Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Piquet affedilmeyi beklemiyor

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
nelson-piquet-jr-face.jpg


Geçen sene Singapur Grand Prix'inde karıştığı olayın ardından Nelson Piquet bağışlanmayı beklemediğini söyledi. Piquet ayrıca kariyerine sıfırdan başlaması gerektiğini de kabul ediyor.

Renault'un karıştığı yarış kazası ile ilgili olarak Pazartesi günü Paris'te toplanan Dünya Motor Sporları Konseyi'nde ifade veren Brezilyalı pilot basın mensuplarına yorum yapmadan duruşmadan ayrıldı.

Bununla birlikte Renault'un iki yıllık ertelenmiş ceza almasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Piquet sona gelindiği için mutlu olduğunu söyledi.

"FIA soruşturmasının sona ermesinden dolayı rahatladım. Renault F1 takımı karar aldı ve gerçeklerin bilinmesi ve sonucun kabul edilmesi konusunda yolun açılmasını sağladı. En olumlu yanı ise FIA'nın uyarısı ve bir daha böyle bir şeyin tekrar yaşanmayacak olması."

"Bana verilen talimatların ardından yaptıklarımdan çok pişmanım. Her gün yapmamış olmayı diliyorum. Açıklamalarımın insanlar tarafından nasıl anlaşılacağını bilmiyorum çünkü yarış pilotu olmak inanılmaz bir ayrıcalık, benim için de öyleydi. Bütün söyleyebileceğim Renault'daki durumum kabusa döndü."

"Formula 1 pilotu olma hayali kurdum ve bu yüzden çok çalıştım sonra kendimi Bay Briatore'nin merhametinde buldum. Onun gerçek karakteri bu, geçmişte bu tip davranışlar sergilediği biliniyor, artık şimdi açık şekilde biliniyor."

Piquet, Briatore ile geçirdiği çalışma zamanının kendisi için kabus olduğunu ve hayatının en kötü periyodunu yaşadını söyledi.

"Bay Briatore takım patronluğunun yanında benim menejerimdi, geleceğim onun ellerindeydi fakat bu onun umurunda değildi. Singapur Grand Prix'i geldiğinde beni soyutladı ve hayatımda hiç olmadığım kadar küçük bir noktaya getirdi. Bu plana uyduğuma inanamıyorum fakat önüme koyduğunda reddedecek pozisyonda olmadığımı hissettim."

"Bay Briatore'nin yaptığım kazaya tepkisini dinliyorum ve son iki haftadır beni yok edeceği konusunda basına yorumlar yaptığını duyuyorum. Basitçe O'nun tarafından kullanıldım sonra bir köşeye atıldım ve alay konusu oldum."

Piquet'in karıştığı olaylar sonrasında F1'e dönüşü pek mümkün gibi görünmesede Brezilyalı pilot en üst seviyede geri dönmek için hala çok güçlü arzuları olduğunu söylüyor.

"Son on iki ayda öğrenmem gereken çok zor dersler oldu ve hayatımdaki değerleri tekrar düşünmem gerekti. Formula 1'e olan sevgimde değişen bir şey olmadı ve tekrar yarışmaya açım. Kariyerime sıfırdan başlamak zorunda olduğumun farkındayım."

"Umut ediyorum ki Renault'da nasıl kötü bir durumda kaldığımı takım anlar ve F3 ve GP2 kariyerimde yaptıklarımı tekrar kanıtlama fırsatı verirler."

"Bu olay ile ilgili son sözlerim şu ki Formula 1'de çalışanlardan (Renault'da çalışan birçok iyi insan da dahil), taraftarlardan ve yönetim kurulundan çok özür dileceğimi tekrar etmek istiyorum. Bağışlanmayı ya da unutulmasını beklemiyorum fakat en azından artık insanlar gerçekten ne olduğu konusunda bir sonuca varabilirler."

TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal
 
Geri
Üst Alt