leon 1.2 tsi ilk servis bakımı?

aracım 3000km de ve sanırım 5000km yi doldurdugumda memlekette olcam.orada da servis imkanım yok.daha erken veya daha geç olsa bu servis bakımı sorun olurmu..örnegin 4000 gibi ise gitsem ne olur..?

# arkadaşlar ne 4000 ni ne 5000 ni ilk bakım 15.000 de
# 4000 km de bakıma götürürsen yapmam demezler yaparlar ama ödülde vermezler,haftalık kontolünüzü yapın baktınız çok eksilmiş gidin servise ücretsiz ilave ederler.
# yakıt konusunda dün gece cuma buluşmasına giderken karamürselden yola çıktım bahçecikte yoğun trafiğe takıldım dur kalk durk kalk birde kaza olmuş yarım saat takıldık mecburen otobanda 120 sabit hız dursunun dükkanın orda 6,5 lt gösteriyordu akşam dönüşte 120 sabit hızla kapının önünde 5.7 ortalamayı gösteriyordu,
# benim araba 9000 de şu an
# vites sıkıntısı ben yaşamadım götür bir servise sağına soluna yağına tuzuna baksınlar arabada garanti var dışarıdan bir şey almana gerek yok

keyifli forumlar alpturan 41 aynı kentteyiz bu arada tanışalım

Ayrıca bu 2000 3000 5000 km de ki olaylar bakım falan değil yağına suyuna bakıyorlar normal mi diye başka yaptıkları birşey yok çokta takılmayın buna kendinizde yapabilirsiniz🙂 Alırken doğuş esenyurt a özellikle sorduğumda 15000ine kadar devam demişlerdi... Aksi bir durum olmadıkça

geri geri giderken frene dokununca çıkan tak sesi bitmiş demek manasız düzgün aşınmamış balatalardan olma ihtimali yüksek..ilk km'lerde sert frenler vs. mi yaptınız..
bakım konusunda periyoduk bakım zamanından önce bakım yapmanın bi manası yok bence..kaç lt yağ alır konusunu bilmiyorum ama 1.4TSI 3.5L yağ alıyo..

5000km dediğiniz kontroldür bakım değil, 2500-5000 arası götürebilirsiniz servise. İlk 15k bakımı 300lira civarında tutuyor. Yakıt tüketimi 6.5-7.5 arasında seyreder kullanıma göre değişir tabi. Ben ara ara gazlamalarla 7.2 ile geziyorum fakat bugün 60km bahçeşehir-beylikdüzü-cibali yolu gittim 4.9 ile 🙂 Hatta bu yol 35-40dk filan sürdü yani yavaşta gitmedim 🙂
Yağ eksiltme bende olmamıştı, ama olması normal.
Dediğiniz sesler ve vites sorunu bende olmadı baktırabilirsiniz serviste, ayrıca vitesi hareket halindeyken 1'e atmanız zordur.
He ilk başlarda bazen geçişlerde zorlanma oluyordu fakat 7000k kilometreden sonra kesildi o sorunda 😉

merhabalar konuyu hortlarak devam edeyim🙂

aracımı servise ilk bakım için izmit keleşlere gittim dün

aracım daha 5800km de hava ve polen filtrelerini değiştirmeye gerek duymadık sadece yağ ve yağ filtresi değişti bana söyledikleri fiyat 220tl zar zor 200 tl ye indirdim

yağ fiyatı litresi 35 tl 1.2tsi 4 lt yağ koyuyorlar

yağ filtresi 17 tl

benim anlamadığım notka 1.4 tsi klavuzda 3.3 lt yağ alır diye yazarken 1.2 tsi 4 lt nasıl alıyor siz ilk bakımda kaç lt yağ koydunuz acaba? birde servis fiyatları çok fazla değilmi resmen kazındaklık :S garanti bitene kadar servisle sevişmeye katlanıcaz dediğiniz gibi ama epey kazıklılıyorlar:S

bende 30bin bakımına giricem 500 civarı bakıcaz bakalım

Banada doğuş esenyurt 30 bin için 540 mı 570 mi ne dedi saçlarım dikeldi direk. Randevu almam lazım bu aralar 27bin deyim.

39,131Konu
763,859Mesajlar
21,890Kullanıcılar
AlierkanSon üye
Geri
Üst Alt