olacağımızı umuyorum fakat hala takımların birbirlerine çok yakın olacaklarını düşünüyorum."

Raikkonen Belçika'daki galibiyetinin gelecek yıl takımda kalmak için Ferrari'ye bir mesaj olduğunu yalanladı ve geleceği hakkındaki spekülasyonlara rağmen hiçbir yere gitmediği konusuna açıklık getirdi.

"Yaptıklarımdan ne yapabileceğimi bildiklerini sanıyorum. Sonuçlar bazen doğru resmi size göstermez. Her zaman söylüyorum geleceğim hakkında endişeli değilim. Sözleşmem var ve kazansam da kaybetsem de bu değişmeyecek."

"Elbette kazanmak isterim benim için ve takım için iyi olur fakat gelecek konusunda bir farklılık oluşturmaz. Yarışmak istemediğime dair bir sözleşmem olmadı."

TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal
 
Geri
Üst Alt