yeni bir konu değil , vag-com la bu işlemi yapan yerler var ama garanti kapsamından araç çıkmasın ?
Gördüğüm konularda hep yazıyorum; bu tarz işlemler ile araç kesinlikle garanti dışına çıkmaz. Araca her hangi bir yükleme yapılmıyor. Sadece araç üzerinde yapamadığınız mevcut ayarlar üzerinde bir kablo ve PC yazılımı sayesinde bir işaret koyularak değişiklik yapıyorsunuz veya active olarak ayarlıyorsunuz.
acemi ellerde bu işlemin sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum, cünkü bizler sadece bahsettiğin leon karşılamasını ve optik park sensorunun açılması işlemi ile sınırlı kalmayız, illaki başka ne var diye kurcalarız ve sonuç olarak işin içinden çıkılmaz bir durum içinde kendimizi buluruz 🙂 onun için bu gibi pc-yazılım işlerinin uzman elinde yapılması gerektiğini söylüyorum. şimdi bişi olmaz diyeceksiniz ama emin olun olacaktır 🙂
yakın zamanda camlarım anahtardan açılmamaya başlamıştı, erzuruma gittiğim sıra servise gittim, eleman vag-com bluetooth aparatını araca taktı ve ayarlarına pc den girip düzeltti. bu işlemi yaparken başında dikildim ve neyi nasıl yaptığını dikkatlice izledim. adanadaki servisin bunu bilmemesi garip, benim sorunumu bununla servis çözdü (laf aramızda bu aleti internetten bende temin ettim) demek istediğim sen-ben bu işlemi yapacak durumda olabiliriz ama acemi elde sıkıntı yaratabilir 🙂 garantiye gelince, servisteki eleman "sen yapar vede araçta arızaya neden olursan garanti kapsamından çıkar" dediydi, ne kadar doğrudur tartışılır. ama araç üzerinde fazla oynama yapılmamasından yanayım. pc-yazılım derken programın kullanımından bahsetmiştim 🙂
Ayrıca bazı özelliklerde hatalar yaşandığı için fabrika çıkışında kapalı olarak geliyor, mesela yeni üretim fabrika çıkışlı araçlarda sağ aynanın geri vitesde aşağı inme olayı yokmuş (bende var) gerekçesi ise daha sonra 1. vitese alındığında aynı eski pozisyonuna geri dönmemesi idi. demek istediğim pasif duruma getirilen bir özellik varsa vardır bir gerekçesi !
Bu özellik için ekstra bir donanım taktırdınız mı? biz vagcom ile denedik fakat beceremedik malesef..O geri vites te sağ aynanın 15 derece yatması özelliği var bende de... ancak D/S konumuna aldığımda eski haline geliyor banim sağ ayna...