Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon 1.4 tsi vs Getz 1.5crdi DRAG

150-160'dan sonra hp,hp ve hp.. :)
 
110 luk getzin teknik verisinde 0-100 11.1 sn. son hız 180 tork 240 kgm/dd
125lik leonun teknik verisinde 0-100 9.8 sn. son hız 197 tork 200 nm/dd
sonuç olarak ben tsi mükemmel bir motor demiyorum ama dizelleri de bu kadar abartmaya gerek yok bence...tsi in turbosu dizel turbolarına göre fındık kadar olabilir ama yeterli zevki veriyor.turbosu herhangi bir sebepten de olsa devre dışı kalmış bir dizel araç süren oldumu acaba aranızda?1.9 tdi 130 hp tdi superb ile bomboş otobanda 100 ü geçmek bile imkansıza yakındı affedersiniz ama bildiğiniz eşşekti...ayrıca dizellerin tüketimdeki tasarrufundan başka birşeyi yok(tabi 535d gibi araçlardan bahsetmiyorum:)) benzin fiyatları olurda devlet şaşırırda bir gün düşürürse ortalık değil araba petrol istasyonlarında dizeller için pompa bile kalmaz!!!
 
dızeller guclu ama sunu anlamıyorum yuksek tork dıye savunuluyor hep... bence dızel guclu ama halen benzın kadar olmadıgını dusunuyorum

.aynı aracı karsılastıralım....
jetta 1.4 TSI 140 hp 220nm 0-100 .... 9.3...
jetta 2.0 TDI 140 hp 320nm 0-100 .....9.7...

benzın daha onde olmuyormu???

ibiza 1,9 tdi 130 hp 310 nm 0-100...9,3..o halde bu araç kendinden yüksek hpli benzinliyle kafa kafaya gidiyor,dizeli ise geçiyor..bence bu değerler kesin doğru olmuyor..en basiti geçen eklenen bursa drag yarışındaki sirion,teknik verilerde kendinden hızlı araçları geçebiliyor..
 
olaya gayet duz mantıkla bakıyosunuz drag konusundada yazdım olay arabalar su bg su kadar tork var su varbu var olarak degerlendırılıyor,benzınlı arabanın motor agırlıgı ıle dızel arabanın motor agırlıgı da aynı degıldır bunu da dıkkate alan var mı acaba ?Getz ornegınde anlatmak ıstedıgım buydu leondan hafıf b araba ayrıca 110 luk versıyonu da var,daha buna sanzıman dahıl olcak,bırebır aynı arabaların aynı bg dekı benzınlı ve dızel araclarını ele alıyor olsak benzınlı daımı olarak gecıcektır.Dızelın tork egrısı benzınlı gıbı degıldır peak vurur dalgalanır sonrada ıner,dızel ılk atagını kalkıslarda yapar sonrasında bg sı yurutur kı az devır bandı vardır benzınlı gıbı devır donmez ama burda karsılastırılan araba da 1.4 t 125 bg,vr6 dan flan bahsedılmıyor.Leon atlar leon gecer sunu yapar bunu yapar demek cok yersız,ayrıca arabaların 0-100 degelerını ele alarak o gecer bu gecer demek aralarında 2-3 sn olmadıgı surece cok sacma,drag konusundakı kıcı kırık Sirion da alayını elek ettı,bunda arabanın kılo avantajı da var sanzıman oranındakı farklılıklar da var kullanan kısının vıtes atması,arabaların uzerındekı jantların taban olcusunden capına kadar bır cok fark vardır.1.4 t zevklı kucuk hacım fazla bg olarak eglencelı bır motor ama kullanıcısı olup abartmamak lazım:) dızelde performans goremeyenler Cupra Tdı yada yenı leon FR tdı a bınsınler :)
 
bizim tsi lar 1600 cc lerden biraz daha iyi performans sunup bu kütledeki kasa ile eşsiz yakıt ekonomisi sunma amacı ile tasarlanmış makineler. getz ise tüysiklet bir makine kalıyor leonun yanında. zaten adamlar daha seri tsi istiyene 160 lık 170 lik versiyonları yapmışlar gazlamak isteyen ona gitsin diye.
 
Geri
Üst Alt