😀
valla o kasa Civic'lerin güvenliği ne durumda bilmiyorum ama sağlamlık göreceli değildir zaten..tamamen bel bağlamasam da NCAP testlerinde eminim 2 yıldız falan almıştır o Civic'ler..Leon da 5 değil ama 4 en azından..
Genel skorda Honda dünyanın 1. si. Araç güvenliği sadece yetişkin güvenliğinden oluşmuyor. Düz bir duvara vurmadan önceside önemli. Hala birşeyleri göstermeye çalışmayın. Genel skorda Honda Civic en güvenlisi 🙂 Diğer araçlarıyla ilgili linkleri de yolladım. Insight, Accord, Jazz modelleride kategorilerinde en güvenli olanlar. Gerçek şeylere hala inatla öyle değil dediğiniz zaman komik duruma düşüyorsunuz. Hele bide mübalağa yaparak yazınca 🙂2.5 almış.
bu ayberkin öve öve bir hal olduğu honda:
http://www.euroncap.com/results/honda/civic/2009/356.aspx
puanları:
adult occupant:79
child occupant: 76
pedestrian: 67
safety assist: 86
buda son çıkan golf:
http://www.euroncap.com/results/vw/golf/2009/354.aspx
adult occupant:97
child occupant: 84
pedestrian: 61
safety assist: 71
ilk ikisindeki kabin içi yolcu güvenliğinde golf ezmiş geçmiş canına okumuş hondanın. alttaki yolcu resimlerinde hondanın yolcuları ve sürücüsü resmen sarıya boyanmış golfte bir iki sarı haricinde her yer yeşil. son kalemde sanıım güvenlik donanımları ile ilgili. en boş araçta opsiyonel olan donanımlardan kaybetmiştir orada ki dolusunda da canına okur bırakır.
sonuç: hondanın dünyanın en güvenlisi olduğunu iddia etmek sadece gülünüp geçilecek boş bir iddiadan asla öteye gidemez.
honda yaya güvenliği konusunda dünyanın en güvenlisidir.
bu alandaki diğer araçlarla arasındaki puan farkı sebebiyle totalde diğer araçlara göre üstün çıkmaktadır.bence yolcu güvenliği olarak ele almak lazım 🙂