Leon 1.2 TSI son hız ve yakıt tüketim değerleriniz nedir?

Özgür tahminimce 0.5 litre azalma olur değerlerinde 5000 km den sonra.15 bin bakımından itibaren daha da oturur.ben aracımı 0 almadığım için net söyleyemiyorum🙂 .Ben 18 binde aldım aracı değerler gayet oturmuştu.

Emre abi Suan rodajı bekliyorum bana serviste yok istediğin gibi kullanabilirsin dediler ama 2 3 deviri gecmemeye çalısıyorum... Zamanla oturur insallah bende cok bi fark beklemiyorum acıkcası yakıtta 5.5 fln yaktıramam ben şehir içinde 🙂 birde 80 le giderken 6. vitesi gösteren ibre var onlara hiç bakmıyorum 80 le giderken 6. viteste daha fazla yakıyor araba 🙂

Emre abi Suan rodajı bekliyorum bana serviste yok istediğin gibi kullanabilirsin dediler ama 2 3 deviri gecmemeye çalısıyorum... Zamanla oturur insallah bende cok bi fark beklemiyorum acıkcası yakıtta 5.5 fln yaktıramam ben şehir içinde 🙂 birde 80 le giderken 6. vitesi gösteren ibre var onlara hiç bakmıyorum 80 le giderken 6. viteste daha fazla yakıyor araba 🙂

80'le gidip 6 ya atıp gaza yüklenirseniz tabi fazla yakıyor görünür. Ancak düz yolda sabit gazla 80'le gittiğinizde vites 6'da daha az yakar.

80'le gidip 6 ya atıp gaza yüklenirseniz tabi fazla yakıyor görünür. Ancak düz yolda sabit gazla 80'le gittiğinizde vites 6'da daha az yakar.

80 le düz yolda 5. vitesten 6 ya atınca arac cakılıyor zaten çöküyor araba haliyle gaz verince daha fazla yakıyor belkide ben ayarlayamıyorum... anca 100 e geldiğimde 6. vites te gidiyorum...

Buna eşlik eden ortalama hızınız nedir?

ortalama hız hiç bakmadım, genelde bostancı-göztepe,acıbadem,ataşehir güzergahlarında kullanıyorum, minibüs caddesi ve e5 genel olarak gittiğim yollar e5 te hep dur kalk bildiğiniz gibi bostancı sonrası.

.İstanbulda hiç 7 nin altında görmedim heralde arac yeni diye 🙂

yazın özellikle 7 nin altına çok düşürdüm ben şehir içinde, sizde rahat görürsünüz. ama tabiki tüm yol dur kalk değilse, yarısı durkalk olduğunda gittiğim yolun falan bu değerleri görebiliyodum.

ya leon 6 vitesli olduğu için motoru daha çok rahatlatıyor yada ben fazla yakıyorum anlamış değilim yada benim trafiğime bağlı sabah trafiğine ve akşam trafiğine kalıyorum 6.5 - 7 yaktığımda oluyor 8.5-9 a çıktığımda araba 1500 de daha 😕

Bence 80 ideal 6. viteste. 70'de devir az geliyo ama sakin kullanımda gaza 1/6 oranında bastığınız durumda 80 6. vites gayet yeterli 🙂 ama 80'le 6.viteste gaza basarsanız araç çok nazlanıyo hızlanmak için bu nedenle 5'e çekmek gerekiyor.

ya leon 6 vitesli olduğu için motoru daha çok rahatlatıyor yada ben fazla yakıyorum anlamış değilim yada benim trafiğime bağlı sabah trafiğine ve akşam trafiğine kalıyorum 6.5 - 7 yaktığımda oluyor 8.5-9 a çıktığımda araba 1500 de daha 😕

Alper yoğun trafikte arada oluşan ufak boşluklarda biraz agresif kullanınca yakıt 8 oluyor doğru🙂 tabı bide senin aracın daha 1600 km de onunda etkisi vardır.

100 de 6ya atmak fazla dik bir yokuş yoksa ve o an ani şekilde ivmelenme derdiniz yoksa sakin kullanımda 75 80 arası 6. vites ideal oluyor.

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,926Kullanıcılar
BlacklockSon üye
Geri
Üst Alt