S
swotr
Guest
abi o zaman bu geç tepki verme olayı balatalarla alakalı sanırsam aşındıkça pedala basma mesafesi uzuyor bize de geç tepki olarak yansıyor 🙂
mantıklı 🙂 şu pedallerin üzerine akan maddeyi araştıralım çözelim enes
abi o zaman bu geç tepki verme olayı balatalarla alakalı sanırsam aşındıkça pedala basma mesafesi uzuyor bize de geç tepki olarak yansıyor 🙂
mantıklı 🙂 şu pedallerin üzerine akan maddeyi araştıralım çözelim enes
Enes Sen o kapağı açmadanmı bittiğine karar verdin bu hidroliğin 😀
Bizim araçlar yeni nesil olduğundan fren mekanizmalarında kullanılan fren hidroliğide düşük viskoziteli hidroliktir adı da DOT 4 tür, velakin DOT 3 (eski tip fren hidroliği) gibi Kırmızı, mavi, yada yeşil renkte olmadığından fren hidrolik haznesinin dışından seviyesi tespit edilemez, ya kapağını açarak bakman lazım yada arabayı veya hazneyi sallaman lazım.. Bidehakine öyle tespit et yapma bize böyle şakalar 😀
Yalnız fren pedalının üzerine akan yağımsı sıvının hidrolik olduğunu düşünüorum ben hala serviste orayı ve fren merkez silindirinin etrafındaki keçeyi kontrol ettirip, neticesini burda bizle paylaşırsan iyi olur.. geçmiş olsun tekrar 😉
Hidroligin dolu olmasina sevindim
Benim pedallardaki madde yikamacinin eseriymis, tekrari olmadi. Frenlerin hassasligi konusunda benim de dikkatimi ceken bir durum var, ilk araci teslim aldigim gun frenlere dokununca arac direk yere yapisiyordu, frene ayagim alismadigi icindir diye dusunmustum, ilerleyen gunlerde normale dondu. Yikadiktan sonra ilk gun yine ayni his vardi, ertesi gun yine normale donmustu. Balatalar temiz ve tozlu oldugunda bariz farkli tepkiler ortaya cikiyor sanirim. Tekrar yikattigimda belli olur.
Ben yıkanırken başında değildim aracın, bindiğimde ayağım pedaldan kayıyordu, ayakkabının altı ıslak olduğu içindir diye düşündüm. Ertesi gün farkettim pedaldaki maddeyi, silerken de aceleyle yarım yamalak sildim, ilerleyen günlerde pedal lastğinin üst kısmında ve pedal demirinde hala çiğ damlaları gibi izler vardı ama ondan sonra dikkat etmedim. Akşam eve giderken unutmazsam tekrar bakarım hala var mı diye.