Benim görüşüm Atiker markası yerli üretime göre gayet başarılı. Fakat uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum. Araçta kaliteyi zaman ve yapılan km belirler. Atiker kullanıcıları çok fazla aracını kullanmayan kişilerden oluşuyor az km yapanlarda yani.Çok fazla istisna olacagını düşünmüyorum. İkinci el olarak üzerinde atiker takılı alınan sorunsuz lpg sistemli bir araç Ticari taksi (sarı)' ye günde 300 km şekle girdiğinde en fazla 3. 4. ayında bize geliyor ve sökülüp brc takılıyor.
Brc 0 araçların istemiş oldugu emisyon degerlerini veren 1 numaralı sistemdir ve o yuzden 0 araç satıcıları garantisi bozulmadan BRC yi araçlara takılmasına yetki veriyor. Hyundai,Fiat,Chevrolet,Honda ve şuan aklıma gelmeyen birden çok marka Brc montajlarında aracı garantiden cıkarmamaktadır. Enjektörleri Boch marka enjektörlerdir ve gazı her ms' de aynı oranda yanma odasına püskürtme özelliği vardır. Birde Valtek enj. tipi (yani grup enketör) kullanan sitemler vardır(atiker,lavato,milano,aldesa,landi, gibi). Bu enjektör tipleri monifoltun emiş gücünü kullanarak yakıtın oranını ayarlamaya çalısır. manifolt basıncı bu enjk. tipleri için çok önemlidir, Klima açıldıgında ve ya araçta elkrikle calısan ekipmanlarıın yogun kullanıldıgı dönemde arçta siz farketmesenizde manifol basıncındaki değişiklik yüzünden yanma odasına olması gereken gazdan ayarsız yakıt gider. Bu ölcümü ancak emisyon kontrollerinde anlayabilirsiniz. Bu kontroller 0 araç satıcıları tarafından defalarca yapılmaktadır. Bu testerden sizin yerli üretim die adlandırdınız brc markası gecebilmektedir.
Lpg montajı yaptıracak arkadaşlarıma önerim araçlarına uzun vade binmeyi hedefliyorsa Bosch marka enjektör kullanan sitemleri tercih etmeleridir. Nedeni ise bu enjektörler de gası püskürtme özelliği vardır. Hep aynı oranda gası püskürtür ve emisyon degerlerini oksijen sensöründen alınan degere göre her zaman düzletme içindedir ve bu işlev sayesinde emsiyon degerleri istenilen degrleden 10 gün sonrada 10 ay sonrada değişmez. Bu enjektörleri kullanan sitemler Brc, Landi-Renzo, Prinss, zavolli suan aklımdakiler. Biraz sesli çalışır fakat bu ses görevlerini gerçek anlamda yaptıklarındandır. fakat sesi aracın içinde duymazsınız kaputu actıgınızda duyacaksınızdır.