Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

"Otosiklet"..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
3.20091009163945..jpg


Nissan’ın planlayıcıları ve tasarımcıları Nissan Land Glider konseptini yaratırken, yeni bir sürüş deneyimini kompakt 4 tekerlekli bir pakette bir araya getiren, tamamen yeni ve zeki, sıfır emisyonlu bir "kişisel hareketlilik" hayal etmişler.

Tasarımcılar yakın gelecekte dünya nüfusunun %50’den fazlasının büyük şehirlerde yaşayacağını göz önünde bulundurarak tasarım sürecine başlamak için güvenilir bir temel aramış ve motosiklette karar kılmışlar.

196441.jpg


Motosikletlerin çevikliği, heyecanı ve özgürlük duygusu tasarımcılara ilham vermişse de, bu karışıma yeni bir öğe de eklenmiş. Tandem bir tasarım tercih edilmiş. Sıfır emisyonlu bir güç aktarım mekanizmasının üzerine oturmuş iki kişilik, koza benzeri bir yapı. Dört tekerleğin kararlılığı ve yana yatan kabinden kaynaklanan güvenlik hissiyle Nissan Land Glider Konsepti hem iki tekerlekli, hem de dört tekerlekli araçların meraklılarına hitap edecek.

‘Kişisel şehir içi günlük aracı’ olarak tanımlanan Nissan Land Glider Konsepti elektronik kontrollü direksiyon ve aracın tekerleklerinin virajları alırken 17 dereceye kadar yana yatmasına imkan tanıyan motosiklet tarzı bir eğilme kapasitesi içeriyor. Neredeyse bütün hızlarda keskin dönüşler yapabilen Nissan Land Glider bir virajı almak için gereken eğilme seviyesini anında hesaplamak amacıyla araç hızı, dönme açısı ve sapma oranını ölçen alıcılar kullanıyor. Sürücünün tek yapması gereken dönmek, kabin buna uygun biçimde eğiliyor. Tasarımcılar otomobilin eğilmesine imkan tanıyarak araç genişliğini ve lastik sırtı genişliğini en aza indirmeyi başarmışlar ve böylece pürüzsüz, geleceğe ait bir görünüm elde etmişler.

screenshot20091008at255.jpg


Gücünü tabanın altına monte edilmiş lityum-iyon pillerle beslenen arkadaki iki elektrik motorundan alan sıfır emisyonlu Nissan Land Glider Konsepti çabucak hızlanıyor. Otomobil aynı zamanda bir süpermarkette alışveriş yaparken ya da bir otoyol dinlenme tesisinde mola verirken şarj edilebilecek temassız bir şarj sistemi de barındırıyor. Bu sistem araçların gerekli altyapının bulunduğu yerlerde kablosuz olarak şarj edilmesine imkan tanıyor.

Mühendisler sürüş sırasında maksimum güvenliği sağlamak için otomobil robotu tarzında bir çarpışma engelleme sistemi takmışlar. Bu sistemde gövdeye monte edilmiş alıcılar tıpkı balıkların çarpışmadan sürüler halinde yüzmesi gibi diğer otomobilleri tespit ediyor. Sistem aracın gidiş yolunu engellerden uzağa doğru yönlendiriyor.

Aracın açıklanan teknik özellikleri şöyle: toplam uzunluk 3.1 m, toplam genişlik 1.1m, toplam yükseklik 1.41 m, aks açıklığı 2.18 m, koltuk sayısı 2.
 

Bu çok daha heyecan verici...
 
yiğit onun ikici koltuğu nerde
 
koymadım abi tasarımı bozmak istemedim..
ne bilim olm ben mi yaptım.. :D :D :D
 
Boğaz köprüsünden geçerken rüzgar altına girer atar bunları :)
 
Geri
Üst Alt