Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Mazda 3 MPS only information

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Eğlenceyi ve kompakt bir otomobilin kullanışlılığını bir arada sunan Mazda3 MPS’te yer alan 2.3-litrelik benzinli MZR DISI Turbo motor performansı ile dikkatleri üzerinde topluyor. Daha rafine bir sürüş deneyimi için daha da geliştirilmiş bir tork kontrol sistemine sahip olan bu motor, güçte veya torkta hiçbir kayıp yaşamadan Euro V emisyon şartlarına da uyum sağlıyor.

Mazda Genel Müdürü Bora Koçak ”Müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda Türkiye’ye yeni modellerimizi getirmeye dikkat ediyoruz. Mazda3 serisinin dinamik üyesi Mazda3 MPS’in Türkiye’de beklenen ilgiyi göreceğini düşünüyorum.” dedi.

Tasarım - Hiç Olmadığı Kadar Agresif

Mazda3 MPS’e eşi görülmemiş derecede dinamik ve agresif bir görünüm veren spor tasarımı, onu sınıfının en aerodinamik spor otomobillerinden biri yapıyor. Daha büyük beş noktalı ızgara ve yere daha yakın spor bir duruş sağlayan boyutları atletik görünüme destek sağlıyor. Yeni MPS kendisini Mazda3 serisinin geri kalanından ayıran ve rakiplerinin arasından sıyrılmasını sağlayan yeni tasarım ayrıntıları ile sportif etkisini güçlendiriyor. Mazda3 MPS’in ön kaputunun ortasına yerleştirilen yeni hava girişi arabaya bir yandan daha çekici bir görünüm kazandırırken, diğer yandan ara soğutucu verimliliğini artırıyor.

Aerodinamik Performans – Form ve fonksiyon

Mazda3 MPS’in dış tasarımı sadece yüksek performanslı ve eğlenceli bir sürüşü ifade etmekle kalmıyor, aerodinamik performansı optimum seviyeye taşıma görevini de yerine getiriyor. Sınıfının en düşük sürtünme katsayılarından birine sahip Mazda3 hatchback modeli (0.30Cd) çıkış noktası kabul edilerek tasarlanan yeni kaportadaki hava girişi, özel çamurluklar ve yan alt-spoilerler gibi spor özellikleri ile birlikte, Mazda3 MPS’nin ulaştığı sürtünme katsayısı 2.217 m2 ön görüş alanı ile 0,32 Cd. Bu küçük farkın etkisini azaltmak için Mazda’nın hava akış yönetimi teknolojilerinden yararlanılarak ve daha büyük arka spoiler kullanılarak, özellikle yüksek hızlarda daha iyi bir sürüş dengesi elde edilmesi sağlanıyor.

2.3 litrelik MZR DISI Turbo - Daha İyi Sürülebilirlik

Yüksek basıncı kullanan doğrudan benzin enjeksiyonu teknolojisi klasik enjeksiyon sistemlerine oranla pek çok avantaja sahip. Benzinin doğrudan yanma odasına püskürtülmesinin soğutma etkisi sayesinde, 2.3-litrelik DISI motorun 3.000 dev/dak’da ürettiği tork yaklaşık yüzde 10 daha fazla. Yeni nesil MPS için yeni kaput deflektörünün gelişiyle motor şimdi daha da optimum bir yapıya sahip. Verimli soğutma sistemi, düşük motor devirlerinde daha fazla güç için, tek kaymalı turbo şarjör pervanelerinin dönüş hızında pürüzsüz, doğrusal bir artış sağlıyor. 2.3-litrelik DISI Turbo 5.500 rpm devirde 191 kW/260 PS maksimum güç üretiyor. Pedal hareketlerine anında tepki veren motor, düşük 3.000 rpm devirde ürettiği 380 Nm’lik yüksek maksimum tork sayesinde 0’dan 100 km’ye sadece 6,1 saniyede hızlanıyor ve 250 km/s azami sürate ulaşabiliyor.

Mazda3 MPS için yeni tekil nanoteknolojili katalizör

Mazda3 MPS, dünyada ilk kez Mazda3’ün sunduğu tekil nanoteknoloji ürünü yeni bir taban-altı katalizör kullanıyor. Bu yeni Mazda teknolojisi, Mazda’nın “Sürdürülebilir Zoom-Zoom” stratejisine katkıda bulunuyor ve ben¬zin motorlarına katalitik konvertör yapmak için ihtiyaç duyulan çok pahalı kıymetli maden miktarının azaltılmasına yardımcı oluyor.


Güvenlik – Sağlam frenler ve yeni aktif güvenlik teknolojileri standart

Bu kadar kuvvetli bir spor kompakt modele güçlü bir fren sistemi gerekiyor. Havalandırmalı ön disk frenler normal seridekilerden 20 mm daha büyük (320 mm) iken arka dolgu diskler ise aynı irilikte (280 mm). Otomobilde aynı zamanda büyük 1–inçlik (254 mm) ana silindirli 8+9 inçlik tandem fren güçlendiricisi bulunuyor. Bu bileşenler yeni Mazda3 MPS’i güçlü ve dengeli bir frenleme sayesinde daha da kontrol edilebilir hale getiriyor.

Mazda3 MPS’de eski mekanik yardım sisteminin yerini alan elektronik fren yardımcısı dört tekerlekte ABS ve dinamik denge kontrolü (DSC) ile birlikte çalışıyor. Bi-xenon lambaların desteklediği yeni uyarlanabilir ön aydınlatma sistemi (AFS) geceleri virajlarda optimum aydınlatma sağlıyor. Yeni lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) sayesinde de sürücüler artık lastik basınçlarını da her an öğrenebiliyor. Sağ veya sol arkadan bir aracın yaklaşıp yaklaşmadığını veya kör noktada başka bir araç olup olmadığını belirleyen ve şerit değiştirmeden önce sürücüyü uyaran arka araç izleme sistemi (RVM) de, sürücü ani fren yaptığında otomatik olarak uyarı ışıklarını yakıp söndüren yeni acil duruş sinyali (ESS) gibi standart. Bir park sensörü sistemi ise en dar noktalara bile park etmeyi kolaylaştırıyor.
 
"only information" Türkçe'de "sadece bilgiler" demek, ingilizce bilmeyen arkadaşlar için söyleme gereği hissettim.
 
Geri
Üst Alt